[Žinios trumpai] Sužibo viltis atsiimti Melitopolį? Orkai po jiems visiškai netikėto smūgio atitraukia techniką, pranešama apie kritusį kovinį nusiteikimą  ()

Ivanas Fiodorovas teigia, kad Rusijos kariai nėra tikri, ar gali išlaikyti Melitopolį - jų moralė krito, atsirado dezertyrų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariuomenė pradėjo traukti karinę techniką iš okupuoto Melitopolio, Zaporožės srities, Azovo pakrantės link. Rusijos kariškiai manė, kad Ukrainos artilerija ten jų nepasieks, tačiau klydo. Tai žurnalistams patvirtino Melitopolio meras Ivanas Fiodorovas.

„Kažkas buvo susprogdinta pietinėje miesto dalyje - arba Rusijos vadavietė, arba kontrolės punktas -, nuo nakties pietinėje Melitopolio pusėje tvyrojo tiršti dūmai. Kas reikšminga, rašistai tempė visą savo karinę techniką į pietinę miesto dalį ir link Azovo pakrantės – į Kirilovką ir Ochremovką. Jie manė, kad mūsų tolimojo nuotolio artilerija ten nepasieks, bet, kaip parodė ši naktis, ji ten jau pasiekia“, – sakė jis.

Miesto meras teigė, kad per pastarąsias dvi savaites Melitopolyje padaugėjo ukrainiečių, kurie nori priešintis okupantams. „Yra tokia tendencija, kad pasipriešinimas auga. Net kolaborantai suprato, kad buvo apgauti ir neturi sėkmės perspektyvų, todėl nori grįžti, bet kelias atgal yra gana sunkus ir su tam tikromis sąlygomis", pasakoja Fiodorovas.

 

Melitopolio meras taip pat sakė, kad dabar Rusijos kariškiai nėra tikri, kad gali išlaikyti miestą, jų moralė krito, yra dezertyravimo faktų. „Jei anksčiau rašistai Melitopolį vertino kaip nuolatinę bazę ir savo būsimą viešnagę matavo metais bei žvelgė į priekį, tai šiandien jau matuoja, ar ištvers čia mėnesį, ar ne“, – pridūrė meras.

(118)
(1)
(117)

Komentarai ()

Susijusios žymos: