Pasaulis sužavėtas: D. Trumpo sieną su Meksika architektai pripildė džiaugsmu (Video)  (1)

Ryškiai rožinės balansinės sūpynės, kertančios JAV ir Meksikos sieną, laimėjo „Metų dizaino“ apdovanojimą. „Teeter Totter Wall“ 2019 m. liepos mėn. 40-čiai minučių buvo įrengta abiejose sienos tarp El Paso Teksase ir Ciudad Juárezo Meksikoje pusėse, kas leido amerikiečių ir meksikiečių vaikams žaisti kartu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tuo metu šis įvykis prie sienos buvo apibūdintas kaip pripildytas džiaugsmo, jaudulio ir bendrumo jausmo. Sūpynes sukūrė Kalifornijos universiteto Berklyje architektūros profesorius Ronaldas Raelis ir San Chosė valstijos universiteto dizaino docentė Virginia San Fratello.

Pasak „The Guardian“, autoriai teigė tikintys, kad šis kūrinys padės žmonėms iš naujo įvertinti sienų veiksmingumą bei paskatins dialogą, o ne susiskaldymą.

V. San Fratello sakė: „Manau, kad po pastarųjų įvykių mūsų šalyje tampa vis aiškiau, kad mums nereikia statyti sienų, o tiesi tiltus.“

 

„Sienos netrukdo žmonėms patekti į mūsų Kapitolijų, – pridūrė R. Raelis. – Sienos netrukdo virusams judėti. Turime galvoti apie tai, kaip galime susiburti ir būti kartu, nepakenkdami vienas kitam.“

Paskutiniais savo kadencijos mėnesiais Donaldas Trumpas paspartino sienos tarp JAV ir Meksikos statybas. Šios statybos itin pakenkė laukinių gyvūnų buveinėms ir padidino žuvusių migrantų skaičių.

 

Šis dizaino projektas įveikė daugiau nei 70 nominantų, tarp kurių buvo viruso, sukeliančio COVID 19, 3D vizualizacija, Lee Ha Juno „Parazito“ scenografija ir Britanijos nacionalinę vėliavą atvaizduojanti, dūriams atspari liemenė, kurią atlikėjas Stormzy dėvėjo „Glastonbury 2019“ festivalyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(7)
(8)
(-1)

Komentarai (1)