Prakeiktos salos istorija: kodėl Isola della Gaiola jau daug metų negyvenama, o nemažai vietinių atsisako net artintis prie jos? (Video)  ()

Isola della Gaiola yra mažytė, bet išskirtinio vaizdo sala šalia Neapolio krantų, kur uolėtus krantus supa smaragdiniai vandenys. Joje net yra privati vila, iš kurios atsiveria nuostabūs vaizdai. Visgi sala jau daug metų yra negyvenama, o nemažai vietinių atsisako net artintis prie jos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sala iš tiesų yra dvi mažytės salos, sujungtos siauru akmeniniu tiltu, rašo „The Culture Trip“. Anksčiau ji buvo vadinta Euplea ir vadinta saugios laivybos sergėtoja.

Kilmingi romėnai pakrantėse statydavosi savo vilas, ir Gaiola supančiuose vandenyse galima matyti čia buvusios vilos liekanas. Kas nutiko šiai vietai?

Nesėkmių ruožas salai prasidėjo XIX a. pradžioje, kai joje gyveno atsiskyrėlis, vadintas Il Mago (Burtininku). Izoliavęsis nuo bendruomenės, jis čia gyveno vienui vienas, maitindamasis retkarčiais iš žvejų gaunama žuvimi. Kadangi jis buvo vienutėlis saloje, iki šiol niekas negali atsakyti, kur ir kaip jis pradingo.

Po jo saloje apsigyveno Luigi de Negri. Jis pasistatė erdvią vilą, kuri ir iki šiol stovi iškilusi saloje. Tačiau netrukus po statybos baigimo jį užklupo sunkumai, ir Luigi de Negri prarado beveik visus savo pinigus.

1911 m. kapitonas Gaspare'as Albenga plaukiojo aplink salą, sakoma, svarstydamas ją įsigyti, kai rėžėsi į uolas ir paskendo.

 

Dar po dešimtmečio šioje viloje rastas nužudytas tuometinis jos savininkas šveicaras Hansas Braunas. Jo kūnas rastas suvyniotas į kilimą ir paliktas namuose. Netrukus jūroje nuskendo jo našlė.

Vėlesnis savininkas patyrė širdies smūgį, kitas psichiatrinėje ligoninėje nusižudė.

Italai yra prietaringi ir mėgsta istorijas, tad kai kurios istorijos galbūt ir buvo perdėtos laikui bėgant. Pavyzdžiui, kadaise tikrai buvo linijinis tramvajus į salą, tačiau nėra įrodymų, kad išties 1926 m. nuo jo į jūrą buvo nuplauta ir nuskendo moteris.

Visgi ankstesnių vilos savininkų nelaimės yra dokumentuotos ir per tiek metų ne kartą patikrintos.

 

Sala vienu metu priklausė ir Gianni Agnellini, „Fiat“ vadovui, kuris buvo tapęs turtingiausiu Italijos žmogumi. Nepaisant finansinės jo sėkmės, jo gyvenime netrūko nelaimių. Jo sūnus buvo rastas nusižudęs po tiltu, o sūnėnas mirė nuo retos vėžio formos būdamas 33-ejų.

Savininku buvo ir Johnas Paulas Getty. 1973 m. Kalabrijos mafija ‘Ndrangheta pagrobė jo anūką. Nusikaltėliai paštu jam nusiuntė anūko ausį, ir J.P.Getty tuomet sumokėjo beveik 3 mln. JAV dolerių išpirką.

Paskutinis savininkas buvo Gianpasquale Grappone, kuris atsidūrė kalėjime, o jo žmona žuvo autokatastrofoje.

1978 m. sala tapo Povandeninio Gaiola parko dalimi – saugoma zona, priklausančia Kampanijos regionui. Sala nėra labai nutolusi nuo kranto, tad ją galite pamatyti ir nelipant į vandenį. Norint ją apžiūrėti iš arčiau, galima nuplaukti valtimi, baidarėmis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(16)
(4)
(12)

Komentarai ()