"Wolverine" varlės  (4)

Komiksų herojus Wolverine skausmingai išleidžia geležinius nagus tiesiog pro savo odą, o kai metalas įtraukiamas atgal, oda iškart užgyja. Pasirodo, jog Afrikoje gyvena grupelė varlių, galinti padaryti panašų veiksmą. Šie gyvūnai gina save nuo užpuolikų galinėse letenose turimais aštriais kauliniais nagais. Tačiau kad jais pasinaudotų, varlės turi juos išleisti į išorę pro savo odą. Tai - ekstremali gynybos rūšis, ir, tikėtina, unikali gyvūnijos pasaulyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neįprastos varlės priklauso Arthroleptidae šeimai, kuri buvo aptikta Centrinėje Afrikoje prieš daugiau kaip šimtmetį. Iš pradžių žmonės manė, jog pro odą išlindę kaulai yra šalutinis savigynos poveikis, be to, buvo nuomonių, jog varlės juos naudoja daiktams sugriebti arba laipiojimui. Tikroji kaulų funkcija - gynybinis ginklas - tapo aiški tik tada, kai gamtininkai ištyrė gyvas varles.

Tiesa, paimti šią varlę į rankas yra klaida, kadangi kiekvienas tam pasiryžęs yra "nubaudžiamas" gausybe kraujuojančių žaizdelių, kurias padaro energingai savo kauliniais nagais besispardantis gyvūnas. Su šia savybe gerai susipažinę Kamerūno gyventojai, kurie varlių eina medžioti tik apsiginklavę mačetėmis ir ietimis.

Mokslininkai vis dar nėra galutinai įsitikinę, ką varlė daro su aštriais nagais tada, kai jie jau nereikalingi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)