Tai kas gi yra tose COVID-19 vakcinose? Paviešintos „Pfizer“ ir „Moderna“ vakcinų sudėtys

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

lape 2020-12-22 18:53
Man įdomu, kitas klausimas - genetinės medžiagos patentavimas ir jos naudojimo licenzija. Ar neteks po to susimokėti už modifikuotus genus ląstelėse, juk taip lengvai ir nebe atsikratysi jų.
bahuriux 2020-12-23 00:33
Kadangi aš niekuo nepasitikiu aklai ir kvestionuoju betką ir viską, stengiuosi sužinoti viską, apie viską, o ypač apie marmalą kurį man galimai suleis. Tai pora klausimų ta proga, gal čia yra žinančių ir atsakys. Kam ta skiepą pasaldinti su sacharozė? Ir iš kur yra imamas tas viruso RNR tokiais kiekiais? PS. Jau įsivaizduoju nemokančių skaityti beta vaxerių pasipiktinusius komentarus kaip buvo vienoj temoj nesenai
Berserkas 2020-12-23 01:06
Jeigu nežinai atsakymo tai ir neklausinėk kvailų klausimų:)
punktyras 2020-12-23 09:39
Spėju, pasaldinimas padidina stabilumą. RNR, tiksliau, baltymus, kuriuos tos RNR koduoja, prigamina ląstelių kultūros. Kol kas taip, ilgainiui turėtų pasitelkti kokias nors mieles.
immortallt 2020-12-23 10:25
Ne perrašinėja DNR, o duoda "instrukciją" pagal kurią pasigamina antigenus. Paveikti tavo DNR negali.
Atk 2020-12-23 11:03
Dar vakcinuose naudoja gyvsidabri kaip konservanta, bet cia kazkodel neparase. Panasu, kad pamelavo.
House_of_gold 2020-12-23 11:09
Savo teiginius reikia remti argumentais, siųsk įrodymus, kad taip yra, arba išvis kitą kart geriau nieko nerašyk.
menten 2020-12-23 11:16
Seniau buvo naudojamas tiomersalis (ne elementinis gyvsidabris, bet jo organinis junginys), bet šiose vakcinose jo nėra. Čia, manau, punktyras tau puikiai atsakė.
Benediktas 2020-12-23 11:25
Čia gal Sputniko vakcinoje?
mindaugas.vaitiekūnas 2020-12-23 12:05
Kažkas vis tiek įžvelgs sąmokslą prieš visą žmoniją
123 2020-12-23 12:41
Kai USA perrinks Trumpą (suklastoti rinkimai), kils riaušės, o vėliau ir karas, tada gal ims susijungti taškai dėlionėj. Kuo tai susiję su vakcinom? Viskuo. Bent jau neskubėkit skiepytis, pažiūrėkit kas bus, savo pačių naudai.
emexas 2020-12-23 12:53
Skeptikams Trump'o draugelis Putinas padare sputnika, be jokiu gyvsidabriu, aborto liekanu ir mikroschemu. Nieko sudetingo realiai ten nera, tik novicioko mikrodoze. Isbande ant Navalno, pagulejo tas lovoj pora dienu ir issivale nuo viso brudo, dabar sveikas kaip niekad Palaukit kol Trumpa perrinks ir gausit tikros vakcinos. O kolkas siulau uzsipirkti folijos kol dar neisgraibe kaip tualetinio popieriaus pavasari, 5G jau pratestavo ir tuoj veiks pilnu pajegumu
bahuriux 2020-12-23 13:14
Aš suprantu kad čia ant bajerio, bet kažkaip kreivai atsakei. Jei žinočiau atsąkymus tai ir neklausinėčiau anot taves kvailų klausimų, tikėčiau viskuo ką sako medicina ir būčiau paklusnus betavaxeris. O medicina ir mokalas praeity tokių fokusų patvirtino kaip labai saugių ir naudingų sveikatai ir mokymuisi, kad 3,14zdiec pvz https://www.google.com/search?q=doctors ... 52&bih=542 https://gajitz.com/1950s-radioactive-sc ... -toy-ever/ Jau neminint visos krūvos narkotinių medžiagų kurias skirdavo gydytojai pacientams. Todėl negalima TIKĖTI mokslu (mokslas nėra tikėjimo dalykas, o greičiau priešingai) faktus reikia tikrinti ir turėti savo galvą ant pečių, kad sugebėti pasidaryti išvadas. Tikintieji renkasi bažnyčiose, o čia turėtu rinktis viskuo abejojantys, niekuo netikintys, bet besidomintys viskuo. Apie gyvsidabrį vakcinose medicinoj ir apsinuodijimą gyvsidabriu. https://www.fda.gov/vaccines-blood-biol ... d-vaccines https://en.wikipedia.org/wiki/Mercury_poisoning PS. įpatingai "apdovanotiems" sugebėjimu suprasti tekstą primenu, kad aš nepadariau jokių išvadų, tik numečiau nuoruodas susipažinimui.
mindaugas.vaitiekūnas 2020-12-23 14:49
, čia kai kurie mato tiesiog tik 2 variantus: arba tu esi prieš skiepus (prisigaudęs sąmokslo teorijų ir neigiantis mokslą) arba esi aklai už skiepus. Jokio tarpinio varianto jiems nėra. Jiems užtenka žodžio "vakcina", kad tas "tirpalas" įgautų aukso vertę. Čia panašiai kaip ir narkomanas, o ar žolę rūko, ar herojiną leidžiasi, tai nėra jokio skirtumo Skiepytis ar ne tai čia jau kiekvieno laisvas apsisprendimas, na išskyrus tuos atvejus, jeigu būtų priimti įstatymai dėl priverstinio-būtino skiepo. Tai jeigu žmogus tiesiog nenori skiepytis, tai nereikėtų jo gasdinanti, kad atsitikus nelaimei jis bus paliktas likimo valiai tik dėl to, kad jo gydymo išlaidos brangesnės už patį skiepą (kaip anoj temoj). Aš šitoj vietoj irgi sakyčiau, kad nereikėtų skubėti su skiepais, bet šiuo atveju COVID yra būtent tai, dėl ko reikėtų skubėti. Bet kadangi liga yra pakankamai trumpa (įprastai iki kelių savaičių), tai šiuo atveju nereikia paskiepyti visos populiacijos norint pažaboti viruso plitimą. Tai tegul tie visi norintys ir stoja į pirmąsias eiles. Abejojantys priims sprendimą pagal pirmųjų patirtis. Na o tie, kurie nenorėjo nuo pradžių, galimas daiktas nenorės ir į "paskutinį traukinį". Rezultatus bus galima vertinti po to, o ne iš anksto baksnoti pirštais tarsi visi ateities scenarijai jau būtų sumodeliuoti toje primato galvoje
menten 2020-12-23 15:06
Nes čia ir yra arba-arba. Arba vakcina atitinka saugumo reikalavimus, arba ne. Tai yra faktai, pagrįsti tyrimų duomenimis, čia nėra jokios laisvos nuomonės. Taip, mokslui tavo nuomonė ir įsitikinimai nesvarbūs, kad ir kaip tau būtų skaudu. Tu bandai pripaišyti tą patį, ką mėgsta visi sąmokslininkai - "Čia mano nuomonė; kas galėtų paneigti' čia ne viskas juoda ir balta" - kvailos banalybės ir tiek. O kai paprašai pateikti faktus, kurie verčia abejoti dėl vakcinos saugumo - jokio padoraus atsakymo nesulauksi. Tesugebėjai litaniją savo nuomonės parašyti, jokių faktų, vienintelis argumentas - žmonės, kurie tau nepatinka yra narkomanai. Čia kažkam, matai vakcina yra "tirpalas" "marmalas". Patikėkit, jums duotų visas priemones, finansavimą, jūs per milijoną metų tokio "tirpalo" nepadarytumėt. Ir čia dar matai didžiuojasi savo "primato" smegenimis.
mindaugas.vaitiekūnas 2020-12-23 15:12
, paklausyk šitą ir suprasi, apie ką aš kalbu. Dabar tu tiesiog susidarai išankstinę nuomonę, kad aš turiu jau kažkokią nuomonę apie skiepą. Aš turiu abejonę, o ne kažkokį įsitikinimą, o tai yra priešingi dalykai. Linkas žemiau https://tv.lrytas.lt/zinios/lietuvos-di ... -17630584/
Staska 2020-12-23 17:15
Straipsnyje nurodyta Pfizer sudedamoji dalis - RNR, Moderna - mRNR. Siaip, kiek pamenu, tiek Pfizer, tiek Moderna vakcinos yra mRNR pagrindu pagamintos. Del gyvdidabrio, kaip konservanto gaminant vakcinas, saltiniai oficialus internete ir Wiki raso:,, Following a mandated review of mercury-containing food and drugs in 1999, the Centers for Disease Control and Prevention (CDC) and the American Academy of Pediatrics (AAP) determined that under the existing vaccination schedule "some children could be exposed to a cumulative level of mercury over the first 6 months of life that exceeds one of the federal guidelines on methyl mercury."[20][21] They asked vaccine makers to remove thiomersal from vaccines as quickly as possible as a precautionary measure, and it was rapidly phased out of most US and EU vaccines,[22][23] but is still used in multi-dose vials of flu vaccines in the U.S.[24][25] No vaccines in the European Union currently contain thiomersal as a preservative".Bet kokiu atveju, as manau, kokybiskas ir istirtas skiepas visada yra maziau pavojingas (kokiems 95 % zmoniu), negu uzsikretimas gyvu virusu.
DarkNRG 2020-12-23 18:59
Musulmonai, kaip visada, absurdiskais kiriozais nenuvilia https://www.voanews.com/covid-19-pandem ... es-muslims
rimroot 2020-12-23 20:05
Čia taip pat pasakoja kaip vakcina išrasta https://youtu.be/-92HQA0GcI8
mindaugas.vaitiekūnas 2020-12-23 21:33
Šiame pavyzdyje vakcinoje paliekamas tik "spyglys", kuris kaip ir negali pridaryti žalos. Kaip imuninė sistema supranta, kad jis yra pavojingas ir reikia paruošti "karius"? Vis tikėjausi pamatyti, kad tą spyglį "pasodins" ant kokio mažai pavojingo viruso. Beje gal žinot apie kurią vakcinos versiją čia eina kalba? Pfizer?