Rūkaliai kenkia vaikų sveikatai  (1)

JAV mokslininkai teigia, kad rūkantys tėvai kenkia savo vaikų sveikatai, net jei nerūko šalia jų, praneša BBC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tyrimo, kuriame dalyvavo 1,5 tūkst. šeimų, rezultatai rodo, kad 95 proc. nerūkančių ir 85 proc. rūkalių sutiko, kad tiesioginiai cigarečių dūmai yra žalingi vaikams. Tačiau tik 65 proc. nerūkančių ir 43 rūkalių tikėjo, kad rūkymas kitame kambaryje taip pat gali atnešti žalos jų vaikams.

Žinoma, kad pasyvus rūkymas (kai kas nors rūko šalia) taip pat žalingas ir ypač kenkia vaikams. Todėl kai kurie tėvai parūkyti išeina į kitą erdvę. Tačiau profesorius Jonathanas Winickoffas iš Masačūsetso ligoninės tikina, kad išėjimas parūkyti kitur neapsaugo rūkalių vaikų nuo pasyvaus rūkymo žalos.

Nuodingos cigarečių dūmuose esančios dalelės parūkius nusėda ant kitų paviršių – drabužių, plaukų, pirštų ir pan. Maži vaikai šioms dalelėms yra ypač imlūs. Profesoriaus Andrewo Shennano įsitikinimu, rezultatai ypač reikšmingi nėščiosioms, kurios galbūt metė rūkyti, bet vis dar kontaktuoja su rūkančiaisiais.

Taigi, tai dar viena priežastis, dėl kurios reiktų mesti rūkyti. Bet tai padaryti yra pakankamai sudėtinga? Tad kviečiame visus pasidalinti savo patirtimi ir patarimais kaip atsikratyti rūkymo įpročio šioje temoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: