Kai jūs tvarkotės, jos išgyvena košmarą - žūdamos bakterijos rėkia

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2020-08-26 19:12
Šūkis "visi už vieną ir vienas už visus" realiai įgyvendintas. Norėtusi išsamiau paskaityti gana įdomu.
kukulis4 2020-08-26 20:46
Ir kalorijos irgi rekia degdamos, kai begi an takelio impulse.
HardAxe 2020-08-27 09:37
seniai aišku, kad bakterijos rėkia. Kai verdi vandenį prieš užverdant girdisi toks ūžimas. Ten bakterijos ir virusai rėkia nuo karščio. Vėliau miršta ir vėl nutyla prieš pat užverdant vandeniui.
Staska 2020-08-27 11:15
Teko skaityti straipsnį, kaip bakterijų kolonijos keičiasi cheminiais signalai tarpusavyje, plėsdamosis ir kominuokuodamos apie maistą. Man tai įdomiausia yra kaip galėjo šis cheminis bendravimas išsivystyti tokiuose primityviuose organizmuose evoliucijos eigoje, jei tai nepadeda idividualiai ląstelei išgyventi. Tai padeda išgyventi visai kolonijai, bet kaip atskira ląstelė evoliucionavo tą daryti molekuliniame lygmenyje, atsitiktinai per milijonus metų kažkurios ląstelės mutavo taip, kad atsitiktinai išskyrė į aplinką kažkokius cheminius junginius, kurie pasirodė naudingi visai populiacijai ir tai įsitvirtino visų bakterijų genome ? Vis tik labai neįtikėtina ir įdomu...
punktyras 2020-08-27 17:29
Kai gali daugintis kas pusvalandį, atsiranda šansas netgi menkiausiai tikėtinoms kombinacijoms. Apie maistą nežinau ar reikia komunikuoti – kai maistas yra ten, kur esi pats – bakterijos maitinasi visu kūnu. Pamenu, kad bakterijos nenoriai dalijasi būdamos vienos, reikia tam tikro skaičiaus. Šis bruožas turi būti labai senas, nes labai logiškas – jei sąlygos tinkamos, reikia daugintis kuo sparčiau, kol jos tinkamos. Jei nesidauginsi pakankamai sparčiai, resursus užims kiti mikrobai. O kuo daugiau gentainių šalimais, tuo lengviau gintis nuo pašaliečių. Atbaidančias ir kitiems mikrobams daugintis trukdančias medžiagas bakterijos išskiria, kai susidaro pakankama gentainių koncentracija.
Staska 2020-08-27 22:26
Del maitinimosi, jos komunikuoja tarpusavyja, kad kolonija sudarytu tam tikra reikiamos formos ir storio issidestyma, sukurtu mikriplevele apsisaugoto nuo ivairiu patogenu, reguliuoja Ssavo dalijimosi greiti ir t. t. Be to skirtingos rusys keiciasi tam tikromis joms reikalingomis maistinemis medziagomis, kuriu pacios neturi, bet gamina kita rusis. Vyksta tarprusinis bendradarbiavimas, simbioze tam tikra. Quorum angliskai vadinasi, kazkas tokio.