Sergamumu koronavirusu gerokai pralenkėme Švediją: profesorius paaiškino, ką darome ne taip

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

DarkNRG 2020-11-03 01:35
Svedai yra 23 vietoj visoj Europoj pagal susirgimu skaiciu 100 tukst. populiacijos. Lygink nelygines su kuo tik tau patogiau. Bet salis, kuriai paranojikai-sofu ekspertai prognozavo visiska fiasko, ir lavonu kalnus, visiems ir toliau sekmingai rodo vidurini pirsta.
AAA000 2020-11-03 02:09
o tai kur tos paslaugos? visi tokie "kieti" - visus nuo visko pagydo, straipsniu daug parasineja ir skaiciuot moka. O TAI KUR PASLAUGOS VISUOMENEI? menulin gal iskele? kodel neilgeja gyvenimo riba? kaip mire - taip mirsta. ilgiau negyvena. tik siektiek daugiau populiacijos dagyvena gilesnes senatves riba. CIA NE MEDICINOS NUOPELNAS - labiau teisingu iprociu ir higienos. rasai moka skaiciuot. neknisk proto. manipuliavimas statistika nera skaiciavimas. dabar tik nukrenta aura nuo medicinos - nes pradejo daugiau zmoniu dometis statistiniais medicinos manipuliavimais. as manau net sitai - laikina. pereinamajam momente, kuri sukure epidemija ir reakcijos karantinais - dar kazkas kazka suvoks. o toliau vel diplomuoti sundaktariai pasikels savo aura. o ne realu gydymo lygi... DEJA as aplamai esu isitikines, kad sito viruso uzkrato proverzi (epidemija) sukure butent dabartinis medicinos sistemos modelis - kai persistenge su imunitetinio aktyvamo skiepijimo metodikos naudojimu. kaip su antibiotikais nutiko - irgi perteklinis naudojiams ir trimituoja dabar patys medikai - kad ribot vartojima. tai lygiai taspac ir su skiepijimo metodija. ji veikianti - bet ribotu galimybiu. as manau masinis vakcinavimas "nuo belenko" nes "biski kaip ir veikia", greiciausia ypac nuo gripo perteklinis skiepijimas ir sukure nisa tokio tipo virusams nekontroliuojamai plist. ir cia jau greiciausiai reikia pavoju skelbt - kad visuomenes imunitetas perkrautas "aktyvacijomis". ta prasme riba saugi perzengta. kaip ir su antibiotikais. issivyste atsparus antibiotikams. ir dabar isvis lipa ant naujo greblio forsuotai vakcinas kuria - visokiausiu atmainu ;d - nors neverta to net daryt panasu...nes cia issivyste atsparus tipinei vakcinacijai virusas. reiketu kurt geriau efektyvesni medikamentini gydyma. va ka galvoju nemanai, menten? kaip tau ideja? apiformink statistiskai ir prakisk per ta savo sistema medicinos. gal nominuos kas pasidalinsim paskui
HardAxe 2020-11-03 10:09
Lygink su "Nordic" kontekstu. Švedijoj ir be viruso visi socialinio atstumo laikėsi.
_alvydas_ 2020-11-03 10:27
Dar pagalvojau ar vakarietiški metodai lyginant su kiniečių, australų nedidina viruso mutacijų tikimybę ? Pamutuos ir vėl pasaka iš naujo... O jei bendras susirgimų skaičius paribojamas per karantinus ir vėliau vakcinas spėju mutacijų kiekis turėtų mažėti proporcinai mažėjant bendram persirgusių kiekiui.
Myslius 2020-11-03 12:37
Kinieciai nepateikia statistikos, o ne gerai susitvarke su virusu. Nors gal neteikti ir geras sprendimas, nekelia bereikalingos panikos.
_alvydas_ 2020-11-03 12:49
Tai vakarų žvalgyba tokia niekam tikusi, kad nežino ? Šiaip žinios iš Taivano spaudos, tie tai žino. Galėjo pradžioj nuslėpti aišku kažkiek, gal net nesugebėjo suskaičiuoti. Dabar suranda pora ir aplink gyvenančių kokį milijoną ištestuoja.
Myslius 2020-11-03 12:59
https://ibb.co/6r1BkdG Taip kaip jie pateikineja statistika visiskai neturi logikos. Ka ten sunku nuslepti kai mirciu skaicius mazai ka tesiskiria nuo bendro mirtingumo. Lietuvoje kasmet mirsta po 40000 zmoniu, to simto senoliu kurie numire, nieks ne nebutu pasigedes jei spauda neskalambuotu jog baisus virusas ir visi tuoj ismirsim.
_alvydas_ 2020-11-03 13:06
Tai gi sakau , nekreipk dėmesio į jų pačių pateiktus skaičius. Bet Taivanas ėmėsi realių priemonių kai kiniečiai dar nebuvo paskelbę apie virusą. Pas mus priemonių ėmėsi tik kai iš Italijos ir kitur pradėjo vežioti. Jauti skirtumą operatyvumo ?? Jie ten taip nemėgsta tos didžiosios kinijos , kad viską atkasa. Neatkasė reiškia nėra, nes čia reikalai vyksta bendruomenėse ne kokioj karinėj gamykloj.
menten 2020-11-03 14:06
Apendicito mirštamumas sumažėjo nuo ~100 % (mirtis per kelias paras) iki 0,2 % dabar Tuberkuliozės - nuo 100 % (gera mirtis) iki 4 % NH limfomų - anksčiau mirdavo per kelis mėnesius, dabar bent 5 metus išgyvena 55,5 % Šitą sąrašą galima tęsti ir tęsti, bet pradžiai paaiškink, kaip higiena ir įpročiai išgydo limfomas ir apendicitus; jei to nepadarysi - laikau, kad tiesiog trolini.
Myslius 2020-11-03 14:09
https://ibb.co/hm0G4Zv US savaitines mirtys bendros, cia skaitosi labiausiai nuo covid nukentejusi salis (daugiausiai mirciu). Na taip 2020 siek tiek daugiau, bet ir 2018 buvo, karts nuo karto padideja mirciu skaicius kiekvienoje salyje skirtingai. Teko pergyvent jau ne pirma "pandemija", pergyvensiu ir sita. Kas uzknisa tai kai i privacia ligonine kreipiesi ir sako nedirba, arba kai i valstybe eini ir kraujo tyrimui uzraso po 3 savaiciu, privalomas kaukes devejimas, dantisto vizita perkele 4 menesiams veliau, spejo dantis pasivaziuoti per laika, nuolant spaudoje islendancios nesamones, bereikalingas politikavimas ar kad su kuo nors susitikus visi apie suknista covid sneka, atsibodo jau klausykit.
menten 2020-11-03 14:14
Japonijoje įprasta viešajame transporte dėvėti kaukes gripo sezono metu (net ir prieš COVID taip buvo) - ten tiesiog kitokia kultūra. Jei kaukės apsaugotų asmenį - ir pas mus nešiotų, bet kai jos skirtos saugoti aplinkiniams - daugeliui nusispjaut.
Myslius 2020-11-03 14:19
https://www.cdc.gov/nchs/nvss/vsrr/covi ... deaths.htm Man asmeniskai jokio skirtumo kada, vajei vajei kaip baisu ne ziema jug ivyko, ismirsim. Susirask 100 metu grafika dar ne tokiu spygliu pamatysi. Dar atsakyk i klausima kuria dali is siu mirciu leme sustojusi gydymo sistema ar kilusi panika.
menten 2020-11-03 14:25
Tai atimk iš mirčių prieaugio mirusius nuo COVID - ir pamatysi. Kaip supratau, jei mirė mažiau - COVID nėra (arba jis nepavojingas), jei mirė daugiau - tai dėl karantino. Kaip patogu
Evil Goku 2020-11-03 15:45
Kadangi gydymo sistema sustojo dėl covid-19, tai mirtis dėl sustojusios gydymo sistemos reikėtų priskirti kaip mirtį nuo covid-19 pandemjos pasekmės. Ką jau kelintą kartą noriu pabrėžti. Tiek UK tiek Lietuvoje labai daug kvailių, kuriems viskas p*; todėl Švedišką modelį taikyti beprasmiška. Pasižiūrėkit kaip UK "šventė" helovyną ir suprasit kodėl vakarų Europa užsidarinėja. Ir pačioje Švedijoje pandemijos pradžioje buvo ne kažką, tada įvedę ribojimus, dalį jų išlaikė iki dabar. Kadangi pas juos nemaža visuomenės dalis yra brandi, turėtų pavykti jiems "išgyvrnti" ir antrą bangą be griežto karantino, tik su ribojimais. O Lietuvoje, k yra nemažai tokių kuriems jūra iki kelių, todėl be antro karantino, kad ir kaip būtu gaila, vargu ar apsieisim.
_alvydas_ 2020-11-03 18:08
Pritariu. Plius turėtų būti kažkoks panašus dėsningumas: diena ankščiau į karantiną 2 dienos ankščiau iš karantino.