"WalMart" darbuotojas mirtinai sutryptas nuolaidų ištroškusių pirkėjų  (27)

Kažin ar kas nors galėjo tikėtis, jog toks reiškinys kaip prekių išpardavimas prekybos centre gali būti prilygintas riaušėms arba masinei psichozei. Long Island miesto (JAV) "Wal-Mart" prekybos tinklo darbuotojas žuvo po to, kai jį sutrypė šimtai pro duris įsiveržusių pirkėjų. Naktinėje pamainoje dirbęs 34 metų amžiaus budėtojas po minios kojomis papuolė šiandien 5 valandą ryto, vos tik atidaręs parduotuvės duris.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Liudininkai pasakojo, jog plūstančios minios pirkėjų partrenkė žmogų ant žemės. Jam parkritus kiti lipo tiesiai ant kūno. Jis bandė įkvėpti oro, tačiau to negalėjo padaryti dėl jį spaudžiančio svorio. "Per jį perbėgo 200 žmonių", pasakojo 43 metų amžiaus žuvusiojo bendradarbis Jimmy Overby. "Jie nulaužė duris nuo vyrių. Jis buvo sutryptas ir nužudytas tiesiai prieš mane. Jie pargriovė ir mane... Tiesiogine žodžio prasme aš turėjau numušti ant manes lipančius žmones". Policijos teigimu, nukentėjusysis buvo nedelsiant nugabentas į vietinę ligoninę, kur 6.03 ryte buvo nustatyta jo mirtis.

Beprotiško veržimosi metu ant žemės taip pat buvo partrenkta 28 metų amžiaus nėščia moteris. Ji šiuo metu paguldyta ligoninėje tolesniems tyrimams. Kol kas policijos atstovai teigia, jog gandai apie jos patirtą persileidimą yra nepagrįsti. Kiti trys pirkėjai patyrė smulkių sužeidimų. "Wal-Mart" atstovas spaudai Dave'as Tovar'as pavadino incidentą "tragiška situacija". "Pirkėjų ir mūsų bendradarbių saugumas ir apsauga yra mūsų aukščiausias tikslas. Mes reiškiame užuojautą nukentėjusiesiems ir jų šeimoms", sakė  Tovar'as.

Dar prieš policijai uždarant parduotuvę, energingi pirkėjai plūdo pro pirmosios pagalbos medikus, bebandančius išgelbėti įstaigos darbuotojo gyvybę. "Jie darė savo darbą, tačiau jau buvo aišku, jog jis miręs. Tačiau žmonės vis dar plūdo", pasakoja 29 metų amžiaus Halcyon Alexander. Ir tik keli sustojo pasižiūrėti, kas gi įvyko. "Jie laukiniai. Tai liudna. Tai baisu", sakė 27-metė pirkėja Kimberly Cribbs.

Natūraliai kyla klausimas - kodėl laiku nebuvo pasirūpinta tvarkingos eilės sudarymu? Tikėkimės, jog tokios beprotybės neatkeliaus į Lietuvą, o jei ir atkeliaus - tikėkimės kad viskas bus organizuojama civilizuotai.

(0)
(0)
(0)

Komentarai (27)

Susijusios žymos: