Toksikologų košmaras: tarp jaunimo plinta legalūs narkotikai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Criminal_Minded 2009-11-23 16:30
Kurioj vietoj as sakiau, kad alkoholis geris? Alkoholis ne mazesnis blogis uz narkotikus. Aisku siek tiek kitokia prasme. Ir noriu pasakyt nenugincijama fakta, kad narkomanui issikapstyt is narkotiku liuno yra beveik neimanoma, o alkoholikui islipt is alkoholio liuno imanoma. Ir cia reiktu kalbet labiau apie siu problemu socialine, o ne moksline reiksme. Kodel gi zmones priklausomus nuo alkoholio vadina alkoholikais, o nuo narkotiku vadina narkomanais? Todel kad tai dvi skirtingos priklausomybes.
Ar_as? 2009-11-23 16:34
Na, žavi mane šitie jaunieji narkomanai - "koks kieno reikalas - kiek norėsiu, tiek vartosiu". Iš tikrųjų visiškai pritariu, dėl manęs Jūs nors ir skalbimo miltelius kilogramais uostykite, bet kelios sąlygos: 1. Pasirašykite pasižadėjimą, kad valstybė neturės gydyti Jūsų nuo jokių žinomų ar nežinomų tokio vartojimo pasekmių: tiesioginių ir netiesioginių ligų ir pan. 2. Jei dėl vartojimo pasekmių neteksite darbo ir pan. - atsisakote bet kokio išlaikymo. 3. Jei netyčia išsivystys priklausomybė ir prisidarysite vaikų, kurių negalėsite išlaikyti, jie nebus laikomi žmonėmis ir niekas neprivalės jais rūpintis. Dar gerai būtų jei banke deponuotumėte solidžią sumą galimiems padariniams, kuriuos sukelsite apsvaigęs likviduoti. Man, kaip ir manau daugeliui visiškai nusi... Kas ir ką vartoja, tačiau nei man, nei kam kitam nenusi... ant to, kur keliauja jo per metus sumokami keliasdešimt tūktančių mokesčių.
Manvydas 2009-11-23 16:36
Viskas parodei savo superinį "esmės" išmanymą neturiu ką pasakyt. ALKOHOLIS TOKS PATS NARKOTIKAS, kaip hera.Toks pats.Šansų išlipt iš alkoholizmo tiek pat, kiek ir iš heros priklausomybės.Dažniausiai, tie užsikodavėliai ir pan.Po 3-4 metų vėl geria taip pat.Tai viena sunkiausių priklausomybių, ir tu sakai, kad lengva išlipt.Gali nebeskiest apie, taip kaip lengva iš alkoholio liūno išlipt, pasižiūrėk į Lietuvą ir pamatysi, pasižiūrėk į kitas šalis ir pamatysi, kaip tie alkoholikai lengvai lipa. Taip kelis žinau kurie išlipo, bet žinai, kaip tą "degimą" (norą gert) jie numuša?Ogi su marihuanos pagalba.Nes kitaip jie vėl gert pradėtų. Socialinę?Išeik į kiemą apsižvalgyk kiek pamatysi alkoholikų ir kiek herčikų.Ir pamatysi tą socialinę reikšmę.Gal tu rusyje gyveni? Todėl, kad visuomenei taip įteigta.Kad alkoholis nėra narkotikas, kad gert jį yra normalu, ir todėl jie atitinkamai ir vadina alkoholio narkomanus, alkoholikais.O realiai jie visiškai nesiskiria. Toliau aš net nebekalbėsiu su tavim.
Criminal_Minded 2009-11-23 16:41
Kvailas vaike tu per visa pilva. Dar kart sakau tu net nesuvoki ka reiskia priklausomybe. Tie uzkodavimai ir visas kitas meslas yra tik pinigam sukt. Is alkoholio liuno iseit yra sunku, labai sunku, bet tam reikia tureti noro paciam ir surasti pagalba. O iseinant is priklausomybes narkotikam vien noro nebeuztenka ir pagalbos nebeuztenka. Matai narkomanams siaip metadona dalina, nes taip smagiau. O del girtuokliu sakau dar karta: reikia noro padeti sau ir pagalbos. Pagalba turi buti teikiama psichologine (tam, kad vel savo neismanymu neprisikabintum).
Manvydas 2009-11-23 16:51
Prasideda svaidymasis "epitetais".Daugiau iš tavęs ir nesitikėjau.... "Priklausomybė – sveikatos sutrikimas, liguistas polinkis kartoti tą patį veiksmą ar vartoti tą pačią medžiagą pakartotinai daug kartų. Toks elgesys gali išprovokuoti kitokio pobūdžio problemas – tiek socialines, tiek psichologines, tiek susirgimus. Psichologinė priklausomybė – stiprus psichologinis pripratimas, teoriškai galintis išsivystyti bet kokiai malonumą teikiančiai veiklai arba nemalonius jausmus sukeliančios veiklos vengimui. Dažniausi arba labiausiai žinomi pavyzdžiai yra psichologinė priklausomybė azartiniams žaidimams, apsipirkinėjimui, interneto naršymui, bendravimui, pornografijai, LSD bei kai kuriems kitiems fizinės priklausomybės nesukeliantiems narkotikams, seksui, darbui." Kažkaip taip ir suprantu priklausomybę, matyt tu kitaip supranti, tik sau suprantamu būdu. Matai aš neišmanėlis, nes priklausomybę suprantu, kaip priklausomybę.O tu kažkaip kitaip.Įdomus žmogelis.Atleisk, už mano neišmanymą.Bet su tavim diskusijos nematau, nes tu narkotiką, laikai ne narkotiku (alkoholį).O kažkuo kitu.Tai ką su tavim galima kalbėt? Ogi nieko.Tu toliau burčinsi, kad alkoholis nėra narkotikas. Neturiu ką šnekėt.Matai aš neišmanėlis.Graudu, ką gi pasakyt.
Ar_as? 2009-11-23 16:53
Ne, tavo palyginimai man nuotaiką kelia: lygina vizualinę žolės ir alkoholio vartojimo išraišką "ką kieme pamatysi", kai realiai alkoholio gali (ir gana pigiai) nusipirkti kas nori jau daugybę metų ir žolės, kurią įsigyti gali tik vienas kitas NORINTIS ir pinigų turintis. Natūralu, kad 100 alkoholikų padaro daugiau žalos, nei 1 narkomanas (įtariu santykis panašus), tik klausimas, kas būtų, jei ribojimai dingtų? Nesu šventa dievo karvė - žolę laikau gana priimtinu dalyku, bet tik jei vartojama saikingai, PROTINGAI, retai ir tt. Bet visuomenė nėra protinga, ji durna avių banda, todėl ir reikia draudimų. Jei visuomenė nebūtų durna, jai išviso jokių draudimų nereikėtų...
Manvydas 2009-11-23 16:56
Realiai su tavim sutinku,dėl saiko ir pan. Jei apribojimai dingtų?Nukeliauk į Olandiją. Ir pamatysi. Aišku lygint Lietuvą ir Olandiją, toli gražu netikslinga.Bet ten irgi žmonės, kitokio pavyzdžio nesugalvoju.
HardAxe 2009-11-23 17:32
moderatoriau, blokuojam tolimesnius komentarus
Jomajo 2009-11-23 18:36
noreciau atsakyt i tavo salygas: 1. sutinku, jeigu valstybe grazins man viska ka as sumokėjau per savo gyvenima mokesciu, taip pat daugiau ju man nepriskaičiuos 2. sita sąlyga man visiskai nesvarbi jeigu bus įgyvendinta mano pirma sąlyga. visi puikiai matome kokias soc garantijas suteikia valstybe butent siuo metu... 3. sitos salygos nelabai supratau kodel mano vaikai neturetu but laikomi zmonemis jei as turiu priklauomybe, tai ka siulai nusaut juos? hmm ydomus poziuris... o del išlaikymo tai kas tuos beglobius vaikus dbr išlaiko? sunku pavadint islaiko greiciau juos laiko pedofilai savo reikalams. o jeigu jau bus padaryta zala tarkim gamtai del numesto kaseko as ja tikrai atlyginsiu is savo sumoketu mokesciu kaip matai ir man nenusi... kur mano mokesčiai eina, nors visi matom kur jie istikro eina.....
Anonymous 2009-11-23 18:54
Šitame puslapyje lankausi jau daugiau, nei pora metų. Niekad nejaučiau reikalo registruotis, bet jau davedėt. Kaip matau situacija tokia - Lietuvoje pilna narkomanų, kurie yra apsišvietę (žino kokį šūdą vartoja), ir vartoja jie su šypsena veide (nes jie mat jaučia saiką). Ir visiems giliai ** .. Svarbūs tik jų finansai (savaime aišku - krizė). Šaunu. + 1 priežastis naudoti kontracepciją... Labai norėčiau riebiai nusikeikti ir pasiųsti jus visus labai toli, dėja puslapio administracija to neleidžia. Atsipeikėkit! Taip, man rūpi (manau ir visiems kitiems turėtų rūpėti) ką kiti vartoja! Visas pasaulis kuo tolyn tuo durnyn eina.. Negi jūs nematot..? Beabejo man nesvarbu, kad kažkoks degradas, putomis apėjęs, nusitraukuliuos dvėsdamas savo konteineryje.. Man rūpi, nes kaip matau labai greitai, mane arba man artimus žmones - apsikaifavęs penkiolikmetis (pjaustys, šaudys, traiškis automobiliu) <- sugalvokit savo variantą. Ir viskas dėl ko..? Dėl to kad taip gyventi smagiau? Linksmiau? .. Taip, parodys reportažą per žinias, visi parymos - vargšas aš (arba Tu), 'nuoširdi užuojauta'. Ir viskas ką aš Tau prie Tavo vaikų kapo galėsiu pasakytį - 'Nu ką aš gal tau pasakyt.. Nesiparink seniau, toks gyvenims yr.. Varom geriau žolės patrauksme ant ramybs' .. Pasaulis kraustosi iš proto. Ir kaip matau kaifas visiems būti pilka mase. "Narkotikai mažomis dozėmis - sveika" <- pasakė trylikametis su išsiplėtusiais vyzdžiais ir visi linksmai linksėdami pritarė. Graudu. Devoliucija. Neskubėkit manęs sendinti - man 24, ir taip, -aš didžiuojuosi būdamas snobu Beždžionių planetoje. Dar turėčiau ką pasakyti, bet bijau, kad daugeliui tai bus nesuprantama.
iusegun 2009-11-23 19:35
tu, cia matau rasai apie narkotika alkoholi. nes parukes zoles penkiolikmetis tikrai taves nei taraiskys, nei pjaustys. mane uzknisa tokie protinguolai nusistatelai, kurie net elementaraus narkotiku veikimo nezino, o garsiai saukia, rekia kokia tai blogybe. pirmiausia gal nueikit i kokia wiki ir bent jau pasiskaitykit apie kai kukiriu narkotiku povei (gink dieve nesiulau bandyti patiems). o tik paskui rekit saukit kaip tai blogai. prisiklauset bobuciu pasaku ir plysaujat cia visa gerkle, taip tik parodydami savo neismaneliskuma ir kazkokius prietarus, kurios girdejot ar tai is tevu ar is bobuciu pasakojimu. ir nesimasturbuok, nes ant delnu plaukai uzaugs. paskui bus geda eiti i kirpykla delnu kirptis. sekmes tikint pasakom. ir nepamirsk parasyti laisko kaledu seniui. kaledos ant nosies.
Manvydas 2009-11-23 19:41
Sutinku. Atsimerk Dzingliuk.
vyckas 2009-11-23 20:00
As nesuprantu, koks apskritai tikslas ginti narkotiku vartojima ir isvis dar isdryst kalbet apie kazkokia nauda. Dzinglazz pozicija siuo atveju yra kurkas protingesne ir naudingesne visuomenes atzvilgiu, nei visu tu pasisakanciu uz vienu ar kitu narkotiku vartojima. Nesvarbu ar sudas didelis ar mazas, vistiek smirda vienodai.
Anonymous 2009-11-23 20:25
Taip alkoholis irgi narkotikas. Pastebėjot? Labai gerai O dabar iš naujo paaiškinsiu įpatingai jautriems - Norėjau pasakyti, kaip Vyckas jau pastebėjo, bet kokių narkotikų vartojimas skurdina visuomenę. Ir tik siaurų pažiūrų žmogui vartoti narkotikus (taip - alų, degtinę) gali atrodyti priimtina. Kažkaip nepamenu, kad narkomanais gimstama.. Kiek žinau visi turim vienodą startą. Ir taip jau valstybė neturi iš ko išsilaikyti tai pro pirštus praleidžia alkoholį ir cigaretes.. Viskas nuo kažko juk prasideda. Iš pradžių atrodo nekaltai, bet kai tau per keturiasdešimt, ir vis atsibundi tam pačiam kabake. Gink dieve nepripažinsi, kad tu alkoholikas. Anyway.. Juk užtraukus Marihuanos nesišvaistai su peiliu? Susileidus į veną tik susileidi ant žemės? Visiškai taip! Tai gal legalizuokim viską.? Juk taip linksmiau gyventi O kas bus kai narkomanui baigsis dozė (lomkės nerealios) darbo nėra, pinigų nėra. Užtat peilis ant stalo. Jei gyvenat lietuvoje ir jūsų kaimynai - 'savi bičai' - Paskaitykit užsienio naujienas, ten dėl poros gramų užlenkinėja bent ką..
Jomajo 2009-11-23 20:25
gryzkim nuo kur pradejom stai straipsniukas tiems kur laukia kaledu senelio. LSD and cannabis less harmful than alcohol, says UK govt’s drug expert By ANI October 29th, 2009 LONDON - In what could come as a rude shock to many alcoholics and smokers, the British government’s drug adviser has said that drugs like Ecstasy, LSD and cannabis are less harmful than alcohol and cigarettes. Criticising former Home Secretary Jacqui Smith’s decision to rate cannabis as a Class B drug, David Nutt, the chairman of the Advisory Council on the Misuse of Drugs, accused him of “distorting and devaluing” scientific research. Prof Nutt pointed out that smoking cannabis carried a “relatively small risk” of psychotic illness, and called for the use of a “harm” index to rate all drugs including alcohol and tobacco. According to him, alcohol was fifth behind cocaine, heroin, barbiturates and methadone in causing harm, while tobacco was ninth, ahead of cannabis, LSD and Ecstasy. He blasts the “artificial” separation of alcohol and tobacco from the illegal drugs. “No one is suggesting that drugs are not harmful. The critical question is one of scale and degree,” the Times Online quoted him, as saying. “We need a full and open discussion of the evidence and a mature debate about what the drug laws are for - and whether they are doing their job,” he said. Prof Nutt added: “I think we have to accept young people like to experiment - with drugs and other potentially harmful activities - and what we should be doing in all of this is to protect them from harm at this stage of their lives. “We therefore have to provide more accurate and credible information. If you think that scaring kids will stop them using, you are probably wrong.” However, James Brokenshire, the Conservative home affairs spokesman, disagreed with Prof Nutt. He said: “Giving simple labels of levels of harm risk gives a false impression of the dangers. “Drugs like GBL [a 'party' drug] can be lethal if taken in combination with alcohol. “Rather than providing clearer evidence on the harms linked to illicit drugs, Professor Nutt is making an overtly political pitch and that isn’t helpful.” (ANI)
Nagual 2009-11-23 20:38
Gyvenimas, tai pasirinkimas. As renkuosi zole, kuri mano manynu man padeda susikoncentruoti, atrasti, suprasti. Naudoju ja dazniausiai kaip pramogai, bet kartais tobulejimui. Esu zmogus su daug kompleksu, manau, kad tai zoles darbelis o gal as tiesiog perdaug save stebiu. Vartoju kokius 4-5m. esu bandes ivairiu narkotiku, pamates ju zala nebesinorejo, vien athodai atbaide. Nereikia smerkti narkomanu, jie irgi zmones. kai kuriems tai tikrai truksta supratimo apie narkotiku zala, neturintis savo nuomones, tokie daznai ir skesta narkotikuose. Jei nesi bandes narkotiku, tai ir nekalbek lyg viska apie juos zinotum. Turi sukurti savo nuomone apie juos, o ne propoganda. Spresti tau, o ne kad uz tave kazkas sprestu.
Tornmentor 2009-11-23 20:39
Aš labai norėčiau visus čia pasisakiusius narkašus įžeisti, deja tai padaryti draudžia forumo taisyklės. Man jūsų tikrai gaila, kad vartojate, ir dar labiau gaila, jog nesuprantate ką darote. Koks skirtumas, kas blogiau: tabakas, žolė, LSD ar kita velniava - vis tiek visos šios medžiagos yra narkotikai, o jas vartojantys žmonės - narkomanai. Taip! Jūs narkomanai! Darykit išvadas pagaliau. Visą savo trumpą gyvenimą sutrumpinę dar per pusę praleisite jį apsvaigę ir apsinešę, manydami, jog tai smagu, malonu ir atpalaiduoja, nors jūs patys save žudote. Turbūt nėra kvailesnio padaro visatoje už žmogų, kuris, nuodydamas save, manytų, jog tai - smagu!
Nagual 2009-11-23 20:47
Reklamos auka Jei nezinai tai ir nesakyk. man mano priklausomybe, gyventi nemaiso, aisku yra visus - ir +. Negalima taip nuvertinti, nors pats savo kailiu nepatyrei
Nagual 2009-11-23 20:54
Beprasmiska gincytis. Visi sau teisus. Gyvenimas- pasirinkimas. nesmesk, kad as renkuosi zole, kiti renkasi amfa, alcho, tabaka. Visi yra zmones Vistiek visi mirsim
vyckas 2009-11-23 21:02
Toliau kaip ir nera prasmes skaityt. Cia gal jus bandot apsviesti zmones kuriuos narkotikus vartot ir kurie yra geresni ? tada siulau susirinkt likusius sveiko proto likucius ir dingt is viesu interneto forumu, jei nesuprantat kokia "paslauga" darot tokiom kalbom.