[Žinios trumpai] Po sėkmingų Ukrainos atakų Chersone okupantai keičia planus: vietoje referendumo bėga iš regiono  ()

Chersono regiono okupantai ir kolaborantai nusprendė pakoreguoti savo planus ir vietoj „referendumo“ nusprendė pabėgti iš regiono.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Chersono srities okupantai ir kolaborantai staigiai ėmė keisti savo planus. Iš pradžių norėta šį rudenį surengti „referendumą“ dėl prisijungimo prie Rusijos Federacijos, tačiau po Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimo planai pasikeitė.

Liepos 14 d., Chersono karinės administracijos (OVA) vadovo patarėjas Serhiy Khlanas tiesiogiai per teletoną sakė, kad okupantai ir kolaborantai nusprendė palikti regioną.

Rugsėjo 11 dieną įsibrovėliai planavo regione surengti „referendumą“ dėl prisijungimo prie Rusijos Federacijos. Pačiame regiono centre pradėjo atsirasti naujų reklaminių stendų su posovietiniais paveikslais. Vietinė spaustuvė planavo pradėti leisti laikraštį „Prydneprovskaja pravda“ ir nutarė pasitelkti televizijos kanalą „VTV plius“, kad zombintų vietos gyventojus. Į Chersoną surengti „referendumo“ turėjo atvykti Rusijos Federacijos polittechnologai.

Tačiau, pasak Khlano, paskutiniai Ukrainos ginkluotųjų pajėgų smūgiai Nacionalinės gvardijos centrui Chersone ir kariniams sandėliams Naujoje Kachovkoje kardinaliai pakeitė okupantų planus.

Vietos gyventojai praneša, kad užpuolikai „skuba po miestą“, o kai kurie nusprendė palikti regioną. Okupantai nesirodo savo administracijoje, o yra išsibarstę po miestą, kad niekas negalėtų jų susekti. Dabar jų pagrindinis tikslas yra rasti vietą, kur galėtų vykti iš Chersono.

 

Iki šiol Chersone vienu metu dirba dvi „vyriausybės“: viena sudaryta iš vietinių kolaborantų, o antroji – iš FSB. Kolaborantų vadovas Saldo esą guli ligoninėje, o FSB „vyriausybės“ atstovas Kovaliovas jau seniai nematytas viešumoje. Gali būti, kad jis jau pabėgo arba sėdi namuose ir svarsto pabėgimo planą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(72)
(0)
(72)

Komentarai ()

Susijusios žymos: