Pirmasis pasaulyje kosminis alus  (5)

Žinoma, rusai turėjo pirmąjį kosmonautą, o amerikiečiai pirmieji nusileido Mėnulyje. Tačiau būtent japonai pirmieji istorijoje pradėjo daryti kosminį alų. Pavadinimu "Space Barley" ("Kosminiai miežiai") pramintas produktas gaminamas iš Tarptautinėje Kosminėje Stotyje užaugintų miežių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Alus gaminamas iš 2006 metais TKS išaugintų miežių  bendradarbiaujant alaus gamyklai "Sapporo Breweries", Okayama Universitetui ir Rusijos Mokslų Akademijai. Jis daromas tik iš miežių, nenaudojant jokių priedų.

„Iš tikrųjų šis alus neturi analogo, nes jis padarytas tik iš miežių. Į mūsų tokios markės, kaip „Black Label“, alų įeina papildomų ingredientų, pavyzdžiui, ryžių. Šis alus neturi kitų priedų, jis iš tikrųjų ypatingas“, - sakė „Sapporo“ atstovas Junichi Ichikawa (Džiuničis Ičikava).

Deja, iki šiol "Sapporo" pagamino tik 100 litrų šio "nežemiško" 5,5% stiprumo alaus. Jis ribotais kiekiais bus platinamas Japonijoje. Kokias būdais jo bus galima įsigyti kol kas nežinoma. Kol kas  bendrovė „Sapporo“ tiesiog surengė „nežemiško“ alaus degustaciją kaip reklamos akciją, siekdama dar labiau išpropaguoti savo prekinį ženklą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)