Požiūriai: ar Lietuvai teisėtai priklauso Vilniaus ir Klaipėdos kraštas? (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Goblinas 2009-11-17 19:42
ne nu tu esi tipiškas klounas. pats pirma perskaityk mano komentarą, Juodoji jūra buvo paminėtas kaip pavizdys. . ir iš kur ištraukei, kad aš kažką ginu?kaip su tokiu žmogum galima apie kažką diskutuot? nori būt patriotas, tai bent LIETUVIŠKAI rašyt pradėk, one svaidykis lozungais, apie kuriuos absoliučiai jokio supratimo neturi.
Petriukas 2009-11-17 20:10
bobučių blevyzgos, tik ant popieriaus, iliustruotose knygelėse pasaulis "teisingas". realybėje - džiunglių įstatymai. kas stipresnis ir gudresnis, tas yra rašinėja pasakų knygeles (teisės kondeksus, konstitucijas ir t.t.) silpnesniesiems. lietuviams priklauso tiek kiek jie pajėgia "pasiimti". kai lenkai "pasiėmė" vilnių, kur buvo visi jūsų protingi įstatymai, teisiniai išvedžiojimai? kur buvo visi teisininkai ir išminčiai, hipiai išsislapstę kai hitleris su stalinu susėdę prie stalo peckeliojo ant europos žemėlapio? hmm? jūs gėdykitės ko tik norit, kol Vytautas Didysis kape vartosi dėl tokių kalbų. praeis, laikinas reiškinys, kiekvieną išprievartautą moterį kurį laiką "po fakto" dar kamuoja psichologinės problemos, bet motina Lietuva stipri moteris, dar atsities, ir be jūsų apsiverkėlių pagalbos.
manciukaz 2009-11-17 20:16
as sakau ko ta klaipeda tokia grazi palyginus su visais kitais lietuvos miestais iskaitant vilniu.. matai vokieciams priklause
EXE 2009-11-17 20:20
Beviltiskas patriotas... Del manes tai atiduodam visa lietuva Kokiems vokieciams - geriau laikysis sita vagiu salis...
Analog 2009-11-17 20:39
Geriau beviltiskas patriotas, nei toks, kuris svetimiems atsiduos, o ne pats kazka bandys pakeisti.
Goblinas 2009-11-17 20:48
nelabai suprantu aš petriuko požiūrio. ką tu teigi savo postu, jog valstybes sienas reikia matuoti ne etniniu pagrindu, o paprasčiausia grubia jėga? kas čia per vertybės? urviniai žmonės panašiai galvojo, pasirodo kai kurie žmonės nuo jų nelabai nutolę savo mastysena. analogui, žmonės , kurie "vaidina" protingus tokie nėra, tada logiška paseka, jog žmonės kurie elgiasi ir rašo neprotingas mintis yra protingesni? keista, logika, bet tiek jau to. o kas liečia čia taip tavo mėgstamus visur minėti lenkus, tai paskutinis dalykas kurį aš noriu daryti tai juos ginti. kaip matome, jiems patiems labai neblogai sekasi skleisti propaganda ir be mūsų pagalbos.
Zuykas 2009-11-17 20:57
Nesupratau šito istoriko minties. Nenoriu įžeidinėti, bet gal jis buvo kanapių pavartojęs ar dar ko. Jei Vilnius ne lietuvių, Klaipėda taip pat, tai gal dar pažiūrim į istoriją ir pasiliekam patį mažiausią plotą, kokį turėjom? Buvo karai, sienos keitėsi, tai didėjo, tai mažėjo, įvairiais būdais dalinosi žemėmis. Dabar turim tą, ką turim. Nematau reikalo svarstyt kieno kur žemės, visi gali reikšti tokias pačias pretenzijas.
Analog 2009-11-17 21:04
Gali isvedineti kiek nori, bet esmes tai nekeicia Saunu, kad negini lenku, tai kodel rasai priesingai?
Tas_pac 2009-11-17 21:24
Skayčiau žemėlapis teisingiauses.
lightfire 2009-11-17 22:21
Kas buvo tas buvo, dabar valstybių sienų neperbraižysi, kad ir kokie šlapi sapnai pas nacionalistus būtų. Valstybių sienos pripažintos kaimynių ir ačių dievui. Be karo jos nepasikeis.
Analog 2009-11-17 23:57
Taip, gerai kad sienos pripazintos ir tikiuosi nesikeis ir man atrodo jus klaidingai suprantat ta zodi nacionalistas, tai tikrai nereiskia hitlerio pasiekejas ar kitu tautu engejas . Tik kad neatsitiktu taip, kad lenkai tures daugiau teisiu cia, negu mes Lietuvoje, jau dabar lietuviu mokyklos uzdarinejimos Vilniaus regione, o lenku atidarinejimos, lenko korta (kas tai?), lenkiskai kalbama administraciju pastatuose, gatves jau vadina lenkiskai. O lietuviu mokyklas lenkijoje uzdarineja, teisiu tiek tikrai neturime, dar tomasevskis kazka europarlamente peza, kaip cia yra??? Gal lenkai dar sugalvos savo piliecius isvaduoti, kaip rusai osetinus ir abchazus? Aisku tai mazai tiketina, bet svetimsalis turi taikytis prie musu, o ne mes prie jo.
Petriukas 2009-11-18 00:11
taika - laikinas dalykas. kiek čia mes tos taikos metų turim? 20 metų? ašaros, turėję gi mes ir anksčiau tokių trumpų "pertraukų". praeis.
lightfire 2009-11-18 08:17
Tai ką jūs siūlot? Ruoštis karui su Lenkija? Ar seilėtis dėl prarastų žemių, griežiant dantį ir planuojant kaip jas atsiimti?
Arns 2009-11-18 10:30
Lietuvos istorija išmokim. Klaipėda mums nepriklausė kaip ir visas pajūris(na praktiškai, vis vien savo rimtesnio laivyno neturėjom). ATR laikais, šita teritorija buvo Vokiečių. http://history.sandiego.edu/gen/maps/17 ... pe1600.jpg Klaipėda dabar daugiau lietuviškas miestas, nes daugybę vokiečiš išsikėlė baigiantis II pasauliniam karui. Vilnius ilgą laiką buvo LDK(Lietuvos), tačiau etniniai lietuviai miestuose buvo retenybė iki XIX amžiaus, kada po baudžiavos panaikinimo daug kas iš kaimų kėlėsi į miestus. ATR smarkiai polonizavo turtingesnius, tad Vilnius smarkiai paveiktas jos. Atsimename iš istorijos kaip A.Kudirka)tautiškos giesmės kūrėjas) pasakojo atsiminimus kaip jam iš pradžių buvo gėda girdėti mužikų kalbą(lietuvių)? Tai ką dabar vadiname Lietuva ir lietuviškumu, galima sakyti susiformavo XX amžiaus pačioje pradžioje.
kiesza 2009-11-18 15:05
Lietuva dabar yra tokia kokia ir turetu buti manau jei ji turetu buti didesne Ji ir butu didesne bet taip nera
EXE 2009-11-18 16:04
Ir ka tu cia pasieksi??? - nebent meluodamas ir vogdamas - labai geras pavizdys SEIMAS o kokia valdzia tokie ir zmones ir tik nereikia man aiskinti kad tu geresnis kazkuom tais
EXE 2009-11-18 16:06
O tu pats ka nors protingo gali pasakyt visokiu marozu necitaves??? ar neturi savo nuomones?
Analog 2009-11-18 16:08
Nereikia manyti, kad visi tokie kaip tu yra, meluojantys ir vagiantys...
blizzard 2009-11-18 18:17
oho cia kokias diskusijas uzvede apie patriotizma net juokas ima... seimas zmones apgaudineja, visi ta puikiai matom, kur tie musu patriotai dinge? kad nieko nedaro, eikit ka nors darykit.. dabar tesugeba rasyti subjektyvius atsakymus viena ar kita tema, ar tiesiog viena tema... Niekas cia protingu nevaidina, tik gal protingiau uz tave sneka del to atrodo kad protingus vaidina.. na bet cia turbut kiekvienam savaip, kas moka pripazint jog pasnekovas protinga komentara pasake, kas nemoka to daryt.. man tik labai idomu ponia petrai, kuo skiresi patriotizmas nuo fanatizmo, jeigu argumentai abiem atvejais subjektyvus yra? ne as ne tu matosi istorijos tiek neismanom kad galetume yrodineti kas kam priklauso centimetro tikslumu, tai ta klausima paliksim gal tiems kurie tai daro ir ismano savo darba.. dar klausimas jeigu lietuva butu uzkariavus kada nors rusija, ar neatsirastu tokiu patriotu kurie norytu jog lietuvos zemes taptu tokios kokios buvo iki to karo? kazin kiektokiu patriotu kaip tamsta moka himna atmintinai ar bent viena zymaus autoriaus eilerasti pasakyt.. ir dar sako ne visi tokie kaip tu, vagys ir melagiai, nu atsiprasau is tamstos snekos matosi kad vienas is tokiu ir esate.. gal net nesusimasto kur it kada ka apgaunat, bet garantuoju kad tai darot, matosi is kart is agresyviu manieru, noro ikaitinti atmosfera ir tolerancijos nerodymo.. gal as ir klystu kas cia zino, cia toks mano pirmas yspudis apie lietuvos patriotus, nuo siol apie visus is ju, nes jus toki ivaizdi sukurete.. prie to pacio dar noreciau uzduot viena klausima, koks tau skirtumas tu gimiai lietuvis ar lenkas? ar valstybes siena sukuria patriotizmo jausma? as pasaulio patriotas ne kazkokios vienos tautos ir nematau cia kazkokio patriootizmo, tas veda tik prie neapykantos ir diskriminacijos..
EXE 2009-11-18 18:34
Saunuolis