Bendravimas su ateiviais: mokslininkai siūlo Mėnulyje sukonstruoti mirksinčių veidrodžių sistemą  (30)

Pensilvanijos Valstybinio Universiteto mokslininkai mano, jog jei mes tikrai norime patraukti nežemiškų civilizacijų atstovų dėmesį, mums reikėtų padengti pusę Mėnulio paviršiaus veidrodžiais. Jais galėtume siųsti šviesos blyksniais koduotus pranešimus tiesiai į kosminę erdvę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Išdėsčius veidrodžius tinkamais kampais ir suderinus taip, kad jie atspindėtų Saulės šviesą reikiama kryptimi, jie padidintų Žemės ir Mėnulio sistemos atspindimos šviesos kiekį iki 20%. Bet kuri erdvę stebinčių ateivių civilizacija, turinti panašią į SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence) automatizuotą sistemą, turėtų lengvai pastebėti moduliuotą šviesą. Šviesos blyksnius būtų galima siųsti pagal tam tikrą dvejetainę seką, kurią būtų nesudėtinga atskirti nuo natūralių gamtinių kitimų. Be to, kitoje veidrodžių pusėje būtų galima sumontuoti fotogalvaninius elementus, kurių generuojama energija būtų siunčiama į Žemę radijo bangomis. Tokio energijos kiekio pakaktų rimtai įtakoti seniai bręstančią klimato krizę.

Idėja gal ir nebloga, telieka sugalvoti, kaip nesudėtingai į Mėnulį transportuoti tokį kiekį veidrodžių ir kaip juos ten sumontuoti...

(0)
(0)
(0)

Komentarai (30)