Krikščionių grupelė mano aptikusi Nojaus arkos liekanas  (46)

Archeologai jau seniai ieško įvairiausių Biblijos istorijas patvirtinančių radinių – ir viena krikščionių evangelikų grupė įsitikinusi, kad aptiko Nojaus arkos liekanas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jie tyrinėjo Ararato kalno (Turkija) regioną ir teigia esantys įsitikinę, kad rado garsiojo Biblijoje minimo laivo liekanas. Turkijos ir Kinijos tyrėjų grupė, pasivadinusi „Noah's Ark Ministries International“, sako: „Nėra 100 proc. garantijos, kad tai yra Nojaus arka – bet manome, kad tikimybė yra 99,9 proc.“

Komanda taip pat teigia, kad 2007 ir 2008 m. rado septynis didelius medinius fragmentus, slypėjusius po žeme 4000 metrų aukštyje virš jūros lygio, netoli Ararato kalno viršūnės. Į radimvietę jie grįžo 2009 m. spalį, kartu su filmavimo grupe.

„Objektas yra padalytas į skirtingas erdves. Tikime, kad objektas, į kurį įžengėme, yra Biblijoje aprašyta struktūra“, – sako atradėjai.

Tačiau atsižvelgiant į tai, kad įvairūs tyrinėtojai nuolat praneša apie Nojaus arkos atradimus, ekspertai ir šiuo atveju reiškia skepticizmą.

Niujorko valstijos Stony Brooko universiteto archeologas Paulas Zimansky sako: „Nežinau jokios ekspedicijos, kuri būtų kada nors ieškojusi Nojaus arkos ir jos neradusi“.

Radiniu abejoja net ir kreacionistai: biologas ir kreacionistinio Kilmės tyrimų centro direktorius Tomas Woodas sako, kad remiantis matavimais radioaktyviąja anglimi, radinys yra pernelyg naujas.

Jis sako, kad „jei sutinkate su tuo, kad Žemė nėra sena... tada radioaktyviosios anglies matavimai turėtų būti interpretuojami iš naujo“ – nes šis metodas dažnai duoda daug senesnes nei 6000 metų datas.

Matavimas radioaktyviąja anglimi padeda nustatyti objektų amžių – bet ši technologija veikia tik tais atvejais, kai radinys yra ne senesnis nei 60 000 metų.

„Tikrai laikausi skeptiškos nuomonės, kad tai iš tiesų yra Nojaus arka. Mediena yra pernelyg nauja“, – teigia kreacionistas ir papildo, kad jo nuomone, Nojaus arka niekada nebus surasta, nes „po potvynio tai būtų buvusi vienintelė mediena“, kurią tvaną išgyvenę žmonės būtų buvę priversti pernaudoti.

„Jei ką tik išlipote iš Nojaus arkos ir aplink nėra medžių – tai iš ko jūs statysite savo namą? Turite didžiulį valtį, pagamintą iš medžio – taigi, naudositės ja. Manau, laivas buvo išardytas ir buvo panaudotas kaip statybinė medžiaga“, – teigia T.Woodas.

Kiti mokslininkai taip pat daro išvadą, kad radinio autentiškumas yra abejotinas – nes Pradžios knygoje niekur tiksliai net nenurodoma, prie kurios Turkijos viršukalnės buvo apsistojusi Nojaus arka.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(13)
(11)
(2)

Komentarai (46)