Kelionė į vieną pusę, arba vieno žmogaus misija į Marsą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonymous 2008-04-22 16:13
sktydis nubutinai turi buti vien NASA finansuojamas, kaip straipsnyje rase tai gali ir turetu buti tarptautinis projektas su bendru biudzetu. kodel JAV turi susiglemzti visus nuopelnus, juk technologijas isranda ne wien jie, jie tik naudodami jas pasiekia tikslus. Tad jei tarkim JAV, ES, Indija, Kinija ir Rusija susimestu manau iseitu ir bilietas atgal. Tarptautinis projektas-tai gi saunu. Indai tieka, Rusai pagamina, Kinai surenka, ES finansuoja, JAV tegu skrenda. Koki mirtininka normalesni ir patikimesni is kaleimo te isrenka,pasako kad dar jo seimai sumokes gerai, nemanot kad jis neatsisakytu tokios keliones??? kol statytu laiva, ji pilnai apmokytu. ir saunu- mes marse turim zmogu. Po 100 metu ir kalejma statyt ten galetume.
Anonymous 2008-04-23 19:47
ka cia kliedi durniau? visi kariai issiusti is Lietuvos yra savanoriai, profesionalus, specialiai tam apmokyti kariai.
Anonymous 2008-05-03 08:06
Geriau jau tegul skrenda į marsą, nei į dangoraižius. Matau "tarpkultūrinis bendradarbiavimas" duoda vaisių
Anonymous 2008-08-06 15:16
Šiaip pagalvoju, jei jau tiek kartų leido į marsą zondus, ar negalėjo pabandyti pasėti kokių nors, atsparių atšiaurioms sąlygoms, augalų? Dar mąstau, kokia marso atmosferos sudėtis, slėgis, juk galima visa tai įmituoti ir žemėje. Kažkur skaičiau, kad treniruotas alpinistas galėtu vaikščioti marse be skafandro, jei tai tiesa, tada nėra jau ir taip baisu. Galime trumpam pamiršti humanizmą ir pamąstyti iš ekonominės pusės. Jei žmogus, nuvykęs i marsą mirs, reiškia visi pinigai "į balą", bet jei jam bus suteiktos sąlygos išgyvenimui, tai jis mokslui duos nepalyginamai daugiau naudos, negu robotai. Kitą vertus, jo atliktų tyrimų rezultatai galėtu užtikrinti jo saugų sugrąžinimą, po kažkiek tai metų. Nors realiau žiūrint, tai reikia siųsti ne vieną, o keletą žmonių, nes vienas svetimoje planetoje turbūt greitai išprotėtu. Kitas klausimas, ar tai daryti būtina? Manau, kad taip, ir kuo greičiau. Gali atsitikti taip, kad tai bus vienintelis būdas žmonijai išlikti, o jeigu ir ne, tai marsas yra vienintelė kol kas pasiekiama planeta, kurioje įmanoma išgyventi, naudojant jos išteklius. Žmonija turi plėstis po visatą, nes tai yra gyvybės išlikimo principas.
Anonymous 2008-08-06 17:29
augalai ten neisgyventu del daug dalyku. pirmiausiai tai del to kad ten labai stipriai svyruoja temperatura. diena temperatura lyg normali, butu apie +20, bet nakti taip truputi pravesta, gal iki kokiu -70C ar daugiau, tai kas per augalas turetu but ? kitas dalykas, tai kad ten ir betkokius medzius, jegu tokiu pasodytum , sulauzytu milziniski vejai ir smelio audros. zemej tokiu bajeriu nebuna. o del alpinisto, tai neisivaizduoju kaip jis galetu isgyventi su <0.5% deguonies? ir siaip, kad ir neuzduses, idomu, jeigu labai staigiai atsidarytu skafandra prie tokio slegio kaip marso atmosferos, ar neissiverstu jis ten viduriais i virsu ? malyg iskarto iskveptu isperstu ir israugetu visa ora ka ten savy turejes, issipustu, ir dar tuo paciu metu uzvirtu visi jo kuno skysciai vaizdelis tai butu
Anonymous 2008-08-06 22:12
Mielai skrisčiau į vieną pusę, jeigu būtų sudarytos gyvenimo sąlygos.
Tas_pac 2008-08-06 22:52
Mielai skirščiau net jai pakeliui mirčiau!
Anonymous 2008-08-08 11:07
Pasirodo, Rimka teisybę rašė, o aš klydau: Citata: Marso atmosferą sudaro anglies dioksidas (95%), azotas (2,7%), argonas (1,6%), deguonis (0.1%), vandens garai (<0,2%). Planetos albedas 20%, slėgis prie planetos paviršiaus 170 kartų mažesnis negu prie Žemės paviršiaus: 15-45 km aukštyje kartais matomi ploni debesys, sudaryti iš ledo kristalų. Dėl retos ir giedros Marso atmosferos labai kinta paviršiaus temperatūra per parą: pusiaujo srityse vidurdienį paviršius įšyla iki 20 °C, per naktį atšąla iki -100 °C. Reta atmosfera nesudaro šiltnamio efekto. Atmosferoje pučia stiprūs vėjai (iki 100 m/s), kurie sukelia smėlio audras, apimančias visą planetą. Beje, ne visa spauda galima tikėti (čia dėl alpinistų galimybės kvėpuoti Marse).
Anonymous 2008-08-28 15:57
Aš skrisčiau,kad tik mon lestų ir,kad merga viena duotų tai iš karto skrisčiau.
Anonymous 2008-08-28 17:05
Tokia misija =D butu mirtina visais atvejais zmogaus psichika neisnestu isprotetu jeigu nebutu su kuo bendrauti ir tai ten butu 100% pavojingiau baikti savo gyvenimeli =D negu zemeje per dar trumpesni laika jeigu Marse butu koks nesklandumas pagalvojus kad musu zemieciu technika nera dar tokia tobula. Primetant =D nelaimes atveji is zemes pagalbos tikrai nesulauktum nebent aplink Marsa daug palydovu paleidus ir kitos amunicijos kad jie saugotu zmoniu gyvybes kurie dirba "Marse" ir reikalu prireikus juos is ten isgelbeti. =/ aisku tokio invazinio plano i Marsa niekas nefinansuotu, nes yra svarbesniu reikalu kaip kariavimas tarp zmoniu ir valdzios demonstravimas orui. PRISIMINKIME MUSU ZMONIU CIVILIZACIJA KIEK IMPERIJU BANDE VALDYTI PASAULI MAZA TASKELI TARP VISOS GALAKTIKOS AR TAI YRA NE JUOKINGA =] TIK KLAUSYMAS =D KUR TOS CIVILIZACIJOS IR IMPERIJOS DABAR??? =DD Zlugusios ir ismirusios amzinu nera =] TAI GAL LAIKAS VISOMS TAUTOMS VIENYTIS =] IR SIEKTI BENDRU TIKSLU, KAD VISIEM IS TO BUTU NAUDOS JUK MES TAI ZMONES O NE KOKIE ATEIVIAI, KAD REIKTU ZUDYTI VIENI KITUS =] Cia dabar pvz =] Rusai, JAV =] ir kt. Bando parodyti savo galybe =) kaip mazi vaikai vietoj to, kad kurtu bendra saugia ir tobula visuomine. Investuojant i mokslo srytis ir kitus naudingus isradymus. PROGRESAS STAI KO REIKIA MUSU ZEMEJE MIELIEJI ZMONES JUK TAI VAROMASIS VARYKLIS. --->"KURKIME KARTU SAUGIA IR TOBULESNE VISUOMENE. NE RYTOJ IR NE PORYT!!!! O SIA MINUTE, DABAR IR CIA<-----
femto 2008-08-28 20:44
Ha, xKauciukaSx, tu taip is tikruju mastai?Ne zmoniu rasei buti vieningai.. Nepyk , bet as manau , tavo nuomone kazkokia kvaila.. Literaturos paskaityk , kodel karai vyksta ar pan. dalykai, beje, del sito Marso straipsnio, tai kazkokia nesamone, dar cia siulosi komentaruose , kad jie noretu skristi uz bbz kokius dalykus: kad merga duotu, kitas , kad uz dyka skristu, vienu zodziu- neskaitykit tokiu straipsniu..
Anonymous 2008-08-28 21:30
As tai ta zinau, kad per amzius zmones niekada nebuvo vieningi trosko valdzios ir turtu =] tik klausymas kada baiksis tas akmens amziaus ratas . Sitam tinklapi =] rase, kad yra atominiu karu islykusiu irodymu ir visa kita =) tai va pries daug tukstancius metu gal zemeje buvo tokios aukstos civilizacijos ir issivystimo lygis, kad patys save sunaikyno ir teko pradedi vel is naujo nuo Paleolito amziaus gaila, kad neislyko istoriniu irasu arba nuotrupu nuo paciu pirmuju ikureju ~ saldi info butu
Anonymous 2008-08-28 22:36
Kažin kur čia reikėtų kreiptis dėl tos misijos į atranką,nes tikrai labai norėčiau skristi į marsą nesvarbu,kad ir į vieną pusę.Tik,kad merga dar kartu galėtu siūsti,nes be mergų neišgyvenčiau,o tai mielai skrisčiau į tą marsą.
Anonymous 2008-08-28 22:46
Jaja katik neskrides, i kelnes prisiktum, kai sakytu: nu va viskas atsisveikink su visais iskrendi. Ciuju vaizdas butu toks Nenusisvaikit su tokiais dalykais. Didvyriai ^^
Anonymous 2008-08-28 23:43
Pritariu tau "hipis" tas kosmosas negalvok kad tau ten atostogos butu dirbtum juodai kaip arklys nei normalaus maisto, nei miego, nei gyvenimo, nei pc, nei namu silumos patogumu ir viso kito. To nebutu isdurnetum tu ten tarp mazos kabynos sedetum ir galvotum, "ir ka as sau maniau pasirasydamas tuos dokumentus" )
Anonymous 2008-08-29 09:57
niekas ten neatsisveikintu, blin gi nesamone butu aukot pati brangiausia ir tobuliausia marso tyrimu iranki - zmogu. jis ten turetu daug darbo, ir marsaeigius priziuret, pataisyt, ir meginius surinkinet, ir dar daug visko nuveikt. kad jis gautu nuolatini rysi su zeme, uzuoveja, nakvynes ir darbo vieta tai faktas. jam butu siunciamas ir maistas, ir visos kitos butinos medziagos. tik atostogu galetu iseiti tik po kokiu 10metu, kai technologijos leis gryzti i zeme bet aisku, nuo nelaimes jo niekas neapsaugos. o del psichologijos, tai aisku, apsizliumbusio vaikigalio ten niekas nesiustu.
Anonymous 2008-08-29 10:57
as noriu i marsa skrist!
Anonymous 2008-08-29 18:11
xSkauciukaSx tu sakai,kad ten nebūs pc,o man jo ir nereik vistiek tie pc žaidimai blogai veik arba išvis neveik kaikurie svarbiausia ten būtų labai įdomu,bet be mergos tai neskrisčiau.O tai iš kart sutiksčiau,kad merga kartu siūstų.
Anonymous 2008-08-30 14:45
i menuli 'skrido', daba 'skirs' i marsa ;]] ..na betgi filmas apie skrydi marsa jau buvo, tai kokia prasme kurt dar viena ir tik su vienu aktorium ;} pz negi jus tikit kad ten kas isvis skris, net jeigu i menuli nenuskrenda bent karta i metus ;} ..biski net juokinga ..beto i menuli skirde astronautai buvo nuzudyti jiem gryzus, na sicia matyt pribaigs vietoj, arba paliks kosmose kai baigsis degalai netoli menulio ;}
Anonymous 2008-08-30 14:55
ar tu galvoji kanors ar tik sneki ?