Vokiečių fizikas siūlo eiti lažybų dėl Higgso bozono  (13)

Interneto vartotojams siūloma lažintis, kada Didžiajame hadronų priešpriešinių srautų greitintuve (LHC) bus atrasta nauja elementarioji dalelė – Higgso bozonas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokias lažybas inicijavo vokiečių fizikas Alexanderis Unzickeris, neslepiantis, kad netiki Higgso bozono egzistavimu. Beje, tos pačios nuomonės yra ir žinomas britų astrofizikas Stephenas Hawkingas, dėl savo spėjimo susilažinęs iš 100 dolerių. 

„Didysis priešpriešinių srautų greitintuvas LHC padidins energiją, leidžiančią tirti dalelių sąveikas, keturis kartus. Daugelio nuomone, to turėtų būti gana, norint atrasti Higgso dalelę“, – BBC radijui sakė S. Hawkingas. „Manau, kad būtų daug įdomiau, jei Higgso nerastume. Tai reikštų, kad kažkur suklydome, ir turėtume galvoti iš naujo. Tad kad ir ką LHC rastų arba nerastų, rezultatai mums daug pasakys apie Visatos struktūrą“, – pridėjo mokslininkas.

A. Unzickeris siūlo visiems norintiems su juo dėl Higgso bozono lažintis „Intrade.com“ svetainėje. Išsamiai tokių lažybų taisykles jis pristato savo tinklalapyje.

Pageidaujantiems lažintis siūlomi 5 pagrindiniai variantai: kad „dieviškoji dalelė“ bus atrasta iki 2009, 2010, 2011, 2012 arba 2013 metų gruodžio 31 dienos. Be to, su vokiečių fiziku galima susisiekti elektroniniu paštu ir susilažinti neoficialiai (suma gali siekti iki 100 JAV dolerių).

Pats Peteris Higgsas, britų teorinės fizikos specialistas, kartu su kitais mokslininkas pasiūlęs vadinamąjį Higgso mechanizmą, ne kartą yra pareiškęs manantis, kad jo vardu pavadintas bozonas iš tiesų egzistuoja ir bus atrastas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (13)

Susijusios žymos: