Surasta "japoniškoji Atlantida"?  (0)

Na ką, dar viena intriguojanti mokslinė hipotezė, bandanti paaiškinti neaiškios kilmės gamtinius darinius. Jei tradiciškai tokius neaiškius darinius priskiriama NSO įrodymams, tai dabar kiek netradicinis sprendimas - pasklido hipotezė apie legendinės Mu žemės (rytietiškas Atlantidos analogas) civilizacijos liekanų radybas. Pasižiūrėkime ir mes, kas gi čia buvo surasta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Japonų tyrinėtojas Masaaki Kimura, tyrinėjantis povandenines uolas Japonijos pakrantėse, teigia atradęs jūros dugne prieš 3000 metų nuskendusios civilizacijos liekanas. Keistąsias uolas prie Jonaguni salos dar 1985 metais pastebėjo povandeninio plaukiojimo entuziastai. Jau du dešimtmečius Kimura dirbo stengdamasis įrodyti, kad šios uolos ir yra legendinės Mu žemės civilizacijos liekanos. Tuo labiau, jog ir pagrindo tokiems pamąstymams yra - surastosios uolos labai jau primena miesto griuvėsius. O sprendžiant iš griuvėsių konstrukcijos ir išsidėstymo, miestas galėjo būti panašus į senovės romėnų miestus.

Kimura net įžvelgė jame kažką panašaus į Triumfo arką ir ant kalvos stovinčią šventyklą. Sakysit dar vienas neaiškios "kilmės" mokslininkas, jei jau išsako tokius teiginius ? Tačiau jo pareigos visai solidžios - Riukiu universiteto profesorius bei vadovas nekomercinės asociacijos, užsiimančios povandeninių mokslų ir kultūrinio palikimo tyrimais. Tad gal ir jo idėjos nėra vien vaikiški sapaliojimai?

Mokslininko nuomone, miestas paskendo po galingo žemės drebėjimo, įvykusio maždaug prieš 3000 metų. Tiesa, mokslo visuomenė neskuba sutikti su Kimuros nuomone ir teigia, kad keisti geologiniai dariniai galėjo atsirasti ir natūraliu būdu, pavyzdžiui, dėl potvynių ir atoslūgių bangų ar vulkaninės veiklos. Jų neįtikina net „griuvėsiuose“ rasti artefaktai – puodų šukės ir ginklų liekanos. Šie radiniai, skeptikų nuomone galėjo atsirasti dar ir todėl, kad kažkada žmonės gyveno tokiose olose, arba laikinai slėpėsi nuo negandų.

Tačiau Kimura atkakliai laikosi savo ir yra įsitikinęs, kad Ramiojo vandenyno dugne slypi pradingusios senovės civilizacijos paslaptys.  Ir visai nesvarbu, kokia hipotezė klaidinga, svarbiausia, jog mokslininkas nusiteikęs įrodyti savąją tiesą - o tai skatina naujus tyrimus ir galiausiai per ginčus lengviau surasti teisingą teoriją.

Plačiau: Найдены развалины "японской Атлантиды"

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: