Atrasti nuo vėžio saugantys „genetiniai stabdžiai“  (4)

Mokslininkai aptiko genetinius „stabdžius“, galinčius sulėtinti ar net visai sustabdyti tokių pavojingų ligų, kaip išsėtinė sklerozė ir vėžys, raidą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Edinburgo universiteto (D. Britanija) mokslininkų teigimu, jų tyrimo rezultatai taip pat gali padėti sukurti naujus tokių ligų gydymo būdus, praneša „Daily Telegraph“.

Pasak tyrėjų, jie nustatė, kad ligų raidą pristabdo ne pavieniai, o šimtai genų, kurie įvairiai sąveikauja tarpusavyje. Sudėtinga tokių genų sąveika lemia tai, kad ligos išsivysto skirtingais būdais.

Edinburgo universiteto tyrėjai tikisi, kad atrastos „silpnosios vietos“ žmogaus genų struktūroje padės sustabdyti auglių susidarymą ir skatins sveikų ląstelių augimą.

„Šis tyrimas efektyviai parodė, kur yra vėžio ar išsėtinės sklerozės raidą lėtinantys ar ją visai sulaikantys stabdžiai“, - teigė tyrimo vadovas, Edinburgo universiteto profesorius Davidas Hume‘as. Pasak jo, specialistai tikisi, kad tyrimo rezultatai padės sukurti naujus gydymo būdus ar vaistus nuo imuninės sistemos ligų.

Tyrimo rezultatai skelbiami žurnale „Nature Genetics“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)