Ar reikia gerti į sveikatą? Kodėl alkoholio nevartojantys žmonės dažnai gyvena trumpiau?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

LorraMusic 2021-11-09 17:38
tu rimtai galvoji kad jie isgirineja ten to alaus karts nuo karto y men pora kartu, ar bandai tik sau suteikti leidima isgerti ir galvoti kad tie isgeria, dar sportininkai, matyt nieko blogo jie gal po visu rungtyniu isgeria per metus 2-3 alaus bokalus, o pries varzybu sezona tai gal jie 8menesius nemato jokio alkoholio isvis, taip pat ir dviraciu sporte, yra dviratininkai kurie pries mynima isgeria, bet rezultatu jie nesiekia pramink viena syk 80km, arba prabek 15km kita syk pakartok po vienos stopkes ir nakties, jausis per visur dar gal prieikim prie to kad tokiu rezultatu nebutu pasiekes boltas jei nebutu isgerinejas daug cukraus, daug sulfatu, didina sirdies darba/apkrova, kepenim sunkiau tau sunkiau, likes dar pas zmones rusijos paveldas
Talkatif 2021-11-09 17:57
Aha, tas Rusijos arba tiksliau Rytų paveldas iki užsimušimo įsirodinėt tik savo vieno tiesą.
qrad 2021-11-09 22:56
Dauguma profesionalių atletų nelabai ir giriasi, kad vartoja alkoholį. Maradona kelias dienas šniodavo koksą ir vartodavo alkoholį, po to porą dienų prieš rungtynes intensyviai treniruodavosi, kad viską išprakaituoti. Vienas geriausių ir turtingiausių atletų, kaip LeBron James kasdien išgeria vynelio. Sabonis ir co prieš rungtynes įšaudavo alaus, paskui po rungtynių, kai ko ir stipriau. Kiekvieno žmogaus metabolizmas ir kepenų veikla skiriasi. Būna tokių, kurie nuo poros alaus jau dvesia žemyn kitą dieną, o būna tokių, kurie išgėrę degtinės butelį, kitą dieną gali dirbti pilna jėga.
kukulis4 2021-11-10 00:18
Kalbant apie sportininkus, reikia nepamirst vieno svarbaus dalyko - paties sportininko fiziniu duomenu ir gabumu. Tas pats Sabonis jaunysteje galejo pilt i leika kiek telpa, ryte atsikelt istinusia galva ir per pietus rungtynese sudauzyt visus, kaip obuolius, nes turejo isskirtinius fizinius duomenis ir isskirtinius gabumus. Pastatyk prime-time pachmielna Saboni siandien NBA ir rezultatas bus kuklus, arba jo isviso nebus. O del alkoholio vartojimo - as i abstinentus visada ziuriu itarai. Nes turiu kelis abstinentus pazystamu tarpe, ir visi iki vieno jie yra tureje tam tikru bedeliu su alkoholiu. Dazniausia - tiesiog nesugebejimas vartoti saikingai, ir is to sekancios pasekmes (agresija pries aplinkinius, vairavimas isgerus, neapgalvoti finansiniai sprendimai ir pan), arba saves ispraudimas i labai grieztus remus (dietos, sportas, nesveikas susikoncentravimas i kazkokia viena labai siaura veikla, beabejo ir alkoholio atsisakymas) ir tuomet saves isskyrimas is aplinkos, kaip geresnio, nes mat, per menesi perskaite 10 knygu apie kazka, kas aplinkiniams yra tiesiog neidomu. Negaliu teigti, kad zmogus tiesiog samoningai, tiesiog siaip sau, negaletu atsisakyt alkoholio vartojimo, taciau as tokiu tiesiog nepazystu.
Šaras 2021-11-10 07:23
Ką tu čia kliedi, paskaityk bent ką rašiau, Phelpsas išvis alkoholikas, du kartus girtas pagautas už vairo ir dėl to nepaimtas į 2015 world champą, o rezultatais nesiskundžia. Bet ne tame esmė, esmė kad "jei vartoja /nevartoja sportininkai", tai NIEKO nereiškia. Kaip jau daug kas sakė, sportininkai vartoja daug pavojingo šūdo ir jiem pofig sveikata, svarbu pasiekimai. O man išgert jūsų leidimo nereikia, aš puikiai suprantu alkoholio žalą ir turiu saiką, o po stopkės kitą dieną nieko nejaučiu, ir negaliu jausti, nes ją pašalina per 1-2 valandas, bet visai negeriantys individai yra atskira rūšis, ten pas juos viskas kitaip.
Benediktas 2021-11-10 08:40
Niekas netrukdo gerti, jei norisi. Tik nuostabi logika; Tu ne nejauti, o tiesiog neatkreipi dėmesio. Čia didelis skirtumas.
kukulis4 2021-11-10 08:48
Benediktai, skaityk, pls, ka zmones raso. Faktas, kad kaikurie sportininkai alkoholi vartoja. Bet sitas faktas nepasako absoliuciai nieko nei apie alkoholio nauda, nei apie zala.
Benediktas 2021-11-10 09:20
Taip, bet kokio lygio sportininkai? Tai tai daugiausia gali buti vietinės lygos mėgėjai/profai, kurie žaidžia komandinį sportą, kur nereikia kūno maksimalaus išpildymo:kelti maksimuma, pasokti maksimaliai aukstai, pagerinti begimo laika, zaisti futbola Anglijos lygoje, krepsini, NBA, Eurolygoje, dalyvaui Olimpiadoje, kovos menai del TOP 10 vietu ir t.t.
Niemand 2021-11-10 10:32
Jei tu tikrai jauti ką nors kitą dieną po 50 g. alkoholio, reiškia tai arba psichosomatika (įtikini save, kad jauti), arba kažkas labai labai negerai su tavo metabolizmu (jei organizmui problemiška metabolizuoti 50 g. alkoholio, garantuotai problemų yra ir daugiau).
Benediktas 2021-11-10 10:46
Aš bėgioju kiekviena dieną. Nedaug, maždaug po 4km ir pajaučiu tokius dalykus.
Niemand 2021-11-10 10:56
Tada rekomenduočiau kreiptis į gydytojus ir išsitirti kepenų ir inkstų funkcijas, nes jei tai ne psichosomatika, gali būti labai blogai. Kepenų ir inkstų ligos klastingos, nes nieko neskauda.
Benediktas 2021-11-10 11:12
Nu gal turiu kokių ligų, neatmetu tokios galimybės. Reiks išsitirt. Gal kas gali kiekvieną dieną sportuoti, nevartoti alkoholio 3mėn, išgert stopkę po 3mėn, ir kitą dieną vėl eik sportuot ir pažiūrėk ar bus kažkoks skirtumas? Su intensija stebėti, kokie kūno pojūčiai ar kiriasi kažkas nuo praeitos dienos.
kukulis4 2021-11-10 12:24
Nu blemba. Nesugalvoju kaip kitaip isdestyt. Nesvarbu, kokio lygio sportininkai. Nesvarbu, ar sportininkai, ar gal medikai. Jeigu medikai geria - lygiai taip pat, negalima daryt jokios isvados apie alkoholio zala ar nauda. "Kaikurie sportininkai ruko, todel alkoholis - sveika" - fundamentaliai neteisinga logine isvada. "Kaikurie sportininkai ruko, todel alkoholis - nesveika" - lygiai taip pat fundamentaliai neteisinga logine isvada.
Staska 2021-11-10 12:24
Siaip del to jauciu nejauciu alkoholio poveiki ir kiek isgerus jauciu, tai tyrimai ir praktika rodo, kad pradziai visiskai, ar labai mazai negerianti zmogu alkoholis veikia stipriausiai. Pradzioj, kelerius / keliolika metu zmogui reikia vis daugiau, ar dazniau pavartiti alkoholio, kad pasiekti ta pati apsvaigimo lygi ir jis vis maziau patiria, jo neigiamu padaryniu, pachmielo - organizmas adaptuojasi prie alkoholio paveikio, o smegenys vis dazniau ir daugiau reikalauja is jo malonumo. Jei zmogus alkoholi pradeda vartoti vis daugiau nesaikingai, pasibaigus siam etapui ir zmogui tapus jau rimtu, pazengusiu alkoholiku, jam apgirsti reikalinga alkoholio doze vel pradeda mazeti. Kaimyna pamenu turejau kazkada vaikystej nusigerusi, deja, tai jis po poros buteliu alaus jau matydavosi, kad gerai apsineses.
Benediktas 2021-11-10 12:46
Medikai neregistruoja savo kūno performanco. Tipo: šiandien į klinikas atbėgau 1,2 sekundės greičiau Medikams svarbu gerai gydyti žmones. Jiem mažas alkoholio vartojimas gali netrukdyti gerai gydyt. Sportininkams labai svarbus kūno performance, todėl ir daviau jų pavyzdį. Juk žinoma, kad alkoholis stabdo raumenų augimą, regeneraciją. Todėl sportininkai ir nevartoja. O jei vartoja, tai sakau, nebent komandiniam sporte, kur gali protu aplošt arba neaukštas lygis. Paprastiems žmonėms gali būti nesvarbūs tokie dalykai, kai prastesnė raumenų ląstelių regeneracija, bet nereiškia, kad jos nėra. Mūsų ilgaamžiškumas didžiaja dalimi ir priklauso nuo kūno performanco.
kukulis4 2021-11-10 16:08
Benediktai, jau auksciau buvo parasyta, kad net ir top top atletai alkoholi vartoja. As nebandau nugincyt, kad aplamai, alkoholio vartojimas yra zalingas - toks jis ir yra. Bet isskyrimas tam tikros grupes pagal veikla (sportininkai, medikai, menininkai, ect) ir sakymas, ziurekit - siti vartoja, tai sveika, arba siti nevartoja, tai nesveika - fundamentaliai neteisingas. Jeigu tu man parodytum grupe hepatitu c serganciuju ir pasakytum, kad dauguma is situ alkoholi vartoja, todel alkoholis zalingas - as sutikciau.
Niemand 2021-11-10 16:21
Hepatitas c yra infekcinė liga, išgydoma, be kita ko laikoma medikų profesine liga. Su alkoholiu nieko bendro neturi.
kukulis4 2021-11-10 16:33
Sorry, my bad. Kazkaip man hepatitas c visada siejosi su alkoholiu.
Benediktas 2021-11-10 17:16
Tai buvo juodi mometai jo gyvenime, isgerimai, vairavimai per dviguba linija, suspendavimas del marihuanos ir alkoholio, bet jokiu budu jis jo nevartojo, kai kovodavo del medaliu ir vykdavo pasiruosimas aukščiausiems rezultatams. Kokie dar top atletai neva vartoja alkoholi, tuoj dekonstruosim.
kukulis4 2021-11-10 17:38
Gerai, pazaidziam pagal tavo taisykles - Sabonis Sr. Dekonstruojam!