Paviešinta, kad likus savaitei iki karo įvyko JK ir Rusijos ministrų derybos – JK iki dabar šokiruota, kokie klastingi yra rusai  ()

Vasario 11 dieną, likus beveik dviem savaitėms iki plataus masto Rusijos invazijos, Didžiosios Britanijos gynybos sekretorius Benas Wallace'as su savo kolega iš Rusijos Sergejumi Šoigu kalbėjosi apie galimus tokio scenarijaus padarinius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai praneša „The Washington Post“ ir dalijasi anksčiau neskelbto pokalbio detalėmis.

Straipsnyje atskleidžiama, kad Wallace'as vizito metu norėjo dar kartą paklausti, ar galima derėtis dėl Putino reikalavimų plėsti NATO ir Aljanso veiklą Rytų Europoje. Tačiau S. Šoigu neparodė „jokio susidomėjimo šia tema“.

Tada britų ministras perspėjo savo kolegą, kad jei Rusija nuspręstų įsiveržti į Ukrainą, susidurtų su aršiu pasipriešinimu, o šis atsakė, kad „Rusija ir Ukraina yra viena šalis“ ir kad „jo motina yra ukrainietė“. Tačiau jis patikino, kad jie neketina pradėti karo.

Atsakydamas į Wallace'o perspėjimą dėl būsimų sankcijų ir jų žalos šaliai, Šoigu patikino, kad „rusai gali kentėti kaip niekas kitas“, ir pridūrė, kad jie nebegali daugiau „toleruoti vakarietiškos Ukrainos trajektorijos“.

„Jis pažvelgė man į akis ir pasakė: „Mes neplanuojame įsiveržti į Ukrainą“, – priminė Wallace'as. Tai rodo, kokie apgaulingi yra rusai“, – rašo straipsnio autoriai.

„Bloomberg“ šaltiniai anksčiau aprašė, su kuo ir kaip V. Putinas priėmė sprendimą įsiveržti į Ukrainą. Žurnalistų teigimu, sprendimas įsiveržti į šalį buvo priimtas siaurame „gudruolių“ – gynybos ministro Šoigu, Generalinio štabo viršininko Gerasimovo ir Saugumo tarybos sekretoriaus Patruševo – rate.

 

Tuo pat metu laikraščio „The Washington Post“ straipsnyje apie slaptus V. Putino planus prieš įsiveržimą į Ukrainą rašoma, kad diktatorius norėjo užimti didžiąją dalį šalies, per tris dienas „pasiimti“ Kyjivą ir „jeigu prireiks“ nužudyti V. Zelenskį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(20)
(4)
(16)

Komentarai ()

Susijusios žymos: