[Žinios trumpai] Galingas HIMARS smūgis į Rusijos pontoninę perėją - Video beviltiškos Rusijos oro gynybos pastangos  (9)

Rugpjūčio 26 d. Antonivkos tilto prieigose vėl griaudėjo sprogimai - Rusijos oro gynyba nepajėgi apsaugoti šio labai svarbaus objekto.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugpjūčio 26 dienos popietę Antonivkos tilto prieigose vėl griaudėjo sprogimai. Ukrainos ginkluotosios pajėgos surengė dar vieną smūgį šiam objektui, itin svarbiam aprūpinant rusų pajėgų okupacinę grupę Chersono srityje. Filmuotą medžiagą galima rasti „Telegram“ kanale „Ukraina 365“.

Chersono gyventojai apie sprogimus pradėjo masiškai rašyti apie 13.40 val. Sprendžiant iš filmuotos medžiagos, rusai suaktyvino oro gynybos sistemą, tačiau jai nepavyko perimti visų raketų. Aidi sprogimai, daug dūmų. Vidaus reikalų ministro patarėjas Antonas Geraščenka teigia, kad tai buvo HIMARS ataka.

Pastebėtina, kad smūgis įvyko praėjus vos kelioms valandoms po to, kai Rusijos valstybinis televizijos kanalas parodė siužetą apie Antonivkos tiltą. Propaganistas Jurijus Podoliakas ir vadinamasis Chersono srities „vadovas“ Kirilas Stremousovas rodė, kaip rusų okupantai prie apgadinto tilto stato pontoninę perėją. Vidaus reikalų ministro patarėjas Antonas Geraščenka padėkojo siužetų autoriams už parodytą taikinį.

 

„Remiantis Jurijaus Podoliako pasidalintu vaizdo įrašu buvo nuspręsta dar kartą smogti tiltui HIMARS. Dekojame Jurijui Podoliakui ir Kirilui Stremousovui, kurie vaidino pagrindinį vaidmenį - ačiū, laukiame naujų istorijų su pagalba Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms!“ - komentavo Geraščenka.

Teritorijoje taip pat buvo Rusijos ginkluotųjų pajėgų karinės transporto priemonės, stovėjusios šalia civilių automobilių. Pasitvirtino informacija, kad okupantai perėją naudoja karinėms reikmėms, bet slepiasi už civilių.

(201)
(3)
(198)

Komentarai (9)

Susijusios žymos: