Jį aplankyti tiesiog būtina – Kinija lankytojams atvėrė pasaulyje dar nematytą „horizontalų dangoraižį“ (Foto, Video)  ()

Nors tiesiog gigantiškas ir 4,8 mlrd. JAV dolerių vertės „Raffles City Chongqing“ projektas vis dar tęsiamas ir statybos darbai dar vyksta, tačiau pagrindinis jo akcentas jau atvėrė duris lankytojams. Kinija kviečia apsilankyti įspūdingame „horizontaliame dangoraižyje“ ir patirti neišdildomus įspūdžius. O pamatyti čia yra tikrai ką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Raffles City Chongqing“ projekto idėjos autorius yra vienas garsiausių pasaulio architektų – Moshe Safdie.

Į šį projektą įeina aštuonių dangoraižių klasteris, iš kurių keturi dangoraižiai yra 250 metrų aukščio ir išdėlioti taip, kad per jų stogus išilgai eina dar vienas „horizontalus dangoraižis“. Oficialiai jis vadinamas „Krištolu“ (angl. Crystal).

„Krištolas“ yra 300 metrų ilgio ir sveria 12 000 tonų. Jį pastatyti buvo gana keblu, kadangi visas medžiagas reikėjo pakelti į 250 metrų aukštį. Tam buvo panaudota daugybė kranų.

Lankytojai savo kelionę pradeda pirmame aukšte, kur yra pristatoma Chongqingo miesto istorija ir jo raida.

Tada patenka į greitąjį liftą ir per maždaug 50 sekundžių pasikelia į pačią dangoraižio viršūnę. Atsivėrus lifto durims, iškart patenkama į kitą parodą.

Čia pristatomas ateities gyvenimas Marse.

Keliaujant toliau link apžvalgos aikštelės, lankytojai praeina pro čia pat įkurtą parką.

Ramybės ir tylos oazė, pavargusiems nuo miesto triukšmo.

Galiausiai pasiekiama tai, dėl ko dauguma lankytojų čia ir keliaus. Puikiai įrengta apžvalgos aikštelė.

Ji yra po atviru dangumi ir su stiklinėmis grindimis, tad visas miestas ir čia pat dvi į vieną susiliejančios upės, kaip ant delno. Vaizdas nuo 250 metrų aukščio turėtų užgniaužti kvapą.

Be viso šio gėrio, kitose „Krištolo“ sekcijose dar bus išskirtiniams asmenims skirtas klubas: su dviem baseinais, restoranais ir barais.

Šiose sekcijose vis dar vyksta darbai, tačiau juos planuojama baigti per artimiausius porą mėnesių.

Jei būsite Kinijoje ir lankysitės Chongqingo mieste, būtinai aplankykite „Krištolą“. Bilieto kaina siekia apie 22 eurus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(42)
(4)
(38)

Komentarai ()