Nežinoma Amazonės gentis pasitiko sraigtasparnį strėlėmis ir ietimis  (14)

Antropologams skriejant virš tankių Amazonės miškų ties Brazilijos ir Peru siena, jiems pavyko aptikti vieną paskutiniųjų genčių pasaulyje, su kuria dar niekada nebuvo užmegztas kontaktas. Žmonių oda nudažyta šviesiai raudonais dažais, galvos dalinai nuskustos, lankų templės įtemptos ir kartu su ietimis nukreiptos į virš galvų pakibusį "monstrą". Toks gestas vienareikšmiškas: traukitės iš čia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Akivaizdi šių žmonių demonstruojama agresija yra savaime suprantama, nes jie yra nariai vienos iš paskutiniųjų genčių, su kuriomis iki šiol dar nebuvo užmegztas kontaktas. Gentis aptikta Envira regione, skriejant išilgai Brazilijos ir Peru sienos.

"Džiunglės yra būtinas jų gyvenimo ir išlikimo aspektas. Tai jų namai, jų maisto šaltinis, kultūros šaltinis ir t.t. Be to jie negalėtų egzistuoti kaip žmonės", teigia ekspedicijoje dalyvavęs mokslininkas. Kontaktas su tokiomis nutolusiomis gentimis paprastai yra šiems žmonėms katastrofiškas, nes jų gyvenimas nebuvo pakitęs gal netgi daugiau nei 10000 metų. Netgi jei miškų įsisavinimo darbuotojai jų nenužudo (kaip dažnai atsitinka), arba neišveja jų iš nuosavos žemės, pusę jų populiacijos pražudo naujos ligos, kurioms jie neturi praktiškai jokio imuniteto. Taip atsitinka metų ar dviejų bėgyje.

(0)
(0)
(0)

Komentarai (14)