Neurobiologai išmoko chemiškai ištrinti nemalonius prisiminimus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonymous 2008-10-23 16:47
Nu tai cia su pelem tik isbande, bet jos gi nepasakys kas jom dar pasikeite, gal nuo tu vaistu jiem isvis atmintis issitrina iskart, kaip ir kompai be hardo o tik su ram gali veikti, bet juose nieko nepatalpinsi.
Skaičius 2008-10-23 18:07
Per mažai parašyta, kad galėtume spręsti, kyla klausimų daugiau negu parašyta atsakymų. Pavyzdžiui, ar nedings, apskritai, VISI blogi prisiminimai? Labai daug žmogus savo gyvenimo pamirštų, bent jau aš taip manau. Ar dings tik patys baisiausi prisiminimai? Ir t.t. Sunku spręsti iš tokio trumpo straipsnio.
Anonymous 2008-10-23 18:14
na praeities jau nepakeisi tai jei jau psichologai nepadeda tai gal toks variantas butu neblogas sprandimas. bet vel, jei istrina tik blogus visus prisiminimus tai ir nera gerai, pvz nenoreciau pamirsti kad ciupti uz pliku laidu yra blogai o tarkim sena meile noreciau pamirst tai kaip tuos du dalykus atskirt?
Anonymous 2008-10-23 18:42
O gal ten net neistrine tom pelem prisiminimu, gal tiesiog pakeite mastyma, pojucius, gal baimes jausma pasalino ar dar koks biesas, smegenys yra per daug sudetingas dalykas kad imtu taip ir istrintu.
Anonymous 2008-10-23 18:46
Arba gal pakeite suvokima apie skausma ir jis tapo ne skausmu bet malonumu. Juk taip ir zmogaus gyvenime buna jam augant, mazus vaikus gyvenime tam tikri dalykai gali gasdinti, o suaugus jie tampa neatsiejama gyvenimo dalim. Negi tie mokslininkai tokiu dalyku nepagalvoja ir tiesiog meta i info jura beleka.
Anonymous 2008-10-23 20:58
pritariu, visas siulaikinis mokyklose destomas mokslas nera tikslus, ypac MANE ASMENISKAI NERVUOJA KAD moko atomo sandara tokia kokia sugalvojo vienas zmogelis, ir jie patys zino jog atomo neimanoma pavaizduoti dabartiniais protais bet vistiek persa savo zinias lyg jos butu nenugincyjamos.
Anonymous 2008-10-23 22:21
EFT
Anonymous 2008-10-23 22:54
Cia pateike tik graziaja dali, kad galima istrinti blogus prisiminimus, bet manau nutileta apie kitus galimus prisiminimu, emociju, elgesio pakitimus,kurie gali buti naudojami ir negeriems tikslams pasiekti. Tarkim, cia as tik pamastymui, paleidzia tokus cheminius preparatus placiu mastu, kad ir i gerimus ar dar kitus maisto produktus, visi vaiksto laimingi, nors aplink karas, arba visi vaiksto be emocoju, o valdzia daro ka nori. Tokie preparatai padedantys kontroliuoti, istrinti ar kazka kita pakeisti zmogaus smegenyse, tikrai sulauks populiarume tarp spec. tarnybu.
Anonymous 2008-10-23 23:07
buvo kažkoks anksčiau publikuotas straipsnis apie atminties ištrynimą. Izraelio mokslininkai kažką darė. Pačio straipsnio nepamenu, bet irgi lyg visai neblogai jiems sekėsi.