Mokslininkai sukūrė „žalią“ betoną - jis padėtų išspręsti visą eilę problemų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

AAA000 2020-10-07 00:22
smelis yra ne siaip susmulkintas stiklas. jis yra ilgai gludintas susmulkintas stiklas. ir dar su priemaisom visokiom. jei tik susmulkinus stikla jis tiesiog tampa smulkus abrazyvas. mechaniskai zalinga organikai (gyvybei) medziaga. o smelis jau nugludintas iki nepavojingo abrazyvo. neutrali organikai medziaga. pvz Menulyje ar Marse pagrindine problema ir yra tas "astrus" smelis. jo dideli kiekiai cia siaip vienas is netiesioginiu rodikliu, kad greiciausiai gyvybes ten niekada nebuvo o cia tikrai ne "zalias" betonas kai jis suirs - i aplinka vel pateks pavojingo smulkaus abrazyvo. is "iprasto" betono taip nenutinka. pelenai ar degimo slakai tai dazniausiai nekenksmingas priedas. bet del tu stiklo pramones atlieku, kur atseit "pakeicia smeli" - tai abejoju. ten reiktu giliau paanalizuot moksliniais metodais. paziuret bent jau per kokius mikroskopus. ir pan. paskui bus asbesto tipo ilgalaike tarsa kokia nors... nuo tokiu "genialiu" isradimu smulkus kiekia gal ir nieko labai blogo. bet jei masiskai pavarys - gali but problema. verciau dirbtu ties metodais, kaip pigiai pagamint reikiama smeli, kuri dykai pagamino is esmes ledynai su savo atsalimu-atsilimu ciklais ar vandens garavimo ciklas... ir dabar baigiam sunaudot Lietuvai cia beja nelabai aktualu.
sub 2020-10-07 09:42
O nepagalvojai, kad smulkinant stiklą ji galimai gal ir nugludina. Ta prasme, bent jau kažkiek, kad nebūtų aštrūs kraštai ir to užtenka. Gludinimas nėra labai sudėtingas procesas, aišku natūraliai gludinasi turbūt šimtus/tūkstančius metų,o dirbtinai galima 10 kg. nugludinti per valandą su natūraliom arba cheminėm medžiagom.
SILORAKAS 2020-10-07 13:30
"jei tik susmulkinus stikla jis tiesiog tampa smulkus abrazyvas. mechaniskai zalinga organikai (gyvybei) medziaga". Čia pats sugalvojai ar kas pasakė? Pateik šaltinį,kuris tai patvirtintų. Aš pateikiu savo https://www.academia.edu/28446576/Envir ... plications
daynewss 2020-10-08 08:16
Viskas dzin. Bet man, kaip ultra turbo mokslininkui, iškilo egzistencinis klausimas: kaip galima 12 mėnesių INTENSYVIAI stebėti betoną? Trimis pamainomis kasdien žiūrėti į jį? Sekti kur juda ir su kuo bendrauja? Klausytis pokalbių ir tiktinti el. laikus? Ar tiesiog šieną ravėti?