JAV praranda mokslo tyrimų lyderės pozicijas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

TomasS 2010-01-19 14:04
Prie šito "Kinijos mokslo kilimo" galima būtų pastebėti, kad mokslinių darbų skaičius labai priklauso nuo to, kaip tai naudojama mokslininkų motyvacijos sistemoje bei hierarchinėje padėtyje (t.y. svarbu kiekis ar kokybė). Taipogi kiek INOVATYVIŲ publikacijų yra parašoma, kiek jas savo publikacijose naudoja kiti mokslininkai. Štai iš šito taško pažiūrėjus Kinijos "pasiekimai" nebeatrodo tokie jau "stulbinantys". Štai ). Taigi džiugu, kad Kinija kuo toliau, tuo labiau prisideda prie pasaulio mokslo pasiekimų (nesvarbu, kokios šalies subrandintų), bet reikėtų dar gerokai palaukti, prieš skelbiant, kad ji JAU yra arba tuoj tuoj bus esminis pagalbininkas šitoje srityje.
Sarunas 2010-01-19 14:38
Na gal ir sutinku su Tomu, bet Nobelio premijos čia ne prie ko Jos paskutiniu metu išsigimsta. Kaip pavyzdys galėtų būti tai, kad paskutinė Nobelio taikos premija įteikta dabartiniam JAV prezidentui. Kuo jis prisidėjo prie Pasaulio taikos taip? Man išvis neįsivaizduojama kaip galima IMPERIALISTINĖS valstybės vadovui teikti TAIKOS premiją!?
MarkizasBarabasas 2010-01-19 14:42
Dalinai sutinku su TomuSS. Atsižvelgiant į kiekybę, neduodant prioriteto kokybei, yra iškreipiami faktai. + nepamenu kur skaičiau (gali būti, jog čia pat technologijose), kad komunistinės šalys labiau oreantuojasi į prestižą, nei realius pasiekimus t.y. daro labai įspūdingus darbus ir pranešimus maskuodamos karčią kasdienybę. Nors Kinija ir sparčiai vystosi technologinėje ir ekonominėje srityse, bet jos turinys visvien lieka prastas. Vis dar vykdomi kankinimai ir represijos Tibete, agresivių komunistinių valstybių (kaip Iranas ir Š.Korea) palaikymas ir etc. jai modernios svajonių valstybės titulo nesuteikia. Kas liečia faktus iš wikipedijos tai mielas Tomai labai neobjektyviai šneki, nes wikis pateikai tau laureatus nuo premijų dalinimo pradžios iki dabar, o jei turėsime omenyje, kad Kinija tik dabar atsigauna iš savo karsto duobės, tai nieko nuostabus kad ji neturi perdaug premijų. Tiesą sakant, man čia pati neaiškiausia valstybė pasaulyje.. Po jos eina RU ir UAV.
techvyt 2010-01-19 14:55
manau tomass pagrindini fakta dave ne nobelio premijas, bet tai kad padirbineja ar perka darbus... o tai jau ir taip tiketina kaip bebutu, kinu eksportas perdidelis, cia valstybes per daug apsileidzia
ARGIRTAS 2010-01-19 15:38
paskaitę mokslinius straipsnius ar jų ataskaitas, atkreipkite dėmesį į darbo autoriaus inicialus. paprastai jie būna rytietiški, nors atstovauja jav, kanados, vokietijos ir kitų šalių universitetus (mokslo įstaigas).
TomasS 2010-01-19 15:48
Sunku būtų rasti objektyvią nuomonę į šią pastabą (aš nepasakyčiau, kad labai jau daug tų "rytietiškų inicialų" (kas tai bebūtų). Bet pakomentuočiau kitą dalyką, jei A tautybės žmogus B šalies universitete mokėsi ir dirbo, tai čia B šalies nuopelnas, kad žmogus kažko pasiekė, nes būtent ji (šalis A) suteikė aplinką, visuomenę, infrastruktūrą ir kitas priemones, reikalingas moksliniam darbui.
qriuqriu 2010-01-19 18:52
nieko stebuklingo nematau, kaip futbolo klubai europiniai superka viso pasaulio zaidejus, taip ir JAV ar Europa elges gana ilga laika, dabar jau prasideda atvirkstinis procesas kai subrandinti mokslininkai griztai savas salis, per investicijas, nebutinai fiziskai...
Seip 2010-01-19 23:08
pegerinti rezultatus, bet jokiu budu negalima teigti , jog cia tik aplinkos nuopelnas. Pavyzdis : du abiturientai vienas labai gabus, kitas vidutiniokas isvykasta i kita sali studijuoti i ta pacia kolegija ar universiteta , dabar po pirmo kurso vidutiniokas iskrito , o gabus pasiliko. Taigi nors ir ta pati vieta o rezultati skirtingi... P.S. Vienodo proto zmoniu nera - daug kas priklauso nuo asmeniniu bruozu...