Prireikė didžiulių mokslininkų pastangų, bet PSO pagaliau pripažino - COVID-19 plinta ne tik oro-lašeliniu būdu. Ką tai reiškia ir kaip stipriai tai keičia visas saugumo rekomendacijas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2021-05-28 15:41
Tuo tarpu... https://www.lrt.lt/naujienos/mokslas-ir ... k-2-zmones
conjurer 2021-05-28 16:16
O tai nebuvo nuo pradžios aišku kad aerozolinis būdas? Gi buvo pranešimų, kad ore virusas laikosi gana ilgą laiką, be to čia tik lašelių dydžio klausimas. Kita vertus PSO nuo pat pradžios turėjo neaiškių pareiškimų, kurie greičiausiai buvo įtakoti politiškai, bei padėjo virusui išplisti po pasaulį.
AJ 2021-05-28 16:48
PiSO bijo pripazinti, kad virusas kilo is Wuhan Laboratorijos. Nes tada Etiopijos konkretus asmenys negautu pinigu lagamineliu is Kinijos... Bet kai Amerika pripazins, kad cia Kinijos paleistas biologinis ginkla pries visa pasauli, tai ta PSO isvis taps absoliuti organizacija, nes ji neapsaugota nuo korupcijos, neteikia nesaliska izvalga i problema, net neleidzia Taiwanui isigyti Vokiskos vakcinos, o yra priversti pirkti tik Kinietiskas. Ir apskritai PSO negali susekti biologiniu paleistu ginklu, nes nera sukarinta organizacija. Tad praktiskai ji niekam nebereikalinga, iskyrus tik paskelbti epidemija, ir pandemija ir viskas...
conjurer 2021-05-28 17:09
Kad nelabai kas gali atsekti biologinius ginklus, jei jie buvo išvesti be genetinių modifikacijų, o tarkim natūralios selekcijos būdu. Net natūraliai atsiradęs virusas gali būti panaudotas kaip biologinis ginklas, jei reaguojama greitai ir tikslingai. Pirmieji PSO veiksmai, ir kinijos slaptumas, atrodo turėjo tam įtakos. Na bet reikalus sušiko trumpas, kai savo veiksmais pridarė daugiau žalos, tiek pandemijos pradžioje, tiek jos eigoje. Realiai ar tai buvo specialiai suorganizuota, ar natūraliai atėjąs virusas, kinams net nereikėjo labai stengtis jį platinant, tai padarė žmonės manantys kad turi laisvę užkrėsti kitus mirtinu virusu (realiai pagalvojus, švirkštas užkrėstas živ yra net silpniau, nes teoriškai živ nėra mirtinas).
DarkNRG 2021-05-28 21:10
Na va pagaliau visi kaukiu slovintojai, dabar gali isitikinti, kad ju paranojiskas lojimas ant tu zmoniu, kurie nenesioja arba neteisingai nesioja kaukes yra beprasmis. Nes patys nieko gero nedaro nesiodami niekam tikusias skudurines arba parastas kaukes. Turetu but specialaus standarto kaukes, o ne skudurai kazkokie.
bahuriux 2021-05-28 21:28
Ir netik kokios ten n95 kaukės reikalingos, bet apskritai skafandras ant galvos reikalingas nes virusai gali papulti ir per akis dar. Bet vistiek paprastas kaukės nešiot masinio susibūrimo vietose yra gerai, nes bent jau gripas nebeplinta.
VirtualGadget 2021-05-29 13:07
Kuo skiriasi oro lašeliai prisisotinę kažkokių medžiagų nuo aerozolio ?
conjurer 2021-05-29 13:16
Spėju tuo kad lašeliai nukrenta, o aerozolis skraido ore kol išgaruoja?
Bruonius 2021-05-29 16:25
Kaži išėjimui iš durnyno kuriame randates durys dar tik užrakintos ar jau ir užvirintos?
vardasas 2021-05-29 20:32
Norintys iseiti is durnyno turi atsidaryti duris, o jos siuo metu isvis isimtos.
daynewss 2021-05-29 22:13
Eilinė dezinformacijos dozė ir tiek. Jeigu dabar surašyti chronologine tvarka, tai būtų totalus absurdas. Bųtų kažkas panašaus į tai: Kinijoje plinta kažkoks virusas; Kinijos valdžia tai neigia; Wuhane statoma ligoninė; virusas puola, tuoj visi mirsim; virusas jau plinta; kaukės padeda; kaukės nepadeda, reikia respiratorių; niekas nepadeda; kaukės privalomos viduje, bet jos ne respiratoriai; kaukių reikia jau visur, jos tikrai, tikrai padeda. Tikriausiai...; Italija tuoj išmirs; Italija jau beveik išmirė; Italija neišmirė, bet jau tuoj; virusas kilo turguje; virusas pro langą iššoko iš laboratorijos C korpuso; ne, vis dėl to kaltas 2000 km nuo turgaus gyvenęs šikšnosparnis ir jį suėdus gyvatė, kurią termiškai neapdorotą suvalgė kažkokie kiniečiai; virusui sezono nėra, vitaminas D ne prie ko; vasara viruso nebėra, bet žinokit - bus dar 74 bangos; vakcinos jau yra, jų naudingumo koeficientas 95%; kažkaip suserga jau paskiepyti, bet neaišku kodėl; aišku kodėl suserga paskiepyti - Balbieriškio atmaina; nuo vakcinų miršta jaunesni žmonės, kuriems virusas nepavojingas, bet visi toliau skiepykitės; vaikai - eikit skiepytis, gausit lefų, tėvų net neatsiklauskite, - sako Kanados Sveikatos apsaugos ministras; visgi virusas plinta aerozoliniu būdu, taigi iš tiesų kaukės nepadeda.... O aš galiu išburti ateinantiems metams: ateis ruduo, atsiras Vasaros gatvės mutacija, vakcina neapsaugo, reikia dar karta skiepytis pratęsiamąja doze, visi vėl su kaukėmis visur, visus uždaryti, valdžiamus nori apsaugoti...
mindaugas.vaitiekūnas 2021-05-30 09:58
Tas "specialus" standartas yra FFP2. Deje Lietuvoje labiau paplitusios medicininės kaukės. Bet jei atkreipęs dėmesį pvz. į krepšininkus, tai jie vaikšto su FFP2 standarto kaukėmis - tokie yra iškelti riekalavimai. Daug šalių tik tokias kaukes ir pripažįsta. Na o Lietuva tapo puikia rinka medicininėms kaukėms FFP1 Filters at least 80% of airborne particles FFP2 Filters at least 94% of airborne particles FFP3 Filters at least 99% of airborne particles
Abe7 2021-05-30 10:04
Liūdnas gyvenimas turėtų būti visur sąmokslą matant. Technologijų puslapyje žmogus rašinėja apie vakcinos neveiksmingumą, nors kas skaityti moka, akivaizdžiai supranta, kad tai briedas... Sąmokslininko starter pack: actas, bilietas į šeimos maršą, pienės imunitetui
bmk1245 2021-05-30 10:18
What?!!! Dar apkaltinkit Trump'ą dėl dinozaurų išnykimo. Ar pamenat kas buvo kai Trump'as apribojo keliones iš kinijos? Leftistai apkaltino jį rasizmu, fašizmu ir t.t. Kas sakė, kad nereikia devėt kaukių? "Mokslininkas" A.Fauci (šis kadras tiek kartų keitė savo patarimus 180°, kad jau pasimečiau beskaičiuodamas), ne Trump'as Kas talpino susirgusius į senelių prieglaudos namus, kur žmonės mirė kaip musės? Leftistai kretinai Cuomo ir Whitmer, ne Trump'as Kas palaikė blm (burn/loot/murder) "taikias" riaušes (mass spreading events), kai nusikalteliai su prasmirdusiomis, bala žin kada plautomis kaukemis, ir degino ir plėšikavo ir žudė (virš 2 mlrd $ vien tik turtinių nuostolių)? Leftistai. o ne Trump'as. Ar pament kaip leftistų MSM juokėsi kai Trump'as pareiškė, kad vakcina bus iki metų pabaigos, huh?!
Talkatif 2021-05-30 11:00
Suraskit bent tris esminius skirtumus tarp antivakserių, trumpistų ir BTC vaidilučių.
bmk1245 2021-05-30 11:13
Turit omeny demokratę Kamala Harris (buvusi senatorė, dabar VP, viena iš aršiausių antitrumpistų), kuri buvo pareiškus, kad nesiskiepys su "Trump'o vakcina"?
Dannas3 2021-05-30 12:42
Bačiulio pimpačkiukai užklysta ir į mokslo portalus matau:) Conjurer geras pointas, galbūt irgi žiūrėjai Rogano podcasta su genetiku Metzl, kuris teigia, kad labiau tikėtų, jog virusas ištrūko iš labaratorijos, bet trumpas su savo kiguolio lygio autoritetu tiesiog sukompramitavo šitą idėją, kaip sąmokslo teoriją.
conjurer 2021-05-30 14:04
Matau tipines trumpisto eilutes, kuriom visi kalba. Visų pirma ne apie BLM kalbam, nereikia visos jo karjieros ginti, ir grūsti whataboutizmo. Visų antra, jo pradinė reakcija į virusą buvo "its a flu", ir pusantro mėnesio nebuvo imtasi veiksmų, iki tavo minėto kinijos blokavimo. Taip pat trumpas buvo pagrindinis antimaskeris, bei reklamavo vaistą kuris nėra nuo tos ligos. Tiesą sakant nežinau ar leftistai būtų geriau susitvarkę, gal ten jau senai totali betvarkė, ir būtų panašiai. Trumpas tiesiog padarė daug akivaizdžiai kvailų sprendimų, kurie manau pridėjo bent 10% mirčių jav, bei prikalbėjo dalykų kurie sustiprino antimedicininius judėjimus visame pasaulyje. Na bet jei čia yra eugenikos entuziastų, jie turbūt dėkoja jam, kad padėjo sumažinti tų kvailesnių žmonių populiaciją.
bmk1245 2021-05-30 14:37
OK, pradėsim nuo pirmo punkto, BLM ir whataboutismo. Verslai privalėjo užsidaryt, nors nieko tokio blogo kaip masiniai BLM susirinkimai. Verslai turėjo laikytis karantino, nors Pelosi, Whitmer (labai aktyvūs karantino apribojimų proponentai) spjovė ant visų karantinų (ar turiu postinti linkus, ar jau pats supratote apie ką šneka eina?) Antra, turiu paprašyt nurodyt datą nuo kurios skaičiuojat "pusantro mėnesio". Trečia, išvardinkit Trump'o "kvailus" sprendimus papunkčiui.
bmk1245 2021-05-30 14:56
Beje, gana įdomus Nicholas Wade straipsnis (tiems kas supranta angliškai) https://nicholaswade.medium.com/origin- ... f03564c038 Nesu botanikas (virusologas, biochemikas, etc) tai negaliu komentuot profesionaliai)))