Privati bendrovė pirmą kartą savarankiškai iškėlė palydovą (Video)  (4)

JAV bendrovė „SpaceX“ pirmoji pasaulyje savarankiškai iškėlė į orbitą aplink Žemę dirbtinį palydovą. Iki šiol tai padaryti pajėgdavo tik vyriausybinės organizacijos, praneša „Space.com“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„SpaceX“ suprojektuota ir pagaminta raketa nešėja „Falcon 1“ liepos 14 d. rytą iš kosmodromo Maršalo salose į orbitą iškėlė Malaizijos palydovą „Razaksat“. Jis skirtas Žemės paviršiui stebėti ir fotografuoti maždaug 2,5 metrų viename vaizdo taške raiška. Manoma, kad šiuo palydovu naudosis ir civiliai Malaizijos specialistai, ir kariškiai.

Bendrovė „SpaceX“ yra viena didžiausių pasaulyje privataus kapitalo bendrovių, kuriančių nuosavas raketas nešėjas ir plėtojančių ateities kosmoso turizmo verslą. Raketa „Falcon 1“ yra pati lengviausia iš bendrovės kuriamų raketų nešėjų serijos, intensyviai kurta pastaraisiais metais. Pernai metais rugsėjį kompanijai po 3 nesėkmingų bandymų pavyko sėkmingai paleisti „Falcon 1“ raketą, o štai dabar jau ir pirmoji misija į kosmosą.

Be to, ši žinia labai naudinga ir Google Lunar X PRIZE dalyviams - planuota, jog būtent raketos „Falcon 1“ turės iškelti į orbitą Mėnulio šturmui pasirengusius mėnuleigius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: