Lietuva – tarp 25 geriausią gyvenimą siūlančių valstybių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Analog 2010-01-11 16:52
Sugalvojau amzinaji varikli... na gal greiciau ne varikli o amzinaji "zirzimo saltini" tai interneto komentatoriai, kuriems viskas, kas Lietuvoje, yra blogai. Kazkaip niekas nei is pazystamu, nei is aplinkos taip jau stipriai nesiskundzia kaip dauguma jusu.
andriulis 2010-01-11 17:12
Niekas ir nesako,kad lietuvoje VISKAS blogai,niekas ir nesako,kad uzsienyje VISKAS gerai. Esme tame,kad sudejus pliusus ir minusus pagal realia situacija Lietuva tarp 25 valstybiu tikrai neverta buti! Analog atmink,kad yra sluoksniai zmoniu. Kurie gyvena geriau,tai jie ir bendrauja dazniausiai su panasaus plauko zmonem. Tai jie ir maziau mato to blogio. Bet lietuvoje didziausia daly sudaro prasciausias sluoksnis. Taip kad jei aplink tave niekas nezirzia,tai nereiskia,kad lietuvoje labai gera.
Skaičius 2010-01-11 17:16
Mano tėvai lygiai tokie pat niurgzliai, viskas jiems negerai, viskas blogai, kažko laukia ir velniai žino ko. Parodžiau straipsnį, tai pradėjo rėkti, kad nesąmonės. Jiems prie rusų geriau gyventi buvo ir t.t. Žodžiu pesimistai žiaurūs, ir matau, kad jie ne vieni tokie
Analog 2010-01-11 17:22
Kol Lietuvoje bus tokiu, kuriem prie ruso buvo geriau, tol situacija nesikeis, rusai taip suzalojo zmonem smegenis, kad dabar pagrindinis tikslas patekus i valdzia yra prisigrobt pinigu. Problemu pas mus yra, ju visada bus, bet ju masta galima mazinti. Taip, as tikrai nepritariu algu, penciju mazinimams, nes tai yra nesamone, ne is to galo karpo pinigus jie. Visose salyse tu vviduriniosiojoje klaseje gyvenanciu zmoniu sluoksniai didziausi, as pats jam priklausau, atsiprasau, bet manes dar nepaliete taip stipriai problemos, bet as suprantu, kad yra naturalu skustis, kai jos paliecia.
nondescript 2010-01-11 17:27
andriulis, pasakysiu tiek, kad lietuviai daugiau zirzia negu detu pastangas, kad kazkas pasikeistu, tie patys bedarbiai, kiek pazystu, didzioji dalis skundzias kokia maza pasalpa, kaip sunku pragyvent, bet net NESISTENGIA to darbo ieskot, sedi rankas sudeje ir laukia kol krize pasibaigs, nieks juk nepasibels i duris ir nepasiulys tapt kokiu firmos direktorium. cia tik daugumos lietuviu mentalitetas, as tau garantuoju 100%, kad jei pasalpos, pensijos ir kt. siektu virs 1000 lt, ten kokius butus dalintu uz dyka, o darba susirastum per diena, zmones vistiek zystu kaip zyze, vistiek kazkas jiems butu negerai, o prie viso to dar susimustu del tu pinigu, vietoj to, kad pasidziaugtu vienas kito laime
špokas 2010-01-11 17:35
Užduosiu turbūt labai kvailą klausimą. Tai kokio velnio tu ten esi JEIGU lietuvoj geriau ??? D Kliedi vyriukas, kaip reikiant. P.S. Tą pati ir tavęs norėčiau paklausti immortallt D
Alchi 2010-01-11 17:43
Hmmm siūlau naują sąmokslo teoriją - Kubilius užpirko statistinius duomenis, kad Lietuvėlės gyventojai geriau jaustūsi apie save O jei rimtai tai man įdomu, kas būtent iškėlė Lietuvą... Spėju, kad pragyvenimo kaštai, kultūra ir poilsis, bei aplinkosauga. Na gal dar klimatas pas mus visai nieko - nei per karšta, nei baisiai šalta. Saugumas? Na jeigu vakarais per daug nevaikštai, tai nieko baisaus. Laisvė? Kaip tokį dalyką pamatuoja? Homoseksualų skundų kiekiais gal? Šitokia statistika yra visiška nesamonė. Kai Lietuvoje sumažės savižudybių - tada, gal pradėsiu mastyti kitaip. Kas liečia pragyvenimą, tai... Mano šeima nieko nėra apgavus, dirba nuo 8 iki 8, be savaitgalių, kartais per didžiausias šventes nedirba. Po poros metų tokio arimo rezultatai jau matosi. Bet krizė jau ir mus pradeda po truputį smaugt. Taip, kad nereikia man čia to BS.
thatsmeLT 2010-01-11 19:19
Na jei ir toliau taip "geres" padetis lietuvoje, tai gal ir i desimtuka pakliusim.
andriulis 2010-01-11 21:03
Nondescript tu sakai tik zyzia ir nieko nedaro? Darbo neiesko? Na aisku yra tam tikra dalis tokiu zmoniu,nes kiekvienoje salyje tokiu dykaduoniu netruksta. Bet nepasakyciau,kad tik zyzia,o emigruoja. Emigruoja ten kur po ilgu ieskojimu dauguma ras darba,o lietuvoje po ilgu ieskojimu rasi tik is santaupu dideli nuli ir turesi net skolintis kelionei i svetima saly. As nekalbu apie tikrai gabius zmones. Jie tikrai ras ir cia ka veikti,bet ir gabiu dauguma is cia bega. Nemanau,kad is gero gyvenimo.
dzo 2010-01-11 22:18
Ir seip, kazkodel nematau as toj statistikos lenteleje 'pajamu' stulpelio... Tad gaunasi kad i sia statistika absoliuciai neiskaiciuotos pajamos arba daryta prielaida kad visose salyse gyventojo pajamos vienodos! Tada visiskai sutinku kad lt buten tokioj pozicijoj!
qriuqriu 2010-01-11 22:36
to dzo: nesutinku visiskai vien del tokiu elementariu dalyku kaip darbu sauga, ar darbo aplinka....o paemus psichologini smurta kiekvienoj pakampej nekalbant apie fizini ne tik pries kitus bet ir pati save, tai....
ramunask 2010-01-11 23:53
Statistika yra melas, o šiame vertinime būtent ir buvo naudojama Kubiliaus pateikta statistika. "Sąrašo sudarymui naudojami tik oficialūs šaltiniai: vyriausybių pateikiama statistika"
rwc 2010-01-12 00:10
Sutinku su tyrimo išvadomis. Sveikatos apsauga gera. Švietimo kokybė, ypač vidurinio - taip pat. Gandai apie nusikalstamumą, tai blogiausiu atveju vilniečių įsivaizdavimas, kad pas juos kažkoks vidurkis, o Kaune ar Panevėžyje siautėja gaujos (žr. statistiką - Vilnius Lietuvoje vienas nesaugiausių). Mokesčiai pas mus yra JUOKINGI lyginant su Švedija ar Prancūzija, biurokratija panašaus lygio. Atlyginimai irgi: šiandienos pasiūlymuose mailing list'e IT projektų vadovui: Švedija - max. 180k Lt, Šveicarija - max. 140k Lt. metams . Prieš pusantrų metų kontrakteris Lietuvoje už tokius "pinigus" vergaut neitų. Taip kad nemyžkit į batą, ir džiaukitės tuo, ką turit. Ar Lietuvoje džiaugtumėtės, gyvendami penkiese viename kambaryje, ėsdami fastfūdą, susilaužę ranką pasirišę pagalį, vaikščiodami išpuvusiais dantų nervais, mokėdami po 300Lt./mėn. už metro, 5000Lt. už nemotyvuotą greitukės iškvietimą? Gana žliumbt.
Senis 2010-01-12 01:04
Aš irgi esu pabuvojęs užsienyje, tai plius minus, atrodytų lyg ir panašu, žmonės vieni dirba, kiti, ne, problemos su valdžia, prabanga labai neakina, bet. Ten žmonės ramūs, nes jaučiasi saugūs, ir užtikrinti savo gerove, bei turi pinigų maistui, visam kitam ten reikalingam stafui, bei laisvalaikiui, kurį jie praleidžia socialinėje aplinkoje, tarkime keliaudami po kitas Europos šalis, ar šiaip, ta prasme turi tikrą laisvalaikį. Ir viską jie su saiku, jiems visko užtenka. O pasmus, graži gamta ir viskas apmokęstinta tokiom pat kainomis, kai atlyginimai mini.... Populiariausias būdas jai kas nežinojo, gryžus iš darbo užsimiršti prie Tv, kur linksmybės, prabanga ir svajonės kiaurą parą. Kaip gali žmogus būti laimingas jai jis neturi gyvenimo, ir atrodytu tiek nedaug mums trūksta, bet visgi trūksta, ir dabar gyvenimas yra pragaras Pragaras pagal krikščionybę, yra amžinas pavydas, ir kaip normalus žmogus Lietuvoje gali nepavydėti normalaus gyvenimo, kai jis visur tv reklamose, sidabriniuose visureigiuose gatvėje. Kodėl užsienyje normalios parduotuvės prekes sukrauna y krūvas ir vos ne sandėlio tipo pastatuose ir prekės pigesnės, kai pas mus vien prekybos pasauliai stato akropolius už kuriuos mokame, pirkdami jų turinį. Ti į ėjus pro stiklinius vartus tave pasitinka skambios reklamos, jog tavo šeima būtų darni tobula ir laiminga, turi čia prisikrauti visą vežimėlį, čia tavo svajonės pildosi, arčiau namų... namųų... visada su tavimi... Vimptelejau biški Lietuvoje Suc ks, deja...
rwc 2010-01-12 01:32
Gal to ir trūksta. Kita vertus, tarpušvenčiu vengiu eiti į lietuviškas parduotuves. Nervina tos akcijos, kai pigiausi lenkiški pomidorai po červoncą. O gal tame ir yra esmė: pakabini santaklausą, tada niurgzliai pasijunta vertinami ir perka, perka, perka?
ACHMABINEDZADAS 2010-01-12 17:10
Pirmiausia reikia keisti mąstymą,ir tada bus gerai gyvent.Prieš krizę gyvenom tikrai neblogai,bet vistiek skundėsi visi, dabar atėjo sunkesni laikai,bet kam šiandien lengva? Puikų vaizdą apie mūsų mastymą galima susidaryti paskaičius įvairių tinklapių komentarus, pavyzdžiui neseniai buvo naujiena, kad keliuose žuvo rekordiškai mažai žmonių tai komentarai buvo maždaug tokie : "atėjo krizė tai niekas nebevažinėja o mentai prisiima nuopelnus sau" ir t.t. Tai kyla klausimas kas turi nutikt kad lietuvis apsidžiaugtų...