Indijos kosminis zondas priartėjo prie Mėnulio  (16)

Indijos kosmoso tyrimų organizacija (ISRO) pranešė, kad spalio 22 d. paleistas kosminis laivas „Chandrayaan-1“ priartėjo prie Mėnulio ir ruošiasi pereiti į jo orbitą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak ISRO atstovų, šiuo metu zondas yra maždaug 1000 kilometrų atstumu nuo Mėnulio. Palydovo vaizdo kameros jau pradėjo fotografuoti Mėnulio paviršių.

„Operacija, kurios metu „Chandrayaan“ buvo nuskraidintas prie Mėnulio, visiškai pavyko“, - naujienų agentūrai AFP sakė Indijos kosmoso tyrimų organizacijos (ISRO) direktorius S.Satishas (S.Satišas).

Indijos mokslininkai ir inžinieriai šeštadienį ruošiasi nukreipti „Chandrayaan-1“ į Mėnulio orbitą, kad jis skrietų maždaug 100 kilometrų atstumu nuo jo paviršiaus. Pranešama, kad po orbitos stabilizavimo, kuris truks apie savaitę, į Mėnulio paviršių „Chandrayaan-1“ paleis tiriamąjį zondą. Iš viso Indijos Mėnulio palydove yra 11 mokslinių instrumentų, 5 iš jų sukurti Indijoje.

„Chandrayaan-1“ aplink Mėnulį suksis beveik 2 metus. Misijos metu bus sudarinėjami detalūs Mėnulio mineralų, cheminių medžiagų ir topografiniai žemėlapiai. Ši programa Indijai kainuos apie 80 mln. JAV dol. (apie 215 mln. litų). 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (16)

Susijusios žymos: