„The Times“: Rusijos ekonomika žlugs greičiau, nei daugelis galvoja – neišgelbės net Kinija  (12)

Ekspertas Rogeris Boyce'as įsitikinęs, kad jei Vakarai visiškai atsisakys naftos ir dujų, Rusiją ištiks ekonominė krizė ir ji atsidurs ant bankroto slenksčio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karas Ukrainoje tęsiasi jau 112 dienų. Vien tik Mariupolyje Rusijos apšaudymas sunaikino 1 300 daugiaaukščių namų. Pačiame mieste galima susirgti cholera ir daugeliu kitų infekcinių ligų. 

Karas Ukrainoje neabejotinai turės įtakos Rusijos ekonomikai, neabejoja Boyce'as.

Ekspertas įsitikinęs, kad pradėdamas karą prieš Ukrainą V. Putinas prieš savo šalį nuteikė daugelį pasaulio lyderių. Vakarai jau pradėjo atsisakyti rusiškos naftos ir dujų. O Rusijos Federacija nebeturi jai rinkos. Dabar „juodasis auksas“ aktyviai parduodamas tik Kinijai ir Indijai. Galutinis rezultatas Rusijai – skurdas ir vargas.

Ekspertas mano, kad Rusija bus sugriauta daug greičiau, nei mano ekonomistai.

Visos ES šalys, išskyrus Vengriją, yra pasirengusios visiems laikams atsisakyti rusiškų dujų. Praėjusios savaitės pabaigoje Vengrijos užsienio reikalų ministras Péteris Szijjártó aiškiai pareiškė, kad jo šalis neišsivers be rusiškų dujų. Jis taip pat sakė, kad ES, nustatydama sankcijas Rusijai, turi būti 100 proc. tikra, kad jos nepakenks pačiai Europai.

 

Ekspertai teigia, kad net Kinija artimiausiu metu atsisakys rusiškos naftos. Pekinas jau dabar aktyviai pereina prie elektromobilių, bandydamas uždrausti automobilius su standartiniais varikliais.

Netrukus visi Rusijos energijos ištekliai tiesiog praras bet kokią vertę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(87)
(2)
(85)

Komentarai (12)