Vatikanas: Darvino evoliucijos teorija suderinama su krikščionybe

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

JAULER 2009-02-12 20:33
gerai, kad yra ateistų, nes kol kas mūsų nėra dauguma, ir jų galima rasti tik panašiuoise puslapiuose. (tai tik mano pasidžiaugimas, nes pats esu ateistas) Šiaip ar dievas yra ar ne niekaip neišaiškinsim, kol nesusitarsim , jis yra. Kitas klausimas ar reikia tikėjimo į dievą (kadangi nėra dievo definicijos, tai kaip ir negalima klausti ar mums jo reikia, todėl klausiam ar reikia tikėjimo)? Na ir, mano manymu, tai priklauso tik nuo žmogaus, vieniems tas tikėjimas suteikia džiaugsmo, kiti iš to nemato prasmės. Ir gyventi be dievo laisvai galima gyventi. Kiekvienas ateistas yra gyvas to įrodymas, pats dar nebuvau patekęs į situaciją kad man reiktų tikėjimo dievu, ar kad bent jau tai pagelbėtų.
JAULER 2009-02-12 20:39
Ir dar toks pastebėjimas. Nemažai dalykų, kuriais mes tikim ir galvojam, kad yra visiška tiesa, dažnai yra išmokoma vaikystėje, o vaikystėje, kol žmogus dar neturi labai daug žinių apie pasaulį, nelabai išeina susidaryti daugiau mažiau objektyvios nuomonės, todėl vert,a bent jau, suabėjoti viskuo, nes neretai tie dalykai pasakomi ir mes juos priimam net nepagalvoję ar tai tiesa ar ne, ir taip galima patikėti dalykais, kurie ištiesų yra didžiausias melas. Todėl padaryti keletą patikrinimų yra labia gerai. Krikščionybė yra to labai geras pavyzdys. Be to tokį įsitikinimą daug sunkiau pakeisti negu tą, kurį įgavome pagalvoję ir tarkim kur nors padarę klaidą, nes tada labai aiškiai matosi ta klaida, ir iškarto aišku kas ir kaip, o kai būna įtikinama pradžioje, ir neapgalvojus patikima, tada kaip ir klaidos nėra, nes nebuvo galvojama ar tai tiesa.
Vytautas 2009-02-12 20:40
O kuo ateistas skiriasi nuo tikinčio? Vienas TIKI, jog Dievas yra, o kitas TIKI, jog jo nėra Na, nebent kažkas įrodė, jog Dievo nėra...
labas 2009-02-12 20:56
man taip pat religija keistai atrodo. Visu pirma, man religija atrodo tik kaip kazkokia tradicija, nes pavyzdziui dabar esi krikscionis ir labai tiki dievu, taciau jei butum gimes kitur, galbut butum musulmonas ir tiketum alachu ir i dieva butu visiskai nusispjaut. Tas pats su biblija, ten daugiau atrodo yra kazkokia pasaku knyga ar romanas, kazkas panasaus i harry potteri, nes yra per daug neimanomu dalyku. o kita keista mano nuomone, kad biblija buvo parasyta kokio nors dvasininko psichologo, kuris sugebejo zmones itikinti tiketi dievu ir to pasekoje, kad butu daugiau aukojama baznyciai. Tas pats su indulgencijomis, tai nebuvo daugiau niekas nei pinigu isviliojimas. Tai mano asmenine nuomone religija buvo sukurtu, kad kazkas pasipelnytu, juk daugmaz visi dvasininkai pasiturinciai gyveno. P.s Tai tik mano asmenine nuomone ir siuo komentaru nieko jokiu budu nenorejau izeisti.
Anonymous 2009-02-12 21:12
Religijos (nekalbu apie sektas) nebuvo kuriama kazkam pelnytis, cia grynas faktas ir nemanau kad verta net delto diskutuoti. Religijose skatinama aukos vargsams, ir niekur nesakoma duokit pinigu Dievui(Kurejams). Pelnesi velesnieji "tikintys", taciau jie neturejo nieko bendra su religiju kurejais (jei aisku galima sakyti, jog jos buvo sukurtos is nieko)
Anonymous 2009-02-13 01:09
Kodel ne pelnytis? Tuomet manau visai tai pelninga buvo, pasisakai jog esi koks pranasas ,vedlys ar dar kas nors ir zmones patiki. juk lengvatikiu tuomet buvo ir dabar tokiu apstu ir visuomet ju bus.Del elementarios priezasties - patys nemasto , nori buti "vedami". kazkas cia rase jog psichologo jinai rasyta, manau ji ne rasyta psichologo , o pakeista psichologo tam ,kad priderint prie esamo laikmecio salygu. Ir tai veikia kaip pagalba sau, beja horoskopai taip pat Atseit kazkas , kazkas "aukstesnis" uz mus mum pataria kaip ka daryt , kaip elgtis. Turim patys galvoti "Religijose skatinama aukos vargsams, ir niekur nesakoma duokit pinigu Dievui(Kurejams)" hmm, ponas ar skaitet pastaruoju metu zinias? Cia tai geras , nesenai kazkuriame naujienu portale buvo straipsnis jog Lenkijos baznycia nori atgaut zemes prarastas po karo. norejau cia nuoroda idet , bet nerandu ne vienam naujienu portale. Idomu...
Singuliaras 2009-02-13 02:07
. Juo labiau įrodinėjimai ir paneiginėjimai neturi nieko bendra su nefalsikabiliomis idėjomis.
Tornmentor 2009-02-13 08:14
Sveiki. Aš jau 4 metus mokausi katalikiškoje gimnazijoje Kretingoje. Mane 6 valandas per parą supa tikintieji mokiniai, mokytojai, vienuoliai, vienuolės ir kiti bažnyčios atstovai. Tikybos pamokos vertinamos pažymiais. Perskaičiau visą naująjį testamentą ir dėl jo suvokimo konsultavausi su 2 tikybos mokytojom ir broliu pranciškonu. Žinot ką? Visa tai yra NESAMONĖ. Mokslas jau seniai būtų nugalėjęs religiją, jei pastaroji nebūtų guminė (tai reiškia, jog jei pateiki svarių argumentų kokiam katalikui PRIEŠ krikščionybę, tai sulauksi atsakymo "gyvenime svarbiausia yra meilė jėzui", "Tu degsi pragare" arba "Biblija tai teigia, bet ji neturi to omenyje". Aš šitam mėšle praleidau tikrai daug laiko, ir nė vienas sumautas medinio kryžiuko nešiotojas negali man priekaištauti "tu nesusipažinęs su krikščionybės doktrinomis". P.S. Jaučiu neapykantą visom religijom, taip kad katalikai neturėtų jaustis išskirtiniai
mazeika 2009-02-13 09:23
gal gali kas paaiškinti kodėl atsirado gyvybe? sąmonė? protas? koks mūsų tikslas? atsakykite remdamiesi moksliniais argumentais sutinku kad religijos buvo keistos įgyti daugiau valdžios, tačiau jei pvz. perkant vieną daiktą tau yra brukamas kitas nereikia juo naudotis
Anonymous 2009-02-13 12:23
O del ko atsirado tokia neapykanta? Kuo blogai, jei zmogus nori kazkuo tiketi?
Vytautas 2009-02-13 12:26
Žinoma, goblinai yra tokie pat realūs (arba nerealūs) kaip ir Dievas. Tad aš negaliu garantuoti, jog nėra nei vieno pasakų personažo - tai, jog aš jų nemačiau ir negirdėjau, nepaneigia jų egzistavimo galimybės. Čia turbūt ir baigiasi mokslinio pažinimo ribos - jos deja, labai siauros, bet kalbant apie Dievą ar bet kokią kitą mitologinę būtyb, mokslui tiesiog nėra vietos. Bent jau dabartiniam.
Anonymous 2009-02-13 12:39
Dar karta pabrėžiu KŪRĖJAI, o ne vėlesni tikintys. Bažnyčia kaip jau buvo išsakyta ankščiau evoliucionuoja ir ji prisimasto visko, kad ir kaip tu pamnėjai, tačiau pati idėja tikrai nėra bloga. Nemaišyk bažnyčios ir iš to nuo ko ji kilo.
Anonymous 2009-02-13 12:46
Matyt ne taip suvoki, Alachas - musulmonų dievas, Kristus - krikščionių dievas. Dievas - tai kuo žmonės tiki, nesvarbu ar tai Alachas ar dar kas nors, tačiau nereiškia, kad žodis dievas asocijuojasi tik su Kristumi.
rimasD 2009-02-13 17:30
Religijos vienija žmones į dideles grupes- tikėjimus, arba religijas. Kiekviena religija propaguoja artimo meilę, taiką ir t.t. Tačiau kai tik susiduria dvi religijos gyvenime, o ne žodžiuose, tuoj prasideda pjautynės. Netgi tarp artimų religijų, kaip tarp katalikų ir protestantų. O ką jau bekalbėt apie krikščionis ir musulmonus. Krikščionybė paaukojo daug žmonių kryžiaus žygiuose, nekaltų vaikų (vaikų kryžiaus žygis).Kiek bežiūri, beveik visi dabartiniai karai yra religiniai.
rwc 2009-02-14 13:54
Oi, kokie jūs pikti. Džiaugtumėtės, kad oficialus Vatikanas pagaliau įgėlė kreacionistams, kad dar kartą pabrėžė, kas ir taip buvo akivaizdu. O jūs vienas kitam gerkles perkąst baigiat. Tikrai kaip delfyje: kiekvienas užsiima kraštutinę poziciją, kabinėjasi prie smulkmenų ir per medžius nemato miško. Kaip aklas su kurčiu.
blizzard 2009-02-14 14:34
nzn kaip jum atrodo bet man ta antraste tiesiog sakyte sako jog baznycia reklamuojasi...
Singuliaras 2009-02-14 15:17
. O mokslo stiprybė ir sėkmė yra tai, kad jis sugebėjo atsiriboti nuo visokių religinių ir mitologinių nesąmonių ar paprasčiausių prietarų.
rwc 2009-02-15 14:58
Mitas 2009-03-14 15:22
Vatikanas aukščiau ne tik už mokslą, bet ir už patį Dievą Net Didysis Brolis nenorėtų su juo bartis. Kaip jis pasakys, taip ir bus Vatikanas išgelbės pasaulį...
Anonymous 2009-04-11 18:06
Pareiškė, kad neturėtų Darvino teorija būti atmesta... Toli gražu iki to, juk visi vadovėliai, greičiau jų JAU BUVUSI teorija seniai DAUGELIO buvo išššššmesta; jau kaip pasakys tas Vatikanas... aiškiai jis nori prisigretint, papataikauti žmonėms, atseit 'mes kartu', mes iš vien'... ką jie čia šneka atsisakė jis jau senosios Pragaro koncepcijos - jo jau nėra atsisakė Adomo ir Ievos ak ak ak, būtų bent gražus mitas, pasakojimas, tačiau tuoj jau visus perliukus išmessss vardan populiarumo...