Atsakyta į klausimą, kuriam laikui įgyjamas imunitetas persirgus koronavirusu - naujausias tyrimas suteikia vilties

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Hm 2020-12-16 17:59
Važiuodamas į darbą, gal prieš porą savaičių per LRT radiją nugirdau įdomų pasakojimą apie Covid19. Kalbėjo Vilniaus Universiteto Gyvybės Mokslų centro vadovas prof.... pavardės neįsiminiau. Esmė tokia, jog centro patalpose buvo tiriama Covid19 sklaida, dėl visa ko. Darydami tyrimus pastebėjo, kad ant lauko durų rankenų labai didelis kiekis Covid19 užkrato, prilygstantis ėminiams iš nosiaryklės. Tikrindami vidaus patalpų durų rankenas atsekė šaltinį sklindanti iš dviejų kabinetų. Teko tikrinti tų kabinetų visus darbuotojus - 20 žmonių. Pasirodo užkrato nešiotojai buvo du sveikuoliai, dirbantys skirtinguose kabinetuose. Į darbą vaikščiodavo pėsčiomis ar dviračiu, jokių simptomų nejautė ir t.t. Gyvybės mokslų centre, kaip tai komentavo vadovas, privalomas kaukių dėvėjimas ir kabinetuose, laikomasi visų reikalavimų - rankų dezinfekavimas ir t.t. todėl niekas daugiau neužsikrėtė ir labai gerai, bet... Kas man buvo labai keista, jog tas centras neturi galimybių patikrinti ar užkratas buvęs ant rankenų dar buvo gyvybingas ar jau tik nepavojingas pėdsakas (profesoriaus paaiškinimas). Toliau aš jau nuo savęs, kol neįrodyta kitaip visai tikėtina, jog tie sveikuoliai turi pakankamą atsparumą Covid19 ir juo nepersirgę, o jų paliekamas pėdsakas jau buvo negyvybingas ir tie visi atvejai - apie 80%, kai žmones serga lengvai ar be simptomų tik parodo, kad pakankamas atsparumas ligoms apskritai, kartu saugo ir nuo Covid19...
Bruonius 2020-12-16 20:45
Tai zinoma. Imunine sistema yra pagrindas nuo bet kokio uzkrato. Susirgau ir as pries praeita pandemijos paskelbima, nors kada sirgau paskutini karta jau net nepamenu. Trys dienos temperaturos ir sveikas kaip ridikas.
bahuriux 2020-12-16 22:42
Pala tai iš visų ten buvusių koronos nešiotohai buvo tik tie du sveikuoliai ir daugiau nei vienas, čia dėl sveiko gyvenimo būdo jie pagavo tą virusą, ar tik toks nelabai tikėtinas sutapimas?
bahuriux 2020-12-16 22:47
Dar viena keistenybė aš sirgau 2018 maždaug prieš 2 metus kažkokia peršalimo liga kurios simptomai 1:1 kaip ir dabartinės koronos. Kvapo neužuodžiau maisto skonis kaip kartono, nieko nevalgiau kokia savaitę ir buvo silpna, pastoviai skaudėjo galvą.
NekenciuReklamos 2020-12-16 23:51
kadangi esi skiepytas tai tradiciniu ligu sukeleju y sita diskusija as neytrauksiu. Paminesiu tokia labiau egzotika: ZIV, Ebola, Marburgo virusas, Maliarija, Buboninis maras, Tuberkulioze ir t.t. Imunitetas yra labai svarbu, nuo tu virusu/bakteriju kuriom tu jau persirgai, visa kita, uzsikresi ir...ten labai daug idomiu dalyku prasides. Tad cia nera kuom didziuotis. Pvz, siksnosparniai turi labai idomu imuniteta, jis labai retai kada reaguoja y uzkratus, o ir patys virusai buna savotiskoje simbiozeje su jais, todel patys siksnosparniai yra ideali terpe daugintis ir sklisti yvairaus tipo virusams, yskaitant ta pacia ebola, corona, sars ir t.t. Tad, siksnosparniai yra labai sveiki ar labai sergantys? Taip ir su tais "sveikuoliais", jie labai sveiki ar potencialus "zudikai" (uzkreciant kitus)?
Manobataibuvo2 2020-12-17 01:21
Sezoniškumas - kaip gripo, simptomai - kaip gripo, bahuriux sirgo jau 2018 (ir ne jis vienas, daugiau tokių yra)... Bet pavojingas staiga pasidarė šiais metais ...
menten 2020-12-17 09:40
Didieji skeptikai, kuriems matai visi pasaulio mokslininkai "nupirkti", visi klastoja įrodymus, nieko neišmano (net ir tie specialistai, kurie dirba toje srityje, nes, matai, sofos ekspertai žino geriau). Bet čia jie randa "įrodymus" iš savo pojūčių Aišku, kam tie molekulinės biologijos-genetikos metodai (nesuprantami beždžioniškam protui) - geriau tegu bahuriux išjaučia visus atsakymus. Didieji mokslynikai, nenorit į krikštolinį rutulį pažiūrėt, gal ten pamatysit "tikrąją tiesą"
HardAxe 2020-12-17 09:55
Sezoniškumas kaip gripo, simptomai kaip gripo, pavojingumas kaip gripo... Bet nepaisant karantinų Lietuvos ligoninės jau lūžta nuo sunkiai sergančių. Labai tikiuosi, kad tu klysti. Labai tikiuosi, kad nepradėsim nuo sezoniniu gripo visi merdėt. Būtų šikna.
immortallt 2020-12-17 10:07
Bahuriux, skonis ir kvapas prarandamas ne tik dėl COVID-19. Ne, COVID-19 nebuvo dar paplitusio 2018 m. tą rodo nuotekų tyrimai. COVID neturi sezoniškumo, turi bangas. Sėkmingai plinta ir Afganistane, kai ten +40 laipsnių. Arba JAV ir Brazilijoje vienu metu, kur priešingi metų laikai. Jo, ne baisiau nei gripas, bet mirčių +200 nuo COVID, dar +200 nes ligoninės sparčiai pildosi ir negauna visi laiku sveikatos priežiūros paslaugų. Tikrai nieko ypatingo. Nuo gripo per metus miršta iki 30 žmonių. Nuo COVID-19 per dieną jau miršta daugiau.
menten 2020-12-17 10:10
Per daug rimtai priimat, ką jie čia paisto. Aiškiai žmonės trolina (sunku patikėt, kad čia taip "netyčia" nusišneka). Galima rimtu veidu jiems viską paaiškint, bet rytoj kitoj temoj vėl bus tas pats
Hm 2020-12-17 11:02
Manau sutapimas, o neturint galimybės patikrinti neaišku, gal jau tas viruso pėdsakas buvo negyvybingas...
bahuriux 2020-12-17 12:17
negalėjimas kalbėti ar judėti: ne, kalbėti galėjau ir iš palengvo judėti. Nevalgiau visą savaitę išvis nieko nes maistas man atrodė šlykštaus skonio, tik gėriau aviečių arbatą. O dabar teiginiai nemokantiems skaityti. Manau, kad turėjau korona virusą taip, taip būtent korona virusą, bet ne šitą mutaciją covid 19, o kitą versiją buvusią prieš covid 19. Korona virusai žinomi jau senai ir juo mes sergam kartais, tai tieisog peršalimo virusas kaip ir gripas, paragripas ir dar 250 peršalimo virusų rūšių ir čia nei jokia ne naujiena nei stebuklai su šituo virusu mes gyvenam jau milijonus metų.
kukulis4 2020-12-17 12:43
*** Neizeidineju, o diagnozuoju sutrikima. Studijavau biski veterinarijos, manau, kad galiu.
HardAxe 2020-12-17 12:46
Natūralios atrankos dėsniai galioja ir čia. Tie troliai, kurie greit neišnyko - prisitaikė prie taisyklių
kukulis4 2020-12-17 12:47
Pusei mano gimines ir man paciam nuo paprasciausio persalimo atsijungia skonis ir kvapas. Kai dar anksciau rukydavau, neuzuosdaau net cigareciu. I klausima ar sirgai covid ar ne, geriausia atsakyma pateiktu antikunu testas.
NekenciuReklamos 2020-12-17 13:02
nera didelio skirtumo ar buvo gyvyvbingas tyrimo metu ar ne, esme tame, kad tuo metu buvo rastas didelis jo kiekis. Tad reiskia kazkuriuo momentu buvo uznestas didelis jo kiekis ir jis pirmom valandom buvo tikrai gyvas. Pvz gripo atveju reikia apie 300-3000 aktyvaus viruso, kad uzkrestum zmogu, covid atveju atrodo jis yra apie 20% labiau virulentiskas (gali but, kad klystu, pataisykit jei ka). Tad tampa labai lengva uzsikresti, nes kiekviena karta palietes rankena, ranku nesiplauni/dezinfekuoji, zinoma, tik, jeigu po to lieti lupas, akis, nosy.
menten 2020-12-17 13:35
Kokia dar mutacija? Tamstai, pačiam reikėtų išmokti skaityti. SARS-CoV-2 yra nauja rūšis, o ne mutacija. Mutacija būtų skirtingi koronaviruso 229E-CoV serovarai. Nauja rūšis turi visiškai kitokią klinikinę formą - sunkaus ūminio respiracinio sindromo, o ne rinokonjuktyvito, kaip čia bandai pasakyti. Niekas diagnozės netvirtina pagal tai, kaip smarkiai tau skauda galvą ar raumenys. Yra daromi genetiniai testai ir ieškoma specifinio ORF arba S geno viruso RNR. Atrodė, kad čia trolinimas, bet tik eilinis įrodymas, kad bukumui ribų nėra.
Webbus 2020-12-17 14:11
bahuriux, iš tavo pirmo komentaro irgi supratau, kad tiesiog panašiais simptomais sirgai 2018, tik ne iki galo iškomunikavai, kad tai ne Covid19, nes kaip tai vienu iš adekvatesnių tave laikau šitam forume Bet va žiūrėk, Manobataibuvo2 tik perskaitė tavo komentarą, ir jau pasidarė išvadą, kad va, sąmokslo teorija čia tas covid, dar 2018 metais buvo. Jam tavo komentaras = neginčyjamas įrodymas, ir dabar kur nors FB grupėse jau pils komentarus "ASMENIŠKAI pažystu bachūrą, kuris dar 2018 metais persirgo Covid19, meluoja čia jums visiems vaistų pramonė, sąmokslas!". Tad reikia iš karto pakonkretizuoti ką tu nori pasakyti savo komentaru "dar 2018 persirgau covid19 simptomais", o ne palikti pačių interpretacijai, ką ten turėjai omenyje
bahuriux 2020-12-17 14:27
Kažką įdomaus pavyko rasti apie corona virusus. https://chekasmikrobio.blogspot.com/201 ... kiles.html https://www.sciencedaily.com/releases/2 ... 093438.htm
Webbus 2020-12-17 14:40
Kai tik tiek parašai, tai ir įpili žibalo į ugnį. Ką manai apie ši komentarą? Koronavirusai (prieš Covid19), buvo berods 8 ar 9. T.y. skirtingos atmainos. 4-5 buvo specifinės tik gyvūnams, žmonės jais negali užsikrėsti. Dar 4 koronaviruso atmainom ir žmonės gali užsikrėst, su skirtingais simptomais ir sirgimo (arba nesirgimo) eigom. 2019 metais mutavo dar vienas koronavirusas, kuris ne tik turi stiprius simptomus ir pavojingesnis plaučiams, bet ir, kad jį kur velnias, yra lengvai pernešamas oro lašeliniu būdu. Kas nėra itin būdinga kitiems koronavirusams. Dar ir inkubacinį periodą šita zaraza turi gan ilgą, ir ligonis dar likus 2-3 dienoms iki pirmųjų simptomų, jau gali užkrėsti kitus šitu nauju Covid19. Todėl jis ir pavojingas, ir taip sparčiai plinta. Nieks nesako, kad negalėjai anksčiau sirgti kažkokiom kitokiom koronaviruso atmainom, bet kadangi tau nebuvo daryti tyrimai tuo klausimu - tai tik tavo prielaidos ir pilstymas iš tuščio į kiaurą. Nes lygiai tokie patys simptomai gali būti ir nuo gripo (kuris irgi turi daug atmainų), ar dar kokių velnių Taigi tas tavo įsitikinimas, kad dar 2018 metais korona sirgai, yra iš piršto laužtas, ir dabar jau tiesos nerasim. Todėl nėra prasmės tuo klausimu toliau diskutuot.