Mokslininkas: alkoholis pavojingesnis už narkotikus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

YoYo 2009-11-07 09:26
Negeriu, nerūkau, nevartoju ir problemų su panom nematau Jei nemoki atsipalaiduoti be alchoholio ar kitų "socialinių lubrikantų", tai kažkas negerai yra Tau
Manvydas 2009-11-07 10:27
Klausimas, ei.Alų geri, bet narkotikų nevartoji? Alkoholis toks pats narkotikas, nesvarbu ar etilo ar metilo ar koks tai.Jis narkotikas ir taškas, ir dar vienas blogiausių sukeliantis ne tik, fizinių problemų, bet ir šūsnį socialinių, Tautų naikintojas.
Vytsckas 2009-11-07 11:05
Mano nuomone reiketu legalizuoti kanapes, tada zmones vartotu maziau alkoholio pagal mane, o tarkim olandijoj kur yra legali zole zmones vartoja zymiai maziau stipriu narkotinu. Manau, kad zmones neturetu tiek socialiniu problemu, nes priesingai nei girtas zmogus apsirukes neturi nei tiek agresijos nebutu tu mustyniu ir tiek problemu seimoje. Nepulkit nes cia tik mano pamastymas:D
marazas 2009-11-07 13:01
Bėda yra ne prieinamume, o nemokėjime vartoti saikingai... ------------Čia nebūtina skaityt, nes tiesiog pasvaigau į šoną ------------- O draudimai paskatins juodąją rinką, o tai bus daug blogiau. Kas nors esat plaukę keltu iš Estijos į Suomiją? Ar matėt kaip Suomiai perka alkoholį? Kodėl? Nes pas juos brangu, tai jiems apsimoka "pasivėžinti" keltu pirmyn atgal ir parsitempt vežimėlį alkoholio. O dar kiek jie prisilaka tame kelte... Per kelias valandas pripampia tiek, kad ant kojų vos laikosi. Man tai yra grynas neprotingų apribojimų ir kainų pavyzdys. O šiaip, pats išgeriu retokai, gal kokį kartą per mėnesį. Nieko stipresnio jau seniai nebevartoju, apsiriboju alumi, ir ne kokiu "aukštų technologijų, plačiai išreklamuotu", o kuo nors paprastesniu ir gyvesniu. Ir geriu tam, kad pasimėgaut, o ne nusigert. Ir dar, užtenka pažiūrėt į alkoholio reklamas. Kokią įtaką padarė visokie mixai ir sidrai? Iki tol buvusius neskanius alkoholinius gėrimus (būtent taip dažniausiai apibūdina vaikai alkoholį), padarė skaniais kiekvienam. O kur dar reklamos, kad tokius geria jauni, linksmi ir t.t.? ------------Nuo čia vėl galima skaityt -------------------- Pavojinga yra tie alkoholis, tiek narkotikai. Tik prie narkotikų dažniausiai žymiai lengviau priprantama, o dar sunkiau atprantama. Alkoholio pavyzdžių tiesiog daugiau matom, nes jis labiau prieinamas ir vartojimas yra "nepavojingas" žmonių galvose.
Talkatif 2009-11-11 11:45
Ir vistik, gal ne svaigalai, o vartojimo kultūra žalą neša? Kada pagaliau iš šitos pusės bus pradėta žiūrėti į visas -izmų ir -manijų problemas?
Nightbringer 2009-11-17 21:28
Kol bus savo galva nemąstančiu bevaliu, tol ir reikės visokių draudimu. P.S: Valdžia vėliau galėtu pradėti rodyti jų užsakytus ar šeip jau paimtus esamus filmus apie alkoholio žala, apie tolerancija ir t.t. Reikia kada nors pradėti auklėti visuomene...
Tas_pac 2009-11-17 21:39
Man 19m. niekada negėriau ir kitiems nesiųlau.
Tito 2010-01-04 06:46
Labai visi i asmeniskumus linksta vietoj normaliu argumentu ka kaip ir kodel reiketu daryti. Pastebejau kaip visi varo ant visuomenes, nemastanciu bevaliu smoniu ir t t. Cia tiesiog lengviausias kelias problemai isspresti - tiesiog rekti jog visi tie kam si problema yra aktuali yra kvaili ir to nuspelne. Visiem visu pirma reik i save paziureti. Taip pat to mokslininko vietoje neskubeciau vertinti taip bendrai lyginant alkoholi ir narkotikus vien del to jog pastaruju prieinamumas yra daug siauresnis nei alkoholio. Jeigu tarkim visi tie narkotikai butu legalus ir taip pat lengvai prieinami kaip alkoholis per kelias kartas manau problemos butu daug didesnes nei su alkoholiu, tiek sveikatos tiek socialines (kaip pvz pripratimas).
Anzuolas 2010-01-04 08:36
As tai manau, kad jei kuris ir prasigere, tai taip jam ir reikia. Issilaiko stipriausi.
Nightbringer 2010-01-05 21:10
Čia yra ne problemos sprendimas, bet jos įvardijimas. O narkotikai visada sukiojasi aplinkui, net ir aš panorėjes galėčiau jų gauti, nors ir nepažystu tiesiogiai nei vieno narkomano ar jo pardavėjo. Narkotiku visada bus, bet ar bus žmonių sugebančiu suprasti, kada sustoti?