Rusija investuos milijardus į kosmoso pramonę  (11)

Per ateinančius 3 metus Rusija savo kosmoso programoms skirs milijardus dolerių ir taip, anot premjero Vladimiro Putino, įtvirtins savo, kaip kosmoso pramonės lyderės vaidmenį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip rašo „Laisvosios Europos radijo“ internetinė svetainė, Rusija, iš kurios vykdoma 40 proc. visų skrydžių į kosmosą, per artėjančius 3 metus kosmoso pramonei skirs 200 mlrd. rublių (7,68 mlrd. dolerių).

Pinigai bus skiriami iš federalinio biudžeto. Kai 2003 metais JAV daugkartinio naudojimo kosminis laivas „Columbia“ patyrė katastrofą, būtent Rusijos kosminis laivas „Sojuz“ tapo pagrindiniu tarptautinę kosminę stotį aptarnaujančiu kosminiu aparatu.

Nors vėliau NASA ir atnaujino skrydžius į kosmosą su daukartinio naudojimo šatlais, tačiau jų galiojimo laikas baigiasi 2010 metais. O naujasis erdvėlaivis "Orion" bus baigtas tik 2015-2016 metais.

Rusai teigia neabejojantys, jog nuo 2011 iki 2016 metų JAV dar tikrai nebus sukūrusi naujų kosminių laivų, kurie galėtų pakeisti „Space Shuttle“ aparatus, todėl esą visas tarptautinės kosminės stoties aptarnavimo krūvis guls ant rusų pečių.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (11)

Susijusios žymos: