[Žinios trumpai] Rusija turi rimtų problemų - paaiškėjo, ką slapta daro Krymo gyventojai  ()

Dalis Krymo gyventojų toli gražu nėra prorusiški ir teikia pagalbą Ukrainos kariuomenei, veikiančiai pusiasalyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš okupuoto Krymo pradėjo plūsti ne tik turistai, bet ir į rusišką valdžią integruoti vietiniai, taip pat tie rusai, kurie tikėjo, kad Krymas „grįžo į gimtąjį uostą“ ir suskubo ten pirkti nekilnojamą turtą. Tai parašė Rusijos „Telegram“ kanalas „Volia“, kurio žurnalistai skelbia situacijos, susijusios su konfliktu, analizę.

„Atrodo, kad santykinė ramybė frontuose baigiasi. Ukrainos kariuomenė suaktyvino darbą Rusijos užnugaryje, ypač Kryme. Jau rašėme apie sėkmingą Ukrainos darbą okupuotame pusiasalyje. Praėjusią savaitę buvo užpulti Džankojaus sandėliai, kuriuose buvo sutelktos šviežios Rusijos kariuomenės pajėgos, brigados (mūsų duomenimis, nuo 8 iki 10 šarvuočių), karinis aerodromas prie Simferopolio ir dvi elektros pastotės“, – sakoma pranešime.

Kaltųjų paieškos Kryme kol kas nedavė jokių rezultatų, išskyrus kelių dešimčių civilių, įtariamų bendradarbiavimu su diversantais, sulaikymą. Kariniams objektams Kryme saugoti buvo dislokuoti papildomi Rusijos gvardijos ir FSB daliniai, įskaitant ir iš Rusijos regionų. Tačiau nepanašu, kad Rusijos kariniai objektai Kryme tapo saugesniais.

 

Greičiausiai tokios skubios priemonės neduos jokio rezultato, nes dalis Krymo gyventojų toli gražu nėra prorusiški ir teikia pagalbą bei paramą pusiasalyje veikiantiems Ukrainos kariams, pažymi autoriai.

(192)
(2)
(190)

Komentarai ()

Susijusios žymos: