„National Geographic“ nardytojas mirė filmuodamas  (5)

Geografijos žurnalo „National Geographic“ nardytojas mirė Graikijoje tuo metu, kai po vandeniu vyko filmavimai, rašo „The Telegraph“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

37-erių Carlas Spenceris, kaip manoma, mirė nuo kesoninės ligos, kuria sukelia staigus oro slėgio pasikeitimas. Ji gali atsirasti, jei žmogus per greitai pakyla į vandens paviršių po nardymo giliai po vandeniu.

Vyras buvo vienas iš 17-kos žmonių filmavimo grupės, kuri, žurnalo užsakymu, filmavo garsaus nuskendusio laivo nuolaužas.

Pirmojo pasaulinio karo laikų didžiosios Britanijos laivas-ligoninė „HMHS Britannic“ nuskendo prie vienos iš Egėjo jūros salų Kėjos 1916-aisiais. Seserinis Titaniko laivas nuskendo, kai užkliudė povandeninę miną. Nelaimė pareikalavo 30 žmonių gyvybių.

Staigiai iškilusį į paviršių nardytoją, netekusį sąmonės, į ligoninę nugabeno sraigtasparis, tačiau vyras taip ir neatgavo sąmonės. Atėnų jūrų laivyno ligoninėje jis mirė.

Kesoninė liga pasireiškia galvos ir sąnarių skausmais, paralyžiumi, kartais bėrimu. Visgi, žmogus nuo šios ligos miršta labai retai. Kai kuriais atvejais žmonės tik po kelių dienų suvokia, kad jiems pasireiškė kesoninė liga.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: