„Trolių gamykla“: kaip gimsta Rusijos režimą aukštinantys komentarai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

AšUžLietuvą 2015-03-05 12:44
Skaitau skaitau šią frazę ir nei juoktis nei verkti. Nejaugi KTU išleidžia į pasaulį tokio lygio specialistus. Tai jei aš pasisakysiu prieš Irako okupaciją, tai vėl aš būsiu Lietuvos priešas cha cha. Na ir komentaras aukščiau virš šito. Ką aš į jį galiu atsakyti? Na konkretūs blėnys (jau rašė vienas jūsiškis anksčiau, bet tikrai gražus ir vartojamas žodis). Dabar pradedu suprasti, kodėl savos mintys čia retai rašomos, o viskas perkeliama į nuorodas.
Pjovėjas 2015-03-05 12:52
ai, tai jau KTU bloga dabar irgi. Skaitau aš tavo postus ir niekaip negaliu suprasti, kuo "užLietuvą" pasireiškia varymnai išimtinai ant JAV ir rusijos garbstymas? Kurioj čia vietoj ėjimas už Lietuvą? Ypač, kai nuolat istoriškai Lietuva kenčia būtent nuo rusijos. Bet tai faktai tau negalioja niekad, kaip matau... Kiek skaičiau, tai vienintelė tavo mintis reziumuojant: tylėt, nieko nedaryt, armiją savo paleist, nuolankiai sienas atidarius laukt... žalių žmogeliukų. Labai patogu ane? Gal net pameni, kuo baigėsi prieškario tokia taktika? Keistas dalykas vėlgi: ignoravo mano posto dalį, kur rašiau apie "būktai karo kurstymą Lietuvoje" ir rusijos retoriką. O paėmė tą dalį, kuri jam patinka ir kalbą vėl nukreipinėja. Kaip tai tipiška rusijos propagandiniams arkliukams...
AšUžLietuvą 2015-03-05 13:02
Čia tamsta prisigalvoja apie mano mintis. Ir skaito tik tai ką nori skaityti. Pavyzdžiui Lenkija. Ji nepripažino Lietuvos nei 1918-tais. O per valstybės atkūrimą 1991 ta pati Rusija pripažino tais pačiais metais, o Lenkija tik 1994 metais. Tamsta daugiau nuo lenkų nukentėjai, nei nuo tų ruskių. Pripažinsiu rusai pridarė daug nepataisomos skriaudos Lietuvai. Aš to neneigiu. Man Rusija šiuo atžvilgiu priešas. Bet priešas ir Lenkija ir Vokietija. Prisiminus senesnius laikus ir Prūsija ir Austrija. Bet tai nereiškia, kad dabar turiu su visais vėl pyktis. Jei kažkoks Žirinovskis grąsina nušluoti pabaltijį - blogai. Bet išskirtinai Lietuvos politikos atsakas į tai - nenormalus. Žirinovskis ir Ameriką sprogdina, bet ji už jūsų marių ir taip nereaguoja, kaip Lietuva. Tai gal būtų laikas nustoti rėkti rusai puola reikia kariauti? Susiimk Pjovėjau, nes prarandi likusias mintis ir pasiduodi isterijai savo komentaruose. Aj dėl KTU. O kas sakė, kad blogai? Blogai tokie, kurie studijavo KTU ir juos laikė tik dėl to, kad buvo studento pinigai. Tad ir laiko ir išleidžia be savo mąstymo studentus. Aš noriu paklausti. Studetavimo laikais, jei tamsta nepritardavai dėstytojui, tu jį iškart išvadindavai visokiais epitetais ir liepdavai prisėsti ant klyno? Taip vyko tamstos diskusijos? Ar dėstytojo bijojai, o čia kitus atėjęs įžeidinėji. Negalvoju, kad ir dėstytojai taip su pačiu bendravo, nors kartais ir nusišnekėdavai. Tikriausiai vata nevadindavo? Ar kokie ten populiarūs tuo metu epitetai būdavo.
Pjovėjas 2015-03-05 13:14
Viršūnė!!! Šitas rusų propagandistas diplomatinį veiksmą laiko didesne skriauda nei trėmimai ir žudymai? Ai, tiesa, po to sako "aš neneigiu kad...", bet pradžioj vis tiek pareiškia, kad diplomatinis raštas yra didesnė skriauda už žudymus Ir, aišku, patogiai vėl ignoruoja faktą, kad Lietuvai teko ir su rusija pakariaut ir tik laimingai susiklosčius tiems veiksmasm, kai rusų tuometiniai daliniai gavo į kaulus, pavyko pasiekt susitarimą. Ir dar: labai tipinis veiksmas rusijos propagandistams:patiems KURSTYT nesantaiką tarp Lietuvos ir Lenkijos. kad patiems lengviau būtų čia šeimininkaut.
AšUžLietuvą 2015-03-05 13:36
Tai ar baigsi pritempinėti viską prie savo plepalų? Matai jam pasirodė, kad man diplomatiniai santykiai svarbiau už trėmimus. Tamstele, tau čia tik pasirodė, o rodantis jau reiktų ir religiniais ritualais užsiimti, o neskleisti savo pasirodymų. Ką beparašyčiau, visada atsiras ko dar neparašiau ir bus galima prikišti. Jau rašiau savo ramiuose komentaruose, kad kažkodėl man duoda pasirinkti tik du pasirinkimus, kaip ir mano išvardytais atvejais (kuriuos tamsta praleidai skaitydamas, nes tau tai nepatogu) kada sako jei tu prieš tą tai tu už tą. Tai jei aš sakau, kad aš už Lietuvą, tai vistiek man pritemta pasirinkti, kad turiu būtinai būti prieš Rusiją, nes jei būsiu prieš Lenkiją tai būsiu už Rusiją ir būsiu prieš Lietuvą. Jei aš nepalaikau Čarly tai esu teroristas cha! Atsigauk žmogau. Yra ir trečia nuomonė, yra ir ketvirta. Nėra pasaulis tik juodas ir baltas. Kiti tamstos išvedžiojimai ne ką geresni už mano išvedžiojimas. Tamsta toks pats propagandistas, kaip ir aš. Kuo mes skiriamės? Nuomonėmis. Prie ko čia propaganda. O dėl kurstymo nesantaikos tarp Lenkijos. Pirmiausia nustokim klastoti istoriją. Tada paaiškės, kad Lenkija kursto nesantaiką turėdama savo interesų, o Lietuvos valdžia priešingai Rusijos atveju - tyli ir keliaklupsčiauja. Nematau jokio skirtumo tarp Rusijos ir Lenkijos. Abu labu tokios pat.
Skeleton 2015-03-05 13:48
Ką? Tamsta neturi mokslų daktaro laispnio??? Disertacijos neapsigynei? Na, bent aukštojo mokslo diplomą tikiuosi turi? O informacija wikipedijoje, nuorodos ir vaizdo medžiagos vadinasi ĮRODYMAIS, paneigiančiais Kremliaus propagandos MELĄ. Beje, "savų minčių" iš tamstos kol kas išgirsti neteko, tik eilinį Kremliaus propagandos pasakų atkartojimą. Tokių pasakų pakartojimą mes girdėjome jau tūkstančius kartų. Beje, įdomu, kaži kodėl visiems jums taip vadinamiems "Kremliaus troliams" vienu metu kyla vienodos "savos mintys"? Ir nesvabu ar trolis vaidina "amerikietį žurnalistą" Amerikoje ar "už Lietuvą" technologijos.lt diskusijose, bet "savos mintys" kažkodėl visiškai vienodos.
AšUžLietuvą 2015-03-05 13:59
Tik tiek tesugebėjai? Jei ateitų žmogus be diplomo, tai jau neturi teisės diskutuoti? Jis tau per blogas? Kas tu toks, kad skirstyti žmones į su diplomu ir be diplomo. Kažkas vaizdo medžiagą laiko nepaneigiamu įrodymu? Įdomu. Laikyk toliau. "savų minčių", kas čia per... Tipo kabutėse, tai ale kažkaip ne savos mintys? Kažką originalesnio galėjai sugalvoti. "jums taip vadinamiems "Kremliaus troliams"" - pala apala, jau ir mane baigi supainioti. Nori pasakyti, kad tie vadinami krempiaus troliai tik vadinami kremliaus troliai? Nes paskaičius tamstos sakinį tiesiai rašai, kad tai yra vadinami kremliaus troliai. Tai pasirodo rašinėja ne kriaumliaus troliai, o tik taip vadinami jais. Puikios mintys! Taip ir toliau. Ar ne per daug ten tų kremliaus pasakų girdėjai? Va kada daug girdi ir įtiki. Sakoma, pasakyk žmogui 100 kartų kad jis durnas ir žmogus pasidarys durnas. Pabandyk tų pasakų pradžioj bent 5 kartus išgirsti, kad neįsipjautų taip giliai, kad pradėtum jomis tikėti. Sutariam?
Pjovėjas 2015-03-05 14:46
Tęskite, tęskite Man kažkas rodosi. Be abejo. Nes aš niekaip nesuprantu kuo JAV nusikalto Lietuvai ir kuo rusija nusipelnė Lietuvai. Ne, aš nesu iš tų, kurie reikalauja piniginių kompensacijų iš rusijos (nors pinigų norėtųsi nes esu realistas. Bet kuo šita valstybė nusipelnė Lietuvai, tai niekaip nesuprantu. Ir kodėl visada tas kuris rėkia "vakarai blogis" taip pat rėkia "rusija gėris" Ir tik priremtas faktų pradeda kažką rašinėt apie "pasaulis nėra vien baltas ir juodas, rusija gal irgi blogis, bet aš taip iš pradžių tik nesakiau, nes ... ai nesvarbu" O su Lenkija mes irgi susitarsim. Aišku, reikėtų, kad kažkodėl rusiją labiau gerbiantis vietinis lenkų veikėju apsimetantis asmuo, nustotų kaišiot pagalius į ratus tiems santykiams. Čia mūsų reikalai, o ne rusijos.
Skeleton 2015-03-05 14:53
Ką čia bandai apgauti tomis "savo mintimis"? Gi nepasakei nieko naujo, nei vieno argumento, nei vieno man nežinomo fakto, kurio nebūčiau girdėjęs anksčiau. Esi vienas iš daugelio tūkstančių Kremliaus propagandos atkartotuvų ir tiek. Tai va aš ir klausiu kodėl tamstos "savos mintys" vienas prie vieno sutampa pavydžiui su amerikiečio blogerio pro-Kremlietiškomis mintimis?
AšUžLietuvą 2015-03-05 15:16
Na nesuprasti kuo nusikalto ar nenusikalto nėra nusikaltimas. Bet kam reikia dabar apie Jav kalbėti? Per siaurai griebiate? Dar norit apie JAV? tą ir noriu pasakyti, kad tamsta neapžioji Lietuvos problemų forume ir vis bandai pridėti naujas temas. Tas pats politikoje. Nesusitvarkom su Lietuva, o bandom vadovauti kitoms šalims. Nepamirškim nesenos praeities. Amerika vis žadėjo, palaukit ateisim išvaduosim. Laukėm ir neatėjo. Vienintelė Islandija pramušė ledus. Bet tikrai nenoriu gilintis į visas primestas temas. Nei apie Rusiją, nei apie Ameriką. Tema apie Rusijoje dirbančius trolius. Straipsnis parašytas subjektyviai. Galima sutikti, kad jis yra tiesa, bet būsų smagiau pamatyti įrodymus, analizę kiek tokių darboviečių yra ne tik Rusijoje, kad susidaryti galvoje bendrą vaizdą, kad ot ta Rusija ogogo kokį didelį turi propagandos aparatą su kitais palyginus. Tai gerbiamieji demokratijos skleidėjai, liberalai pasakykit, ar gali čia komentuoti kas kitas, kuris turi savo nuomonę, nebūtinai sutampančią su visų nuomone, nerizikuojant būti įžeistam? Ir nereikia imti iš mano viso pranešimo atskiras eilutes ir tik jas komentuoti. Taip galime iš konteksto po vieną žodį vienas iš kito imti ir jam pritemti ištisus sakinius.
Pjovėjas 2015-03-05 17:17
Neišmetu nė vienos eilutės, kaip pageidausit Aš noriu pradėt naujas temas ir būk tai nukrypstu nuo temos? Susiradau smalsumo dėlei tamstos pirmą postą po straipsniu (Parašytas: 2015-03-03, 16:24). Sunku patikėt, bet jis nieko bendro neturi su straipsniu Vietoj to kaltinama Lietuva, kad kišasi į kitų reikalus vos ne skelbiam karą rasiejai (niekur nesuprantu iš kur šita mintis ištraukta) ir keliamas klausimas, kam mums reikia NATO bazių gynybai. Labai į temą ir tikrai nepanašu į rūpinimąsi Lietuva. Paskutiniam poste staiga prisiminta tik, kad tema apie trolius iš rusijos, kai jau nebėra kaip pagrįsti kodėl čia jau taip rusija yra gerietė. Sakoma, kad "ar gali čia diskutuot kiti, kurių nuomonė nesutampa su čia esančių". Žinoma, kad gali, koks gi klausimas. Bėda, kad į tave panašūs pradeda vienpusiškai reikalaut įrodymų (vienpusiškai, nes iki šiol nesulaukiau tų įrodymų apie amerikiečių marionetinę vyriausybę Kijeve). Prisimenant, kad taip ir nesugebėta pasakyti iš kur Donbaso banditai gavo sunkiąją techniką ir dar rusišką ir dar buvo vadovaujami FSB (svetimos valstybės spec. tarnybos) pulkininko tiesiogiai (jau net nežinau kokio dar geresnio įrodymo reik, kad rusija aktyviai kariauja Ukrainoje). Ir finale visam šitam tas juokingiausias klausimas "kur įrodymai, kad rusija turi didelį propagandos aparatą"
AšUžLietuvą 2015-03-05 17:48
Matai koks gudrus. Pasekiau kitą temą, kur rašoma apie Ukrainos karą. Ten tokių, kaip tamsta prisirinkę ir pilsto iš tuščio į kiaurą. Ir nepamirštama priminti, kad va tuoj tuoj ateis koks kremliaus agentas ir pradės, oj ateis, tuoj tuoj. Ir, kaip neateina, taip ir neateina. Jei toks ateitų iškart supultumėte savo teisuoliškumą rodyti. Bet va neateina. Tada užsiimat psichologiniais erzinimais. Va matai neateina, vadinasi sutinka ir neturi ką pasakyti apie straipsnį. Būtina paminėti, kad Arns kur prapuolęs ir dar kokius prasimanymus. Kaip supratau, nesulaukėt tų savo kuriamų priešų, tai grįžot čia parašyti. Na tai ką naujo pasakysi? Nes po kelių savo pranešimų, kurie buvo apie tai apie ką ir norėjau parašyti, pasipylė tik kažkokie kaltinimai ir įžeidinėjimai. Parašiau, diskusija baigta. Ko dar iš manęs norit? Gaunat tai ko prašot. Turit susikūrę sau priešą, prašom štai aš. Bet per tiek pranešimų, nieko neįrodėt tik pasirodėt. Pagal pačių logiką dabar turėčiau Hitlerį šlovinti, nes, jei nešlovinsiu, tai aš už Rusiją. cha! Cirkas.
AšUžLietuvą 2015-03-05 18:00
Juokingiausia kad tokio klausimo nebuvo. Štai palyginimas, kaip tamstos išsivartot, kaip patiems geriau. "...kad susidaryti galvoje bendrą vaizdą, kad ot ta Rusija ogogo kokį didelį turi propagandos aparatą su kitais palyginus." "Ir finale visam šitam tas juokingiausias klausimas "kur įrodymai, kad rusija turi didelį propagandos aparatą"" Apie ką dar turėčiau kalbėti?
Pjovėjas 2015-03-05 18:24
a ir Hitleris prisimintas ir tokiam kontekste, kad arba fašistas, arba rusų draugas (grynai, kaip visi rusijos infokanalai ir rėkia). Ir dar žmogaus, kuris sakė, kad pasaulis nėr vien juodas ir baltas
AšUžLietuvą 2015-03-05 18:53
Tu jauti ką kalbi? Ką su tavimi galima diskutuoti? Prisipažink kiek tau moka kremlius už trolinimą?
Pjovėjas 2015-03-05 19:12
O ką aš kalbėjau? Apie Hitlerį? Nesuprantu, ko tu nesupranti dabar. Juk tu pats jį paminėjai kažkodėl pasakydamas (cituoju paraidžiui): Nes aš irgi nesupratau to tavo pasakymo, bet jis labai akivaizdžiai atitinka rusų infokanalų nuolat skleidžiamą foną: rusai vs fašistai. O fašistai tame fone visi, kas nesutinka su rusais. Ir jau niekaip nesuprantu kodėl kažką šlovint reikia. Nes šiaip jau niekur nieko nešlovinam čia, tik vat nesutinkam, kad rusai yra nekalti avinėliai, nemeluoja ir neskleidžia propagandos. P.S. Šiaip dėl rusų trolių/apmokamų komentatorių. tas labai gražiai pasimatydavo straipsniuose prieš Sočio olimpines žaidynes dažnai. Aš nežinau, ar jiems buvo duota bendra komanda rašinėt, ar ką, bet konkretų straipsnelį vieną labai pamenu, kuris buvo maždaug "10 įdomių faktų apie Sočį, kuriuos jums būtų įdomu žinot". Straipsnelis buvo net ne apie pačią olimpiadą, bet tiesiog įdomūs faktai apie tą miestą (pvz., kad ten buvo kosmonautų mokymo bazė ir pan.) Tai va, to straipsnio komentaruose labai greitai pasipylė itin laužyta lietuvių kalba stiliumi "jum kad tik vėl blogai apie rusiją parašyt, žiūrėkit kaip Lietuvoje žmonės badauja, jau tuoj jums patiems krachas bus" Ten matėsi, kad net neskaičius straipsnio vos ne pamatė antraštę ir pirmyn, bet ką rašyt, kad tik kažką atmušt, kai net niekas nepuola. Tai jei čia ne organizuota ne itin kruopšti masė komentatorių, tai net nežinau (ir dar ne itin gerai lietuviškai rašanti)
Kirtiklis 2015-03-05 19:33
Ir taip toliau ir toliau.. Kam dar gaišti laiką kai jau iš pirmų postų atsirado dar vienas "giedrius.saugai" ir co. Ir pastebėjimas, kad tokie visada naudoja tokius šūkius, lietuviškus vardus ir t.t Iš kart atsakau - taip man moka amerikonai $, gaunu 30$ už komentarą, tai va 765 komentarai, viso gavau 22 950$ geras ane?
Pjovėjas 2015-03-05 19:44
ai jo, užmiršau įpostint tuos veikėjo komentarus, kur jis raštu reikalavo įrodymų tos garsiosios tarptautinės sutarties ir Krymo okupacijos
Marius.brn 2015-03-05 20:01
ЯЗаРашку aš suprantu iš tavo kalbos, kad nesi labai linksmas vakarėliuose ) Kad atsipalaiduotum pažiūrėk naujausią rusišką šedevrą Bet juokingiausia tai, kad negali atsakyti elementarių klausimų Per klausimėlį žmonės bent kvailai sugeba atsakyti, o tu nė tiek nesugebėjai )) neįdomus man tavo statusas, nes pakolkas tavęs gerbti vis tiek nėra už ką. Sugebėjimas atsakyti į užduotus klausimus jau būtų nuo reitingo pasikėlimas. Be abejo mikroskopinis. O nesugebėjimas atsakyti į elementarius klausimus parodo žmogaus pasimetimą. Juk tvirtai žinantis žmogus gali atsakyti į tai apie ką jis šneka, o tu pasirodo arba nežinai arba tavo tiesa yra melas )
Marius.brn 2015-03-05 20:09
Man kronom panašiai moka, tai pasirodo išsidūriau