Kažkas negerai su Putinu: Kremlius delsia su kasmetine V.Putino spaudos konferencija ir tai yra labai keistas ženklas  ()

Karo prieš Ukrainą fone Rusijos prezidentas negalėjo įvardyti tikslios spaudos konferencijos datos, nors anksčiau jis teigė, kad ji įvyks „artimoje ateityje“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas birželį negalės surengti tradicinės „tiesioginės linijos“ – spaudos konferencijos, kurioje valstybės vadovas atsako į piliečių klausimus. Anksčiau Kremlius tvirtino, kad renginys vyks pasibaigus Sankt Peterburgo tarptautiniui ekonomikos forumui (SPIEF), numatyto birželio 15-18 dienomis. Apie tai, remdamasis Rusijos Federacijos prezidento spaudos sekretoriaus Dmitrijaus Peskovo pareiškimu, trečiadienį, birželio 8 d., pranešė RBC.

„Tiesioginė linija šį mėnesį negali vykti“, – sakė Kremliaus atstovas, nenurodydamas tokio sprendimo priežasties.

Kartu D. Peskovas patikino, kad V. Putinas „aktyviai ruošiasi“ šiam renginiui, tačiau tikslios jo surengimo datos dar nežinomos, praneša „RIA Novosti“.

Birželio 2 dieną Rusijos lyderio spaudos sekretorius pareiškė, kad „tiesioginė linija“ įvyks „artimoje ateityje“, pasibaigus SPIEF.

Atkreipkite dėmesį, kad gegužės 26 d. Kremlius atsisakė įvardyti tradicinio Rusijos Federacijos prezidento pranešimo Federalinei asamblėjai datą. Jau tada D. Peskovas nepaaiškino, kodėl V. Putinas nenustatė savo metinio pasisakymo datos.

 

Nuo 2017 metų Putino „tiesioginės linijos“ vyksta birželį – vienintelė išimtis buvo 2020 m., kai gruodį dėl koronaviruso pandemijos buvo surengta didelė spaudos konferencija. Kalbant apie pranešimus Federalinei Asamblėjai, nuo 2018 m. Putinas juos perduodavo pirmąjį pusmetį.

Rusijos žiniasklaida savo ruožtu skelbė, kad Putinui buvo diagnozuotas kasos vėžys, dėl kurio Rusijos Federacijos prezidentas ruošiamas skubiai operacijai. Birželį „Newsweek“, remdamasis žvalgybos duomenimis, paskelbė informaciją, kad Rusijos lyderis ilgą laiką negalėjo pasirodyti viešumoje ne tik dėl vėžio, bet ir dėl pasikėsinimo nužudyti, kurį sustabdė specialiosios tarnybos.

 

Apie V. Putino ligą pranešė ir Ukrainos žvalgyba – jos duomenimis, Kremliuje prasidėjo procesai, siekiantys nuversti dabartinę valdžią.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(24)
(2)
(22)

Komentarai ()

Susijusios žymos: