Sukurtas paukščių gripo sensorius  (0)

Iki šiol taikyti paukščių gripo aptikimo būdai nebuvo tinkami siekiant kontroliuoti šio užkrato plitimą vien dėl to, kad tyrimų rezultatams gauti reikėdavo keleto dienų. Džordžijos mokslinių tyrimų institute sukurtas biosensorius, kuris paukščių gripą gali aptikti tik per kelias minutes. Be to, naujasis biosensorius yra ekonomiškas, nedidelių matmenų, jautrus skirtingoms viruso atmainoms ir nenaudoja jokių reagentų. Prietaiso jautrusis elementas yra padengtas specialiais antikūniais, kurie "sugeria" viruso paviršiuje esančius baltymus. Tada interferometru tiksliai nustatoma, kiek viruso dalelių "prikibo" prie sensoriaus paviršiaus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokslininkė Jie Xu, dirbanti su šia aparatūra, teigia, jog dabar galima atlikti paukščių gripo stebėseną realiu laiku bet kur - prekyvietėse, paukščių fermose ir t.t. Testuodami biosensorių mokslininkai įvertino jo galimybę aptikti dvi ankstesnes viruso atmainas H7N2 ir H7N3. Rezultatai parodė, jog prietaisas gali aptikti virusus netgi kai jų kiekis mėginyje yra labai mažas.
Kartu su sensoriumi naudojami papildomi išoriniai komponentai - peristaltinis siurblys, skirtas paduoti mėginį į sensorių, nešiojamas kompiuteris duomenims surinkti ir mėginys, paimtas iš potencialiai užkrėsto paukščio.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: