Lenkai palaikė rizikingą sprendimą dėl kiaulių gripo vakcinos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

loggo 2010-01-21 12:54
Įdomiausia, kad Vengrija ir Rumunija pačios gaminasi vakcinas... Skamba kaip koks anekdotas.
M.Mantas 2010-01-21 13:18
OMFG! Juk tai vakcinai visi alergiški. Kas drįsta tokius straipsnius rašyt? Pagarba Lenkijai.
dnikas 2010-01-21 14:07
Aš tai mačiau youtube klipą kaip mokslininkas kalbėjo, kad nepatartina skiepytis Tikrai Pagarba Lenkijai!
Analog 2010-01-21 14:32
As tai jutubei maciau klipa, kaip "mokslininkas" kalbejo, jog zeme tusciavidure, o amerikonai niekada nebuvo menulyje
Gregas 2010-01-21 14:46
Lietuvos vyriausybė priešingai nei barbariška, gyventojų gerove nesirūpinanti Lenkijos valdžia, pasirūpino savo gyventojais: užpuolus gripo epidemijai, nedelsdami užsakė vakcinos. Kadangi paaiškėjo jog vakcinos teks laukti eilėje, sekantis išmintingas žingsnis siekiantis užkirsti kelią žmonių, sergančiųjų kiaulių gripu, skaičiaus didėjimui - nustoti tirti ar sergama kiaulių gripu ar paprasta gripo forma. Nuo tos dienos žmonių sergančių kiaulių gripu skaičius nustojo augti. Kaip įrodymas jog mūsų vyriausybė labiau negu lenkų, rūpinasi savo piliečių gerove gali būti tai, kad mes jau turime išganingąją vakciną, o lenkai jos niekada neturės!!! Na ir kas kad gavom ją tik praūžus epidemijai, svarbu kad žinom - mūsų valdžia mumis rūpinasi!!!
Windas 2010-01-21 14:48
Gregas, cia kurioje valstyybeje Politikai rupinasi savo pilieciais? As gyvenantis lietuvoje to nematau
kikilis 2010-01-21 14:49
Ar begalima pulti zemiau, kai valstybe valdantys asmenys pradeda tiketi samokslo teorijomis, ir del to galimai prazudo mase zmoniu. Vakcina yra absoliuciai saugi, kaip ir visos kitos negyvos vakcinos. Stai ka padare didziai "gerbiamas" AntiVax judejimas, lyginantis vakcinas su autizmu... Totali geda Lenkijai. PS bent jau mus vakcina pasieke, nors ir nelaiku, bet net kraupu buvo ziureti, kad med. personalas nesiskiepijo, bo buk tai kazkur girdeje, kad "nesaugu".. Ir ta snekejo rodos issilavine zmones...
Mitas 2010-01-21 15:17
Nuo kitų ligų ir žalingų įpročių kasmet miršta kur kas daugiau nei nuo kiaulių gripo. Šalyje nuo kiaulių gripo numiršta vienas žmogus, ir iškart miližiniškas dėmesys. Pagarba Lenkijos vyriausybei.
SaliamonXP 2010-01-21 15:34
Aha, sarkazmo irgi... Lenkam pliusas.
sufas 2010-01-21 15:50
Apie vakciną tu šito nežinai, kad ji saugi. O gal ji išviso neveiksminga? Sunku patikėti, kad per tokį trumpą laiką buvo sukurta ta vakcina ir dar sėkmingai išbandyta
fonomanas 2010-01-21 16:04
Kikili, o galbvut tu zinai kokia ji saugi ar ne saugi? Mano atveju, su grupiokais konsultavomes pas mikrobiologijos destytoja, tikrai ismananti situs dalykus, ir gavom gera atsakyma. Po kurio nei vienas nenorejom skiepytis (: Nuo sezoninio gripo zusta daugaiu zmoniu nei nuo siuo atveju kiauliu, bet panika sukelta su ziniasklaidos pagalba buwo didziule. O skandalui sukelti investuoti pinigai labai greitai atsipirko. Verslas, ir nieko daugiau.
Darius55555 2010-01-21 16:45
šaunuoliai Lenkai, kuo toliau tuo labiau man jie pradeda patikt, gal greičiau kuo toliau tuo jie man vis mažiau nepatinka Šį sakinį ""Lenkija yra vienintelė šalis, kuri siaučiant kiaulių gripui ir skambant perspėjimams visame pasaulyje atsisakė importuoti vakciną"" reiktų pakeisti į""Lenkija vienintelė šalis kurios valdžios nesugebėjo nupirkti farmacininkai"" .
kikilis 2010-01-21 18:23
Nubloksk mane jos atsakymu. Vakcinas naudojam jau 200 metu, ir patikek kaip gerai jos istirtos, geriau nei kruvos nauju ir senu vaistu. Kiauliu gripas yra GRIPAS, gripo vakcinas mes jau seniausiai turim ir jos puikiausiai istirtos gausybe klinikiniu studiju. Vienintelis skirtumas tas, kad kiauliu gripui mes neturim imuniteto, nes jis retas, todel yra zymiai didesne rizika juo uzsikresti (nors letalumas mazesnis nei sezoninio gripo). Kodel turetu vieno gripo vakcina buti pavojinga, jei kitos gripo vakcinos nepavojingos. Mastyk savo galva, o ne mikrobiologijos destytojos, velniai zino ko prisiskaiciusios. Beje gal nesi girdejes apie 1918 metu kiauliu gripo pandemija, nuslavusia apie 70 milijonu gyvybiu ir zinoma kaip didziausia katastrofa zmonijos istorijoj? Neneigiu verslo ir pasipelnymo fakto, bet nepateisinu zmoniu atitverimo tvora nuo pagalbos, juolab kai ta tvora absoliuciai is pirsto islauzta. PS patikek kiek nesamoniu esu is destytoju girdejes per savo studijas
fonomanas 2010-01-21 18:34
Pasake jog fiziskai nebuwo imanoma sukurti taip greitai vakcinos. nes ir vakcina ir gripas pasirode beveik tuo paciu metu, Per mazas laiko trapas kad butu jas imanoma sukurti, ne nekalbant apie istestavima ir paruosima masinei gamybai. Is ko risasi faktas jog tai tik placebas su alergenais. Antra, jei visos nuo gripu vakcinos neturi tiek salutiniu poveikiu, tai kodel sita pastaruju turi visa ilga sarasa, ir dazna pasireiskimo procenta?
fonomanas 2010-01-21 18:36
o jei apie baisiaja pandemija pries simtmeti, tai ji buwo tokia "sekminga" del to kad zmones nieko nezinojo apie dezinfekcija, apie apsisaugojima ir profilaktines priemones. Ejo visi, sirgo, kosejosi vieni kitiems i veidus ir visi laimingi buwo.
kikilis 2010-01-21 19:00
Kaip tik dezinfekcija buvo vos ne vienintele zinoma apsisaugojimo priemone. Tas "ejo, sirgo, kosejosi" i veidus irgi panasu kad tavo ismislas. Kaip manai, ar pranesus, kad svarbu daznai plautis rankas, ranku plovimasis padaznejo, ir apsaugojo nuo baisios pandemijos? Beje ar siemet zmones dezinfekavo savo namus ar darbovietes?
fonomanas 2010-01-21 19:40
Matau tau naujuju laiku genijui nera ne ka aiskinti, tau net mikrobiologijos specialistai yra durni. Beje, viska ka mes nekam yra ismislas, nes citatu nenaudojam o sakom savo nuomone bei atkartojam savo isgirstus dalykus. Del ranku plovimo esu isitikines kad ranku plovimas padaznejo, ir stipriai. Mano aplinkoje t.y seima, draugai, bendrakursiai ir t.t tikrai suprate gresmes eme daug daznaiu plautis rankas, o i blogai vedinamas patalpas su dideliu kiekiu zmoniu visi nesigedyjom eiti ir su kaukem chirurginem. plitima labai sumazino gydymo siatigose priimti nusotatai kad gydytojas turi papildomai dezinfekuotis rankas, net be apciuopos. taipogi jei teko pasivaikscioti po skyrius, buwo limituotas ligoniu lankymas, bei personalas su kaukemis vaiksciojo. Profilaktika buwo ir is paprastu zmoniu puses, nebuwo dideliu buriavimusi, neejo daug zmoniu i darbus sirgdami ir t.t TEwai ismokine kaip apsisaugoti, kaip palaikyti bendra organizmo sveikata. Kiek atsimenu ir keik ju klausiau esu sirges gripu 2 kart, ir tai viena kart darzelyje kita kart 2-3 klaseje. Lasas prie laso ir yra prisidedama prie pandemijos slopinimo. p.s Kas tau sake kad reikia dezinfekuoti namus ir darbovietes? cia tas pats kaip su skeciu nuo ziv apsisaugoti bandyti.
Wolfy 2010-01-21 19:49
Medikai del to nesiskiepyjo,nes jau tokiu metu buna susidares naturalus imunitetas ir net neverta pasiskiepyti,nes tada padideja rizika susirgti gripu.
kikilis 2010-01-21 20:02
Jei nepersirgai gripu, tai naturalaus imuniteto neturi, todel vakcina bet kokiu atveju bus veiksminga. Taip gavom mes ja paveluotai, bet personalas nesiskiepijo del mano paminetos priezasties, t.y. gandu apie kazkoki "nesauguma", apie ka ir si diskusija. Tuos gandus isgirdau is pacio personalo darbuotoju, kai tik buvo skyriuose iskabinti sarasai, kuriuose reikejo pasirasyti jei skiepysies. Skiepai medikams beje buvo nemokami.
kikilis 2010-01-21 20:06
Ar sakiau kad durni? Tik konstatuoju, kad kartais nusisneka, kaip ir tavo paminetu atveju del vakcinos saugumo, placebo ir alergeno. Citatos ar nuorodos yra labai sveika, pagrindziant savo teiginius. Beje kaukes kuo puikiausiai praleidzia mikrolaselius ir yra visiskai neveiksmingos pries gripo viruso plitima. Vienintele ju nauda, kad neciaudetum i ranka, kuria paskui visus tureklus ir sienas grabaliosi. O sergantis personalas gulejo namie. PS beje manai tavo paminetos profilaktikos priemones nebuvo taikomos ir pries simta metu? Gal maziau, sunkus laikai buvo, reikejo dirbt kad isgyvent, bet tai priezastis tokio masinio ismirimo? PPS nereikia buti genijum, uztenka tureti siek tiek skepticizmo ir netingeti paskaityti literatura PACIAM