Plokščios Žemės kultas. Kodėl jis tampa vis populiaresnis? (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

iPienius 2021-01-03 18:53
kazkodel religija ir tikejimas dievu yra norma, bet va plokscia zeme uzkliuna kazkodel.
Evil 2021-01-03 19:51
todėl, kad negali būti plokščia, nuo plokščios katinai jau seniai būtų viską numėtę. https://image.spreadshirtmedia.com/imag ... everyt.jpg
conjurer 2021-01-04 04:17
Na gal čia tik religingiems taip. Aš į abi grupes žiūriu kaip į kvailelius. Beje pridėk kalėdų senį prie šito sąrašo.
zaliaakis 2021-01-04 07:28
Populiarumas didėjantis progresyviai žinių skleidimui per žiniasklaidą. Jie jį ir išpopuliarino... Niekas nerašytų apie tai. Mažai kas ir žinotu...
nzn 2021-01-04 09:45
Jeigu imti ne religiją, o tikėjimą dievu bendrai, tai tikimybė mokslinė yra 50/50, o kad žemė plokščia - apskritas 0.
Ar_as? 2021-01-04 10:00
Gal todėl, kad nei dievo/ų egzistavimo/neegzistavimo, nei vienos ar kitos religijos egzistavimo/neegzistavimo patikrinti neįmanoma (ir protingi žmonės sugeba suvokti, kad religijos pagrįstumas nėra mokslo objektas), kai tuo tarpu žemės formą galima ir apskaičiuoti ir empiriškai patikrinti?
kestutisz 2021-01-04 12:40
Laukiame kada moksliškai išnagrinės/paneigs spagečių monstrą...
Ar_as? 2021-01-04 13:27
Na, begalinėje visatoje, su begalinėmis galimybėmis, jis gali kažkur ir slėptis. Lygiai tokia pati yra ir galimybė, kad niekas niekur nesislepia. O šiaip, tai nėra šiais laikais aršesnės religijos už ateizmą. Gal tik islamo kraštutinės atšakos pasižymi panašia neapykanta kitoms religijoms. Ateizmas: Remiasi tikėjimu: check. Mano, kad visi kiti klysta: check. Žemina ir kitaip priešiškai nusiteikę prieš kitas religijas: check. Didžiausi kraštutinia dalbajobai pasisako už represijas kitų religijų atžvilgiu: check. Stengiasi atversti kitus į "tikrąją tiesą": check. Buvo naudojama kaip valdžios įrankis ir represijos priemonė prieš kitaip mastančius: check. Bando mokslą pasitelkti ir naudoti savo tikėjimui pagrįsti ir nesupranta, kad tai ne mokslo klausimas (mokslinis ateizmas, lol): check. Pasekėjai nesupranta, kad yra eiliniai fanatikai: check.
immortallt 2021-01-04 13:34
Kažkaip nesusidūriau su agresyviais ateistais, ar aš čia toks vienas? O vat su agresyviais tiek katalikais, tiek musulmonais - teko. Su kai kuriais agresyviais musulmonais ir ištisos kariuomenės susidūrė... Ateistus kad reiktų malšinti kariuomene - negirdėjau. P.S. jei religijos atskyrimą nuo valstybės priskiri ateistams ar kovai su religija, truputėlį priežasties nepagavai, kodėl tai būtina.
Ar_as? 2021-01-04 13:43
Na, nežinau, kiek pačiam metų. Mano pakrikštyjimas tėvui kainavo paaukštinimą. Jei tai būtų įvykę 10 metų anksčiau, greičiausiai būtų kainavę darbą. Dar 10 atgal galėjo ir bilietą pas meškas suveikti. Jei ieškai šiandienos pavyzdžių, pažiūrėk šio forumo ateizmo šventikų pareiškimus iš serijos "būtų mano valia - uždrausčiau" arba Richard Dawkins, Christopher Hitchens idėjas ta tema. Vien pats sugebėjimas visur rasti priešų ir net šitoje temoje būtinai pasisakyti, kad tikintys dievu yra lygūs tikinčiais plokščia žeme (passive aggresive) daug pasako apie šią "ne religiją".
kestutisz 2021-01-04 13:54
Dar galima panagrinėti "covidiotus" prieš "covidofobus", imho tas pats :) Jei būsi tarpe (skiepysiuos kai matysiu tam poreikį, sėdėsiu namie tiek kiek pats norėsiu/privers su šautuvu, o ne remsiuosi kažkokiais "autoritetais") - tiek vieni tiek kiti laikys asmeniniu priešu ir neteisingos religijos :))
DariusWh 2021-01-04 14:07
Su plokščia žeme jau kaip ir viskas aišku. Tai jau yra paneigta ir įrodyta priešingai. Bet kuriems juokinga ar laiko kvailus žmones tuos kurie tiki į tai ko neįmanoma įrodyti, nereiktu. Ir galite pasivadinti "Mokslu neįmanoma įrodyti dievo kultas" ar pan. Bet jeigu jau taip tikite visagaliu mokslu, tai ir aš laukiu kol moksliškai paneigs/patvirtins fundamental forces(nors kažkiek mėgina tai aiškinti kvantinė teorija). Plius visai neseniai atsirado ir 5-oji jėga. Aišku dar ginčytinas klausimas. O tai kuris iš Jūsų juokdariai gali garantuoti jog neatsiras 6,7,8-osios jėgos? Ir tai kaip pažvelgsite kas yra Dievas. Kai kuriems tai Visa visatą valdantis ir nusakantis reiškinys. Kitiems tik žemę prižiūrintis ar valdantis asmuo ar esybė. Ir kokia tikimybė, jog visoje visatoje nėra tokios planetos kurioje dominuoja vienas organizmas, kad ir kokios jis būtu būsenos, rūšies ar pavidalo. Atsižvelgiant į tai, kad bet kokios įsivaizduojamos struktūros atsiradimo tikimybė labai maža, bet vis dėlto didesnė už nulį ir po labai didelio kiekio bandymų pasirodys lygi vienetui. Ir nesuprantu tų žmonių kurie niekina tuos kurie tiki į kažką kas juos daro laimingesnius. Tai jūsų nuomone ir vaikams reikėtu visiems jau nuo kūdikystės sakyti, jog nėra Kalėdų senelio. Ir kai pasirodyme pamato iliuzionistą iškart po pasirodymo visiems reiktu paaiškinti jog tai netiesa, moksliškai tai neįmanoma ir papasakoti kaip triukas buvo įvykdytas. Nu ir jeigu nebus paaiškinta skirti iliuzionistui bauda nuo 30 -300€ už įstatymų pažeidimą. Kol tokie kultai nekenkia kitiems žmonėms, tegul jie gaminasi tas raketas, nuskrenda į koki 420km aukšti ir tegul pasižiūri arba žūsta mėgindami.
punktyras 2021-01-04 14:10
Jei ateizmas remiasi tikėjimu, tada celibatas – sekso poza. Nemano, kad visi kiti klysta – remiasi empiriniais mokslo duomenimis. Netiki, kol neįrodyta priešingai, žr. 1 punktą. „prieš kitas religijas“ – ateizmas nėra religija, žr. 1 punktą. „represijos kitų religijų atžvilgiu“ – ateizmas nėra religija, žr. 1 punktą. Jei kažkas naudoja kokią nors priemonę savo tikslams, ar dėl to priemonė kalta/bloga? Nuoseklus pažiūrų pagrindimas empiriniais faktais, mokslu ir logika nėra religiškumas, žr. 1 punktą. Vien pasikabinus etiketę, kokių nors pažiūrų atstovu netampama.
Ar_as? 2021-01-04 14:17
imho, šokoladas ir kaka yra tas pats, nes abudu yra rudi? Tai nėra tas pats, nes tikėjimas/netikėjimas aukštesne valia, būtybe - nėra ir negali būti pagrįsti/paneigti moksliškai teoriškai ar empiriškai. Tuo tarpu 1) virusas; 2) jo pasekmės; 3) skiepai; 4) jų poveikis; 5) jų poreikis; 6) jų pasekmės; yra aiškiai moksliškai teoriškai ir empiriškai pagrįsti faktai. Atsisakymas pripažinti faktus yra arba elementarus durnumas arba psichinė liga. Kam priskirti sprendžiama pagal potencialią žalą sau ir aplinkiniams. Covidiotai ir visi antivakseriai šiuo atveju potencialiai kenkia ir sau, ir kitiems (neskiepija savo vaikų, sudaro terpę ligoms mutuoti ir taip kelia grėsmę likusiai visuomenei). Nebent turi omenyje, kad "covidiotus" prieš "covidofobus" yra tas pats kas plokščiažemininkai prieš sveiką protą? tada sorry, ne taip supratau.
immortallt 2021-01-04 14:19
Ar_as? sovietai ateizmą naudojo kaip įrankį asimiliuoti populiaciją, kad išnyktų tautos. Naikino gi ne tik religiją, bet ir kalbas, papročius, istoriją. Net ir dabar Rusijoje gyvena 100+ tautų, ir buvo dar daugiau kalbų, dabar net baltarusiai ar ukrainiečiai, net grynakraujai, dauguma nebemoka savo kalbų, užtai ir vis dar tokioje stiprioje Rusijos įtakoje. O kiek dar daugiau tautų jau visiškai asimiliavosi, ir iš vis net nebežino, kad jie nėra rusai? Daug žmonių, daug nuomonių. Sutapatinti gal nereiktų, bet šiaip turint omeny, kad didelė dalis tikinčių masto tiek pat primityviai kiek plokščiažemininkai, tai irgi nėra melas. Jie dievą įsivaizduoja ir supranta kaip iš vaikiškų knygelių, diedukas ilga barzda tarp debesų. Jie nesugeba išmesti žmogaus primestų dogmų ir pan. kur aktualu siekiant valdžios - neutrėk kitų dievų, švęsk sekmadienį ir pan.. Yra dalis ir labiau išsilavinusių, kurie pačią religiją analizuoja, sugeba atskirti primestus briedus valdyti populiacijai ir randa kaip būdą valdyti savo jausmus, protą, nors tuo pačiu net ir patys užsiima moksliniais tyrimais ar aiškinasi kaip atsirado mūsų visata. Tikintis dievu nereiškia, kad neigia mokslą. Bet tikintis dievu ir dar kaip iš paveiksliukų vaikams labai greitai patikės ir plokščia žeme, ypač jei kunigėlis dar ką nors apie tai pasakys.
Ar_as? 2021-01-04 14:31
LOL. NETIKI. Net pats nejauti, kad kalbi ne apie mokslo, o tikėjimo kategorijas:)? Tavo "empiriniais mokslo duomenimis" pagrįsta nuomonė baigiasi "netiki" . Jei kažkas įrodyta, tai nebėra tikėjimo, tai tampa žinojimo klausimas. Jei dievą/us kažkas kažkada įrodys, tu juo irgi netikėsi - tu žinosi. Kadangi šiuo metu nėra nei įrodyta, nei paneigta, žinojimo nėra, yra tikėjimas, kad kažkas yra arba kad kažko nėra.
sub 2021-01-04 14:45
Kam tas pavyzdys apie krikštą. Kokią išvadai tu bandai padaryti remdamasis tuo, kad tavo tėvas prarado paaukštinimą? Dabar po nzn kiek metų po tavo krikšto, pasakyk ar vertėjo krikštyti tave, kad dėl to net darbą verta būtų prarast? Ar ne kvailas tavo tėvas, kad neatsiklausęs tavęs pdarė vieną pagrindinę vienos didžaiusių religijų apeigą. Tai taip gaunasi, kad tave ne tavo noru padarė religingu, o tokioje įtakoje augant gali pradėti viskuo kas teigiama. Mano situacija panaši, aš irgi krikštytas, priėjęs komuniją, dermavotas - visos privalomos krikščionio procedūros. jei pats nebūčiau pradėjęs kvestionuoti dalykų, gal taip ir būčiau pamaldus krikščionis, bet mano žingeidumas pramušė visas butaforijas. Vienintelis geras dalykas ką mano nuomone duoda religija, bent jau krikščioniškoji, tai nevok, nežudyk, nesvetimauk, gerbk - tam tikras moralines normas ir bendrystę. Niekas dar šioje temoje nesakė, kad tikintys dievu yra lygūs tikinčiais plokščia žeme. Nes mes žinom kad žemė ne plokščia, tuo net tikėti nereikia. Apie dievą sunkiau diskutuoti, nes tai abstraktus dalykas. Tai tikėti tada galima viskuo, kad visata prasidėjo nuo Songoko kamehamės. Bet tai juk absurdas. Ir žinai, tu gal nesupranti, bet niekam nieko nenoriu įrodyti. Aš dar niekam nesu sakėk, netikėk dievų, kokia prasmė tikėti fantazija. Dažniausiai būna atvikrčiai, tikintieji primetinėja savo erezijas, va jis netiki dievu, koks jis žmogus gali būti??? Pas musulmonus korane irgi nėra parašytą, kad žudyk kitatikius, bet yra radikalūs islamistai - kurie tiki būtent tokia interpretacija.
Ar_as? 2021-01-04 14:47
Man žmonės aiškinantys, kad dievo nebuvimas yra mokslinis faktas ir įrodytas empiriškai, o religijas reikia uždrausti, yra taip pat arti plokščios žemės, kaip ir dievo kūno valgytojai (nors pastarųjų nemaža dalis bent supranta, kad tai tik fikcija).
Ar_as? 2021-01-04 15:00
Laaaabai siaurai supranti radikalizmą ir painioji su ekstremizmu. "Radikalas – kraštutinių pažiūrų žmogus; ryžtingų griežtų veiksmų ar kraštutinių priemonių, ekstremizmo šalininkas."
HardAxe 2021-01-04 15:06
o kuri religija leidžia tikėti egzistuojant kitas religijas? Visos +/- turi po taisyklę, kad aš tikras Dievas, visi kiti - apsišaukėliai. Na gal islamas kažkiek lankstesnis krykščionių atžvilgiu. Aš asmeniškai netikintis, bet tai netrukdo gerbti normalias religijas, kaip žmonių tradicijas/kultūrą/įsitikinimus.