Siaubą keliantys rykliai: terorizuoja gyvūnus aukas valgydami gabaliukais - kai kada graužia ir žmogaus mėsos gabalus (Video)  ()

Braziliniai švietrykliai yra žinomi dėl neįprasto maitinimosi būdo: prisėlinę prie aukos šie gyvūnai smailiais dantimis išsipjauna mėsos gabaliukus, primenančius sausainių formeles. Naujajame tyrime nustatyta, kad jie ne tik tokiu būdu kankina kitus vandens gyventojus, bet ir terorizuoja įvairaus dydžio gyvūnus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sausaininiai rykliai

Žaliaakiai, į ateivius panašūs rykliai gali užaugti iki 50 cm ilgio. Šie keistuoliai savo smailiais dantimis maitinasi 10 kartų didesniais baltaisiais rykliais ir netgi yra žinomi kaip graužiantys žmogaus mėsos gabalus, rašoma „Live Science“.

„Jie minta viskuo, pradedant didžiausiais ir stipriausiais plėšrūnais, tokiais kaip baltieji rykliai, orkos, viskuo, ką tik galite įsivaizduoti, ir baigiant mažiausiais gyvūnais“, – sakė pagrindinis tyrimo autorius Aaronas Carlislas, Delavero universiteto Jūrų mokslų ir politikos mokyklos docentas. „Nėra labai daug gyvūnų, kurie darytų kažką panašaus“.

Tamsus apykaklės apvadas tarsi imituoja mažos žuvies siluetą, o likusi kūno dalis dėl pilvo fotoforų susilieja su žemyn krintančia šviesa. Kai būsimas plėšrūnas priartėja prie masalo, ryklys prisitvirtina prie jo suktorinėmis lūpomis ir specializuota ryklės dalimi, o apatiniais dantimis, panašiais į juostinius pjūklus, tvarkingai išpjauna mėsos gabalą. Būtent dėl to angliškai šie gyvūnai vadinami „Cookiecutters“ – verčiant pažodžiui – sausainių išpjovinėtojai. Žinoma, kad ši rūšis keliauja būriais.

 

Tyrime teigiama, kad braziliniai švietrykliai rykliai (Isistius brasiliensis) gyvena tropiniuose ir subtropiniuose vandenyse ir gali gyventi didesniame nei 1500 m gylyje. Jei žmonės ir pastebi šiuos ryklius, tai dažniausiai įvyksta nakties metu netoli paviršiaus, kai jie išplaukia medžioti didesnio grobio.

Tyrėjai nustatė, kad mažesniame gylyje rykliukai daugiausia maitinasi mažesnėmis rūšimis, įskaitant vėžiagyvius, kalmarus ir kitas mažas žuvis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(30)
(1)
(29)

Komentarai ()