Lietuvoje plintanti gripo epidemija: nuo nepagrįstos panikos iki medikų prognozių (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Domazaz 2009-11-23 14:29
Ačiū Dievui, jau prasirgau H1N1 gripu.. Dabar tereikia saugotis, kad vėl "nepasigaučiau" viruso.. Ir visiems patariu - kaukė, dažnas rankų plovimas, pirštinių devėjimas NĖRA baisu ar gėdinga. :)
aislandas 2009-11-23 14:45
Kaukė yra didžiausia klaida, jei ją žadi dėvėti visą dieną. Nuo kvepavimo metu besikaupiančių lašelių ant kaukės prilimpa viruso sukelėjai ir ten labai sėkmingai dauginas, tad kaukė padeda tik tuo atveju jei eina per kokią didelę susiburimo vietą, tada praeinant per ją užsidedi, o toliau nuėjęs išmeti į šiukšlių dėžę. Taip pat antrą kartą neturėtum susirgti šia liga, nes jei ja jau persirgai, tai turėtum turėti imunitetą, arba bent jau stiprų atsparumą.
ligonis 2009-11-23 14:54
ir zinoma, kad labiausiai liga platina tie kurie nemano, kad uzsidengt burna kosejant ar ciaudant yra butina(nesvarbu sergi ar ne), ir tie kurie nesugeba ranku nusiplaut... zinau, akd jei ir susirgsiu tai bus kalti tokie nevykeliai
Domazaz 2009-11-23 15:52
Na, aš ir turėjau omenyje, kad kaukę dėvėti reikia tik pvz. autobuse, banke ar pan. O dėl imuniteto, tai jis turi būti, tačiau jeigu nesisaugosi, gali ir neatlaikyti..
piktasijus 2009-11-23 16:17
pala...nuo kada igyjamas imunitetas nuo virusiniu ligu? ar man jau atmintis slubuoja...
Silwer 2009-11-23 16:43
o tai kam tada zmones skiepijasi nuo sezoninio gripo ar dar kokiu kitu uzkreciamu ligu? kad gauti imuniteta, aisku jis nera amzinas bet jei pries kelias dienas sirgai H1N1 tai sia ziema jau nebeturetum juo uzsikresti.
HardAxe 2009-11-23 17:37
Imunitetas nuo gripo įgijamas, bet per metus jo virusas pasikeičia, ir rudenį pradedam sirgti nauju grupu įgydami naują įmunitetą. Jei gydimo metu naudojam antivirusinius (tamiflu) vaistus, įmuniteto greičiausiai neįgysime ir galime susirgti nors ir už kelių dienų.
Nightbringer 2009-11-23 22:31
Įdomu, turiu nuolatini kosuli, temperatūra neviršijo 37,5, jaučiau silpnuma. Kelis kartus buvo silpnas galvos skausmas, bei svaigimas ir sloga. Jau apie savaite sergu, temperatūra sugebėjo nukristi iki 37. Apskritai išgėriau tik kelias tabletes iš to išrašyto tablečių "mikso" (10tab./24h). Ar gali taip būti, kad mano organizmas sugebėjo neleisti ligai parodyti visų savo simptomu, kovodama su ja? P.S: Kosėjau jau kelias dienas prieš tai. Po mokyklos (dar ėjau į maxima) ir po jos, valandų bėgyje susirgau. Tik nustebau, kad organizmas nesugeba įveikti tos **** ligos, per tiek laiko....
Smėlis 2009-11-23 22:55
šiaip jei tik tokia temperatūra, tai įtariu negerai, kad gėrei vaistus. mažoka ta tavo temperatūra. asmeniškai pastebėjau tokį dalyką (beje, atrodo tai turi nemažai medicininio pagrindo): jei temperatūra nėra aukšta (iki ~38 ), geriau nenaudoti jokių vaistų. tereikia valgyti gerą maistą (neryti visokių džiūvėsių ir "šlamštmaisčio"), gerti labai daug skysčių (ta prasme, labai labai daug) ir kantriai gulėti lovoje apsiklojus 9 kaldrom ir prakaituoti kaip kiaulei. po tokių procedūrų ilgiau nei 3 dienas dažnaiusiai nesergu. aišku dar kokią dieną ar net dvi geriau sėdėti namie, nes reikia visas bacilas išspjaudyt TIK NEREIKIA PERDAUG RIZIKUOTI! jei matai, kad nebesusitvarkai, temperatūra kyla (šokinėja?), gula ant krūtinės, atsiranda kitų sunkesnių komplikacijų - nedelsdamas kreipkis į daktarus ir tegul jie žiūri. jei įtari, kad daktarėlis kažko iki galo nedaro - kelk triukšmą! jei šeria visais iš eilės vaistais vos pasiklausęs stetoskopu - kelk triukšmą! P.S. aš ne medikas, todėl mano patarimai/nuomonė neturėtų būti priimti už gryną pinigą. pats taip elgiuosi, tačiau neteigiu, kad tai yra gerai.
Vygintas 2009-11-24 00:19
aš irgi dar ne daktaras, bet jau 3 kursas tai galiu papasakoti ką mums dėstytojai sako dėl šitos ligos visų pirma apie domazaz teiginys dėl mažos temperatūros yra visiškai teisingas, aišku jei ta temperatūra trunka ilgai (10 dineų kokių) tai reikia kreiptis į gydytoją. šiaip apie šitą virusą mums bent mikrobiologai sakė taip: jis yra LABAI užkrečiamas, bet mirtingumas nuo jo yra labai mažas. gydytis geriausia simptomiškai: kyla temperatūra - muši temperaūrą, bet temperatųros nereikia stengtis mušti jei ji nedidelė, ir stebeti ar nekyla krizės (staigūs pablogėjimai), jei jaučiama krizė - iškart kreiptis į gydytoją.
Splatt 2009-11-24 10:56
Siaubas... Vakar 17h nuvarau į akropolį šio bei to nusipirkt, grįžtu ~18h. Žiūriu tv, sėdžiu prie pc ir ~20h, kaip iš dangaus, labai greitai pradeda iš nosies bėgti snarglys (nors nebėgo jau seniai), peržtėti gerklę ir galva tampa sunki... Viskas įvyko per ~10 minučių... Jau galvojau šakes, pasigavau nuėjęs į akropolį... Prieš miegą liepžiedžių arbatos išgeriu ir pora česnakų suvalgau... Dabar iš ryto prabundu, nosis tokia biški nesava, gerklė beveik normali, o temperatūros, kiek jaučiu (neturiu namuose termometro), tai atrodo nėra... :|