[Žinios trumpai] Ždanovas: „Okupantų logistiką sunaikintų vos du smūgiai, tai būtų katastrofa Rusijos kariuomenei“  ()

Dviejų tiltų sunaikinimas Chersono srityje padėtų Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms sutrikdyti Rusijos kariuomenės logistikos maršrutus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo ekspertas Olegas Ždanovas yra įsitikinęs, kad norėdami kuo greičiau išvyti užpuolikus iš Chersono srities, Ukrainos gynėjai turėtų nedelsiant sunaikinti du tiltus per Dniepro upę. Abu yra Chersono regione. Vienas iš tiltų yra Antonovo tiltas Chersone, o antrasis – geležinkelio tiltas, esantis prieš Dniepro srovę.

Per pastarąją savaitę Ukrainos ginkluotosios pajėgos jau sunaikino ne vieną amunicijos sandėlį Chersono srityje, tačiau priešas tiltais pristato naują amuniciją savo kariams, kurie yra pasienyje su Mykolajivo sritimi. Kad būtų sutrikdyta visa logistika, šie du tiltai turi būti sunaikinti ir kuo greičiau, mano Ždanovas.

Ekspertas pabrėžė, kad šiuos tiltus bet kokiu atveju sugriaus jei ne Ukrainos kariai, tai įsibrovėliai, kurie traukimosi metu juos susprogdins. Ždanovas prisiminė, kad šios savaitės pradžioje Chersono regione filmuotoje medžiagoje buvo matyti priešo sunkvežimiai, prikrauti dėžių. Tai rodo, kad priešas dar nesiruošia bėgti ir ruošiasi gynybai, todėl reikia nedelsiant sunaikinti du tiltus. Ždanovas tikina, kad tai padaryti nėra sunku.

 

Kaip pavyzdį jis nurodė tris tiltus Lisičanske, kurie buvo sunaikinti artilerijos pagalba. Chersono regione Ždanovas mato galimybę tiltus sugriauti su HIMARS raketų pagalba. Sugriauti tiltai neleis priešui greitai kompensuoti savo nuostolių tiek žmogiškosios jėgos, tiek įrangos atžvilgiu.

Ždanovas taip pat prisiminė situaciją dėl Krymo tiltą, per kurį į pusiasalį patenka karinė technika. Šis tiltas turi būti jei ne sugriautas, tai bent rimtai apgadintas.

(47)
(1)
(46)

Komentarai ()

Susijusios žymos: