JAV mokslininkai rado hipotezės apie gyvybės atsiradimą kosmose patvirtinimą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Valdass 2009-08-18 17:01
Galima neabejoti, kad gyvybė egzistuoja ne tik žemėje
blizzard 2009-08-18 17:04
god-0 humans-1 taipsakant kuo toliau tau labiau matosi kad religija pasenusios pasakaites vaikams ir suaugusiems prieš miegą..
rwc 2009-08-18 18:01
Na ir kas tau čia aišku? Tikriausiai pasiklydai 19 a. kategorijose... Ajajai, turėčiau pranešti, kad per paskutinius porą šimtmečių mokslas labai pažengė į priekį ir atsikratė archaiškų stereotipų. Brahmanizmas nėra mokslinė teorija, gaila, kad dar yra to nežinančių mokinukų. (Beje, MBTI taip pat nebeatitinka šiuolaikinio mokslo kriterijų)
immortallt 2009-08-18 18:31
Nereiktu mokslo supriesinti su religija. Tikiu kad Dievas yra, bet ne toks, koki pateikia krikscionybe, islamas ar bet kuri kita religija. O mokslas tik paaiskina kaip viskas ivyko
Nightbringer 2009-08-18 18:31
Nesupratau straipnsio galo. Ar ten sako, kad rado panašias, bet žemėje neegzistuojančias molekiules?
immortallt 2009-08-18 18:32
Skiriasi anglies izotopas, tai yra (jei teisingai prisimenu chemija) turi vienu neutronu daugiau
rwc 2009-08-18 18:41
Rado tiesiog vieną iš aminorūgščių, kuri būtina visai žemiškai gyvybei. Žemėje ją pasigamina patys organizmai, bet pradžioje ji turėjo iš kažkur atsirasti, kad atsirastų pati tokia gyvybė. Gali būti, kad kažkokio proceso metu (galbūt atsitiktinai) ji susiformavo Žemėje, bet dabar aišku, kad ji atsiranda ir kitur - taigi gali būti, kad gyvybė prasidėjo nuo medžiagų, kurios atėjo iš kosmoso, arba netgi kad su kometomis ar pan. atėjo jau susiformavę mikroorganizmai. Tikėtina, kad kosmose galime rasti panašių gyvybės formų.
rwc 2009-08-18 18:49
Molekulė tokia pati. C-12 pasitaiko organizmuose dažniau, bet Žemėje yra apie 1% C-13. Paprastai ilguose biocheminiuose procesuose C-12 išstumia C-13, todėl nieko keisto, kad atskiroje molekulėje yra C-13, kas reta gyvuose organizmuose. Be to, iš kosmoso papuola ir C-14, pagal kurio kiekį datuojamas uolienų amžius ir t.t.
blizzard 2009-08-18 21:44
saunu kad esi toks pazengias i prieki ir toks issimokslines pagal kitus palyginus, gaila as pats toks nesu... Del MBTI gal turi kitu variantu?
Giedrius- 2009-08-18 23:47
Šis atradimas kur kas labiau patvirtina hipotezę, kad kosmose yra gyvybė, dėl kurios pats neabejoju, o tai kad gyvybė buvo atnešta iš kosmoso į žemę tik blankus išvedžiojimas, tačiau jeigu pavyktų pavyzdžiui Marse įveisti kokią nors gyvybę, tai tada būtų tikrai labiau tikėtina, kad ir į žemę pakliuvusios svetimos medžiagos tapo gyvybės atsiradimo priežastimi. Šiaip geriau ši hipotezė nepasitvirtintų, nes tada neužtektų vien tik užfiksuoti planetą, kurioje yra vandens, kad atrastume svetimą gyvybės forma...
Mitas 2009-08-18 23:53
Čia jau kaip tu pažiūrėsi. Mano nuomone tai kaip tik šis pranešimas duoda 1:0 Dievų naudai. Viską vertini taip, kaip perskaitai. O kas būtų jei pažvelgtum kiek plačiau? Jeigu atmesi kometą ar asteroidą ir priimsi faktą, kad tai atkeliavo iš kosmoso bei tuo pačiu prisiminsi senovinius mitus apie "atvykėlius iš dangaus", tai pastebėsi, kad visiškai tikėtina, jog mokslas pamažu juda link neįtikėtinos mūsų istorijos pradžios. Štai šioje vietoje ir atsiranda vieta mūsų „Dievams“. Kaip jau sakiau, viskas priklauso nuo požiūrio.
fugslidy 2009-08-19 00:16
Tame ir esmė, kad kai pusę faktų atmeti, dar truputi pafantazuoji, ir gaunasi dievas
Mitas 2009-08-19 00:48
Jei ne Bušas, tai kažkuris kitas buvęs JAV prezidentas savo kalboje apie ateivius yra pasakęs maždaug taip: „Yra tam tikrų atradimų, kurie verčia tikėti kažkur kosmose esančia protinga gyvybės forma. Tik laiko klausimas, kada mes juos rasim.“ Netvirtinu, kad viską atpasakojau teisingai, tačiau dėl paskutinio sakinio apie laiko klausimą esu visiškai tikras.
kionig 2009-08-19 01:19
Cia vistiek pilnai nepatvirtina, bet sioks toks zingsnis vis del to yra. Mum reiktu kaip nors nusigaut i egzoplanetas ir istirt jas nuodugniau, jei rastume to glicino tai butu galima tvirtinti visiskai, kad gyvybe egzistuoja ir uz musu pasaulio ribu.
rwc 2009-08-19 01:34
Netikiu nei horoskopais, nei MBTI. Spręsk geriau galvosūkius, dalyvauk viktorinose, testuok savo muzikalumą karaoke konkursuose, atlikinėk netiesioginius testus - žiūrint, ko tau reikia. MBTI yra toks pats bullshitas kaip testai delfyje - laisvalaikiui gerai, bet juk viešumoje nesigiri, kad tavo lytiniai santykiai C kategorijos. Na tai tik sugretinimas. Man tiesiog nesuprantama kaip vieną nemokslinę teoriją nurašai kaip nieko vertą, ir čia pat demonstruoji, kad pasitiki kitomis.
rwc 2009-08-19 01:52
Sakyčiau atvirkščiai: truputį pafantazuoji, priderini prie sau žinomų faktų ir gaunasi Dievas/dievai/.... Bet tikėjimas yra daugiau: visų pirma, tai jausmas, kad nesi bevertis, ir kad turi tam tikrą misiją. Šventraščių ir mitologijos kultūrinis palikimas: užrašai, kaip anksčiau žmonės suvokė pasaulį ir visuomenę, kaip keitėsi jų požiūris, kaip keitėsi aplinkos suvokimas, galų gale - tai literatūra. Socialinės normos: turi būti sąžiningas, gerbti kitus, vertinti aplinką, jausti atsakomybę už savo veiksmus, kad ta atsakomybė neturi baigtis ties mirtimi - kokia nori forma, kad ir kaip atsakomybės perkėlimas palikuonims. Ir taip toliau. Tikėjimas pats savaime yra vertybė, net jei jis nepagrįstas fiziškai, ar mitologija yra netiksli. Ar būtinai reikia supersonifikuoto Dievo/dievų - kiekvieno asmeninis reikalas. Ar mes Dievu vadinsime pačią Gamtą, ar kažkokį socialinių įgūdžių, refleksų ir instinktų, slypinčių mūsyse, rinkinį, ar kaip Kūrėją, ar suasmenintą Valdovą - nesvarbu, mes patys negalime apibūdinti, kas tai yra. Taigi ir mokslas neturi ko įrodyti ar paneigti. Galime diskutuoti, bet neturime smerkti žmogaus, jei jis Dievą mato kitaip arba jei mes manome, kad jis neegzistuoja.
blizzard 2009-08-19 11:59
na gali savo nuomonę pasilaikyti ir sau. neturi jokiu argumentu išskyrus kad tai bullshitas... gali lyginti delfio testus su MBTI jeigu rasi su kuo juos palyginti. keista kartais kaip žmogus teigia jog testai niekuo nesiskiria, net nepasidomejas Ka butent reiskia tas MBTI ir kaip jis yra sukurtas... matosi kad daraisi panasus i mane. p.s. man nereikia viesumoje eiti ir girtis kad as moku gerai dainuoti, man uztenka suzinoti kaska daugiau apie mane. nesu "televizijos blondine" kuriai svarbu pasirodyti pries kitus kokia as sauni...
rwc 2009-08-19 12:28
Būtent tą ir darai. Na, sužinojai, ar manai, kad sužinojai - ir kas? Apskritai, man ta signatūra netrukdo, kaip ir kai kurių čia rašančių avatarai. Tikėk, kuo tiki - MBTI, horoskopais, dievais ar kuo nori, ne mano reikalas. Tavo pastaba nebuvo nei šmaikšti, nei įžvalgi, jos tikslas - pašiepti kitaip manančius. Po tokios visada tikėkis atkirčio.
blizzard 2009-08-19 14:09
mano pastaba jeigu ja taip galima vadinti yra mano nuomonė, nematau kur ten būtų pastaba tau ar kam nors kitam, čia buvo mano nuomonė... jeigu tu jauti kad aš tave kaip nors ižeidžiau ar pašiepiau tai atsiprašau, tikrai nenorėjau to daryti. kiekvieno žmogaus nuomonės skiresi ir aš asmeniškai nematau savo nuomonėje kažko kas gali įžeisti kitus.. mano tikslas nėra pašiepti kitaip manančius, gal parodyk kur aš pašiepiu kitaip manančius... gal poto daugiau taip nedarysiu
blizzard 2009-08-19 14:10
mano pastaba jeigu ja taip galima vadinti yra mano nuomonė, nematau kur ten būtų pastaba tau ar kam nors kitam, čia buvo mano nuomonė... jeigu tu jauti kad aš tave kaip nors ižeidžiau ar pašiepiau tai atsiprašau, tikrai nenorėjau to daryti. kiekvieno žmogaus nuomonės skiresi ir aš asmeniškai nematau savo nuomonėje kažko kas gali įžeisti kitus.. mano tikslas nėra pašiepti kitaip manančius, gal parodyk kur aš pašiepiu kitaip manančius... gal poto daugiau taip nedarysiu