Hadsono upėje Niujorke pastebėtas retas svečias – įprastai jie čia negyvena (Foto, Video)  ()

Lankantis Niujorke galite pamatyti tokias įžymybes kaip Laisvės statulą, Empire State Building dangoraižį... ir netikėtą svečią Hadsono upėje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visai neseniai Hudsono upėje buvo pastebėtas kuprotasis banginis. Retas gyvūno apsilankymas Niujorko upėje yra pirmasis per ketverius metus, kai kitas banginis buvo pasirodęs Manheteną supančiuosiuose vandenyse 2016 metais.

Taigi kodėl banginiai, jautriai reaguojantys į laivų eismą, lankytųsi tokiame judriame vandens kelyje?

„Mes stebėjome banginį besimaitinantį menhadenais – silkinių būrio žuvimis“, - pasakojo „Gothamo banginio" direktorius Paulas L. Sieswerda. „Taigi, greičiausias paaiškinimas yra tai, kad šios grobio gausa uosto viduje suviliojo banginį“.

Banginį, pavadintą NYC0089 vardu, į pastebėtų Niujorke banginių katalogą įtraukė „Gothamo banginio“ („Gotham Whale“) ekspertai, kurie tvarko Niujorko vandenyse pastebėtų kuprotųjų banginių registrą, kuriame yra daugiau nei 200 pastebėtų banginių.

 

Paskutinis banginis, gavęs vardą Gothamas ir aplankęs Niujorką 2016 metais, įplaukė į uostą ir keliavo pro Džordžo Vašingtono tiltą. Laimei, vėliau Gothamas buvo pastebėtas geros sveikatos už uosto ribų, todėl yra pagrindo tikėtis, kad NYC0089 seks šiuo maršrutu ir sėkmingai paliks uosto teritoriją.

Įspūdingi banginio kadrai „Twitter“ rodo, kad banginio apsilankymas buvo malonus vaizdas vietos gyventojams, tačiau kuo ilgiau jis bus uoste, tuo didesnė tikimybė, kad banginio pažintinė kelionė gali baigtis trauma.

 

Manheteną supančiame uoste laivų eismas yra labai intensyvus, todėl dideliam banginiui gresia susidūrimas su laivais. Tokie susidūrimai yra viena iš pagrindinių kuprotųjų bangų mirties priežasčių, todėl uostai nėra tinkamos banginių maitinimosi vietos. Laivų įgulos buvo perspėtos ir žino, kad turi būti atsargios, kol bus patvirtinta, kad NYC0089 paliko uostą.

Video siužetas apie NYC0089 banginį:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(7)
(0)
(7)

Komentarai ()