"CarieScan" - įrenginys, aptinkantis skyles dantyse dar prieš joms įsisenėjant  (1)

Nemėgstate lankytis pas dantų gydytojus? Skyles dantyse dabar bus galima aptikti "CarieScan" įrenginio pagalba, ir tai bus padaroma gerokai prieš joms tampant rimta problema. Veikimo principas lyg ir nesudėtingas - per dantį praleidžiama silpna elektros srovė - pagal jos pokyčius analizuojami dantis sudarančios medžiagos elektrinės varžos pokyčiai, atsiradę dėl vandens sankaupų. Šios sankaupos - ankstyvosios danties gedimo stadijos požymis. Tikėkimės, jog ateityje mūsų vizitai pas odontologus bus retesni ir mažiau panašūs į archeologinius kasinėjimus ;)


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įtaiso gamintojai teigia, jog jis veikia geriau nei analogiški lazeriniai įrenginiai - skirtumas tik tai, kad "CarieScan" klaidingų suveikimų lygis yra apie 10%, tuo tarpu lazeriniams įrenginiams ši riba pasiekia net 30-40% (lazeriniuose įrenginiuose analizuojami šviesos pokyčiai, atsiradę dėl energijos sugėrimo ėduonies pažeistose danties vietose).

Naujovė kainuoja "tik" 3000$, taigi namuose ją naudosime dar negreit. Parodymus galima nuskaityti tiek spalviniame indikatoriuje, tiek skaitmeniniame displėjuje. Už papildomus 1000$ galima įsigyti priedą "CarieScan Plus", kuris duomenis bevieliu būdu perduoda į rankinį displėjų.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: