JAV mokslininkai teigia, kad senėjimas gali būti sustabdytas - biologinio laikrodžio rodykles galima pasukti atgal?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Staska 2021-07-15 22:42
Kol kas visiskas senejimo procesu sustabdymas, tokia pati moksline fantastika, kaip ir keliones laiku laiko masina. Teoriskai mokslas tam nepriestsrauja, ar bent jau tokios galimybes neneigia, o praktiskai tai dar simtai metu prabegs, o gal ir tukstanciai, kol tai GALBUT taps monijos zmonijos realybe.
AAA000 2021-07-15 23:21
nusisneki kaip koks berastis urvinis valkata. keliones laike tikimybe faktiskai nuline. nera jokiu veikianciu pvz. tai tik ideja. prailgint gyvenimo trukme tikimybe faktiskai 100%, nes pilna paprastesniu nemirtingu organizmu ar ilgo gyvenimo gyvybes pvz. cia priklauso nuo investavimo kiekio ir visuomenes spaudimo to siekt. jei isvalyt medicina nuo parazitiniu sriciu, perskirt i komercini, fundamentaluji ir viesaji sektorius ir paimt finansavima is visokiu religiju, mados, svaigalu, karo pramones, politikos, socialiniu santykliu reguliavimo, - manau turtingieji galetu naudotis pasiekimais po kokiu 10 metu. o visuomenes daugumai taptu prieinama po kokiu 50. prailgint greiciausiai ne, bet istemp VISIEMS NORINTIEMS iki kokiu 120-150 aktyvaus gyvenimo geram organizmo stovyje - tai 100% imanoma. mirtum tik nuo nelaimingu atsitiktinumu, piktybinio rezimo nesilaikymo, nuzudymu ar medicininiu klaidu. ar savo noru. o veliau tiketina sugebetu ir ilgint. ir cia tikrai ne eleksyras. cia butu panasiau i veiksmingu priemoniu kompleksa su individualiu parinkimu. greiciau viskas atrodytu kaip kazkokie nuolatiniai badymai injekcijomis, reguliarus tyrimai ir reabilitaciniai seansai. su pastoviu organizmo nusidevejimo sekimu. speju reiketu net keist gyvenimo buda - miegot pvz reiketu kazkokiose slegio kamerose su padidintu deguonim ir ryt nemazai papildu. paciu mokslo ziniu as manau jau pilnai pakanka pradziai. kaip veikia senejimas jau uzciuopta. truksta tik visuomenes demesio. o ka turim daba? vieto tyrimu laboratoriju ir tyrinejimo universitetu statymo ir laiudies svietimo/skatinimo eit i sitas sritis mum pucia apie kazkokias rusu gresmes ir ivedineja kazkokius ubagystes atidirbinejimus/karo prievoles/seimos standartus/auto registracijos-energetikos mokescius ir didina biurokratija co2 skaiciavimams ar ten kokiu ekonominiu migrantu interesams... kurie susiko pas save, o daba atmigravo susikt cia... pagal mane elementarus prioritetinis klausimas... vistiek nera ka veikt rimciau. kitoms idomioms sritims - pvz kosmoso uzkariavimui tetruksta ilgaamziskumo. na ir visiems teks list po zeme tai kam atideliot del nenorinciu progreso ar teisinantis, kad palikuonys spres?
Staska 2021-07-17 15:44
to AAA000: Sekmes genijau ! Reiskia Lietuva artimiasiu metu tures savo Medicinos mokslu Nobelio laureata ir sio tukstantmecio iskyliausia asmenybe. Jau laukiu tavo rimto mokslinio straipsnio The Lancet, irodancio tavo pezalus